Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland is het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiehotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Klein-Zwitserland
wandelreis Klein-Zwitserland
wandelreis Klein-Zwitserland

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Bollendorf

Je kan in het hotel in Bollendorf terecht vanaf 15 uur. Maar je kan al vroeg van huis gaan zodat je ook vandaag al een wandeling kan ondernemen. Zorg alleszins dat je het lekkere avondmaal niet mist. 

Overnachting in het hotel (A).

A Dag 2
Wandelmogelijkheden

In het informatiepakket bieden wij je 14 prachtige wandelingen aan, waarvan de kortste 4 en de langste 20 km bedraagt. 5 wandelingen vertrekken aan het hotel en de overige 9 op max. 20 minuutjes rijden vanaf het hotel. Het is dus ook mogelijk om wandelingen te combineren. 

Geografisch behoort Bollendorf tot de Zuid-Eifel, klimatologisch echter valt het onder de milde invloed van het Moezelgebied. Bollendorf is het middelpunt van het Naturpark Südeifel, dat zich uitstrekt over vijf grote plateaus. De randen van deze plateaus bestaan uit kilometerslange, rotsachtige hellingen van 20 tot 40 m hoog, bekleed met oude eiken- en beukenwouden waarin talrijke (ook zeldzame) vogels en andere dieren leven. Vele bronnen en beekjes doorsnijden het gebied en maken het tot een wild-romantisch wandellandschap.

Na de wandeling kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met ligruimte, zowel binnen als buiten. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Op maandag- en donderdagavond of woensdag- en vrijdagvoormiddag kunnen Anders Reizen-gasten bovendien gratis deelnemen aan de yogaklas.

Overnachting in het hotel (O-A).

A Dag 3
Einde

Het hotel biedt je vandaag nog een laatste lekker ontbijt aan en je kan nog tot 11 u. in je kamer terecht. Je kan je wagen echter nog een hele dag op de parking van het hotel laten staan. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 3
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • GPS-tracks voor 8 wandelingen 
 • originele wandelkaart
 • wandelstokken in bruikleen ter plaatse
 • gratis gebruik van de spa: sauna, fitnessruimte en waterbekken
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristenbelasting
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Extra-nacht in half pension 1/1 tot 30/3/2021: € 60
 • Extra-nacht in half pension 31/3 tot 31/12/2021: € 69 
 • Eenpersoonskamer: € 16 per nacht

Kortingen

 • Kinderen: op aanvraag.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 januari 2021.

  Heen- en terugreis

  Met openbaar vervoer: Bereikbaar per trein (*) via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn

  Met de wagen: Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. 

  Vervoer tijdens de reis

  Er zijn 5 wandelingen die beginnen en eindigen bij het hotel. Voor de overige wandelingen heb je een auto, bus (niet altijd mogelijk) of taxi nodig.

  Kinderen

  Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

  • Je kan kiezen voor de kortere wandelingen. Bovendien lopen de wandelingen over 'avontuurlijk' terrein.
  • Het hotel is kindvriendelijk, heeft een tuin en je kan er ook fietsen huren.
  • Een aanrader is een bezoekje aan het Gaytalpark, een milieugerichte expositieruimte met interactieve elementen. De film over het natuurbehoud van het Ourdal spelen ze ook in het Nederlands. Het hoofdthema is milieubeheer en milieuvriendelijke energie. 

  Wandelniveau

  De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. 14 wandelingen, waarvan de meeste luswandelingen, van verschillende lengte en niveau. De kortste is 4 en de langste 20 km. Ze lopen over niet al te moeilijk, maar wel heuvelachtig terrein. Af en toe glibberig bij regenweer, maar nooit gevaarlijk. 

  Bagagevervoer

  Je draagt enkel je dagrugzak.

   Logies

   Comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van douche, toilet, televisie en telefoon.
   Na de wandelingen kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met buitenruimte. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.

   Maaltijden

   In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
   O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

   • Het uitgebreide ontbijt wordt verzorgd door de uitbaters.
   • De picknick kan je zelf aankopen in het dorp of de avond voordien bestellen in het hotel. In de routebundel staat aangegeven bij welke wandelingen je onderweg iets kan eten dan wel een lunchpakket moet meenemen.
   • Het avondmaal wordt in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire tradities. Het hotel heeft een goede wijnkelder

    Honden

    Honden toegelaten mits reservatie (€ 8 per nacht). Honden zijn niet toegelaten in het restaurant.

    Wat je moet weten over deze reis

    Over Luxemburg
    Over Duitsland

    Over deze reisformule

    Reizen met Joker, dat is

    • méér beleven, durven en doen
    • op een duurzame manier
    • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
    • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
    • en als een betere versie van jezelf terug te keren