Overslaan en naar de inhoud gaan

Het uitgestrekte merengebied van Mecklenburg is een aaneenschakeling van diverse meren en rivieren. Via een uitgebreid netwerk aan fietspaden geniet je van natuur, ontspanning en cultuur wanneer je langs dorpen en steden rijdt. De Müritz, Waren en Plauer See nodigen uit voor watersporten en in het Müritz Nationaal Park spot je misschien wel een visarend, zoekend naar een prooi. Het fascinerende waterlandschap van de Mecklenburgische Seenplatte is de ideale uitvalsbasis voor een week heerlijk genieten.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie rond de meren van Müritz en Plauer, Seenplatte

De diverse fauna en flora van Mürtiz Nationaal Park

Fietsvakantie in het Mecklenburgische Seenplatte

Op verkenning in de historische stad Neustrelitz 

Fietsvakantie Mecklenburg Seenplatte

Genieten van watersport op de verschillende meren

Programma

Programma

A Dag 1
Waren (Müritz)

Je reist op eigen kracht naar Waren, in het hart van het Mecklenburgse merengebied. Fans van watersport kunnen hier terecht op de Müritz, het grootste meer van Duitsland. Huur een boot of ga zeilen. Je kan ook gaan wandelen in het nabijgelegen nationaal park of rondkuieren in het gezellige centrum. 's Avonds ontvang je alle info voor je komende fietsvakantie.

B Dag 2
Waren (Müritz) - Neustrelitz
55 km

Tijdens de eerste etappe van deze fietsreis doorkuis je het Müritz Nationaal Park. Je fietst door uitgestrekte bossen, talrijke meren en veelkleurige weilanden, in de schaduw van zeearenden en kraanvogels. Na 55 km op de trappers kom je aan in de voormalige hertogelijke residentiestad Neustrelitz. Je kan nog een avondwandeling maken in de stadshaven aan de Zierkersee. Tijdens de zomer valt er op cultureel vlak heel wat te beleven in het Landestheater of in de Schlossgarten. En ook in de straten is er regelmaitg muziek te horen. Na het avondeten kan je nog een film meepikken in het Alte Kachelofenfabrik, een ontmoetingsplaats voor kunst-en filmliefhebbers.

C Dag 3
Neustrelitz - Wesenberger Seenkreuz
55 km

Vandaag rijd je op je eigen tempo richting Wesenberg. In het gebied van de duizend meren betekent dit op goed aangelegde fietspaden fietsen via een netwerk van meren en kanalen in het Mecklenburgische Kleinseenplatte.De stad wordt gedomineerd door een kasteel met de zogenaamde Fangelturm. Speelgoedfanaten bezoeken misschien graag het speelgoedmuseum. In het historische centrum vind je een prachtig marktlein en de gotische Mariakerk en een enorme lindeboom. Vandaag fiets je ongeveer 55 km.

D Dag 4
Wesenberger Seenkreuz - Röbel
45 km

Net buiten de stad Wesenberg kan je aan de oever van het Witte Meer een artistiek beeldenpark bezoeken. Ben je zot van kunst, hou dan even halt aan deze Kunstler Bei Wu. Je fietst verder langs ontelbare kleine meren en boslandschappen naar Mirow, de geboorteplaats van de Engelse koningin Sophie Charlotte.Je vindt er het barokke kasteel op een klein eiland, een prinselijke crypte in de Johanniterkirche en een interactieve tentoonstelling in het Drie Koninginnenpaleis. Na 45 km begroeten je de twee gotische kerktorens van Röbel. In de middeleeuwse binnenstad staan vele kleurrijke vakwerkhuizen met een tijdloze uitstraling. 's Avonds kan je gaan eten in één van de vele restaurants aan de promenade waar ook de vele plezierboten aanleggen. 

E Dag 5
Röbel - Plau am See
40 km

In alle rust fiets je verder naar Plauer See, het derde grootste meer van deze regio. Dit meer is dankzij zijn vele inhammen een uitnodigend gebied voor heel wat vogels. Ontspan aan de oevers en wie weet, spot je wel een visarend, ijsvogel of otter.  Aan de zuidelijke kant van het meer vind je het grootste berenreservaat van Centraal-Europa. Deze plaats biedt ook een (h)eerlijke huisbereide keuken en is een absolute aanrader voor de lunch. Via de westzijde van het meer fiets je verder naar het dorpje Plau am See. In het pittoreske centrum is het heerlijk kuieren langs de oude vakwerkhuizen. De nabijheid van het meer nodigt uit voor nog meer watersporten. Tot rust kom je in de Wangelinger Garten met meer dan 900 diverse plantensoorten. En ook voor wie houdt van kunst, heeft deze stad heel wat te bieden. Je fietst vandaag ongeveer 40 km. 

F Dag 6
Plau am See - Waren/Müritz
60 km

Langs de oever van de Plauer See fiets je verder noordwaarts. Het blijft heerlijk genieten van rustige fietspaden en prachtige uitzichten. In Alt Schwerin kan je halt houden in het Agroneum waar je alles te weten komt over de plaatselijke landbouw en hoe ze 200 jaar geleden de velden bewerkten. De heerlijke huisbereide gerechten maken dit een aangename stop voor een versnapering. Je fietst naar de stad Malchow, idyllisch gelegen op een eiland met een binnenstad vol bezienswaardigheden. Ga zeker langs bij de bekende draaiburg waar om het uur de passagiersboten worden doorgelaten. Vaak een drukte van jewelste, maar de moeite om te zien. Op de toren van het Malchow-klooster aanschouw je hoe de stad weelderig omringd wordt door meren. Je fietst verder langs het Fleesenmeer richting Waren, daar waar je avontuur begonnen is. Vandaag zit je zo'n 60 km in het zadel.

G Dag 7
Waren (Müritz)

Je reis eindigt na een lekker ontbijt. Na deze actieve week kan je heerlijk gaan ontspannen in een kuuroord waar de Themalsole, een jodiumhoudende thermische pekel, wordt gebruikt om je gezondheid te bevorderen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2
 • GPS-tracks
 • Uitgebreid roadbook met kaartmateriaal
 • Bagagevervoer
 • Pechverhelping tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Fleesensee en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks (€ 1 tot € 5 per persoon per nacht)
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets met fietstas: € 80
 • Huur E-Bike met fietstas: € 180
 • Single kamer 'Budget': € 180
 • Single kamer 'Comfort': € 170

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Waren (Müritz) met overstap in Keulen en Berlijn ( ca. 9 uur vanuit Brussel)
 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

Het parcours is quasi vlak, maar de wind kan je wel parten spelen, in totaal leg je ongeveer 260 km af.

Hotel

 • Budget: 2* en 3* hotels
 • Comfort: 3* en 4* hotels

Wat je moet weten over deze reis

Over Duitsland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren