Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland is het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiehotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

Programma

Programma

A
Dag 1

Je kan in het hotel in Bollendorf terecht vanaf 15 uur. Maar je kan al vroeg van huis gaan zodat je ook vandaag al een wandeling kan ondernemen. Zorg alleszins dat je het lekkere avondmaal niet mist.

A
Dag 2

In onze routebundel bieden wij je 14 prachtige wandelingen aan, waarvan de kortste 4 en de langste 20 km bedraagt. 5 wandelingen vertrekken aan het hotel en de overige 9 op max. 20 minuutjes rijden vanaf het hotel. Het is dus ook mogelijk om wandelingen te combineren. 

Geografisch behoort Bollendorf tot de Zuid-Eifel, klimatologisch echter valt het onder de milde invloed van het Moezelgebied. Bollendorf is het middelpunt van het Naturpark Südeifel, dat zich uitstrekt over vijf grote plateaus. De randen van deze plateaus bestaan uit kilometerslange, rotsachtige hellingen van 20 tot 40 m hoog, bekleed met oude eiken- en beukenwouden waarin talrijke (ook zeldzame) vogels en andere dieren leven. Vele bronnen en beekjes doorsnijden het gebied en maken het tot een wild-romantisch wandellandschap.

Na de wandeling kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met ligruimte, zowel binnen als buiten. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Op maandag- en donderdagavond of woensdag- en vrijdagvoormiddag kunnen Anders Reizen-gasten bovendien gratis deelnemen aan de yogaklas.

A
Dag 3

Het hotel biedt je vandaag nog een laatste lekker ontbijt en je kan nog tot 11 u. in je kamer terecht. Je kan je wagen echter nog een hele dag op de parking van het hotel laten staan.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 3
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • GPS-tracks (lees hier meer over wandelen met GPS)
 • originele wandelkaart Naturpark Südeifel (Blatt 3)
 • wandelstokken in bruikleen ter plaatse
 • gratis gebruik van de spa: sauna, fitnessruimte en waterbekken
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • dranken
 • toeristenbelasting
 • evt. reisverzekering

Kortingen

Kinderkorting op aanvraag.

Toeslagen

 • eenpersoonskamer: € 16 per nacht
 • prijs per per persoon voor een extra-nacht in half pension:
  • € 60 tot 30 maart
  • € 68 vanaf 31 maart

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode: het hele jaar door

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau 1 tot 2.

14 wandelingen, waarvan de meeste luswandelingen, van verschillende lengte en niveau. De kortste is 4 en de langste 20 km. Ze lopen over niet al te moeilijk, maar wel heuvelachtig terrein. Af en toe glibberig bij regenweer, maar nooit gevaarlijk. 

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer:

Bereikbaar per trein (*) via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn. Er zijn 5 wandelingen die beginnen en eindigen bij het hotel. Voor de overige wandelingen heb je een wagen, bus (niet altijd mogelijk) of taxi nodig.

Met de wagen:

Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. Voor informatie over de toestand van de wegen in Europa, buitenlandse verkeersreglementen, een druktekalender, enz. kan je op deze link terecht.

Kinderen

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kan nl. kiezen voor de kortere wandelingen. Bovendien lopen de wandelingen over 'avontuurlijk' terrein.
 • Het hotel is kindvriendelijk, heeft een tuin en je kan er ook fietsen huren.
 • Een aanrader is een bezoekje aan het Gaytalpark, een milieugerichte expositieruimte met interactieve elementen. De film over het natuurbehoud van het Ourdal spelen ze ook in het Nederlands. Het hoofdthema is milieubeheer en milieuvriendelijke energie. 

Logies

Comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van douche, toilet, televisie en telefoon.

Na de wandelingen kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met buitenruimte. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen. Het middagmaal dien je zelf te bekostigen.

 • Het uitgebreide ontbijt wordt verzorgd door de uitbaters. Het avondmaal wordt in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire tradities. Het hotel heeft een goede wijnkelder.
 • De picknick kan je zelf aankopen in het dorp of de avond voordien bestellen in het hotel. In de routebundel staat aangegeven bij welke wandelingen je onderweg iets kan eten dan wel een lunchpakket moet meenemen.

Honden

Honden toegelaten mits reservatie (€ 8 per nacht). Honden zijn niet toegelaten in het restaurant.

Hou ook rekening met de kosten voor het meenemen van de hond op het openbaar vervoer, nl. € 2 à 3 per reis (tickets ter plaatse te kopen) voor honden die "groter zijn dan een kat". Belangrijk: deze honden moeten op het openbaar vervoer een muilkorf dragen en aangelijnd zijn. Kleinere honden mogen gratis en ongemuilkorfd mee mits ze in een box of tas zitten.

Wat je moet weten over deze reis

Over Luxemburg

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren