Overslaan en naar de inhoud gaan

Combineer tijdens deze 5-daagse fietstocht het beste van twee werelden. Het is heerlijk fietsen langs de kronkelende Moezel en onderweg kan je altijd genieten van een fris lokaal wijntje. Inspanningen worden beloond met prachtige verzichten van groene wijngaarden op steile hellingen en typische dorpen, romantisch gelegen tussen bossen en rivieren. Start in het oude Trier en fiets op je eigen tempo tot de plaats waar de Moezel samenvloeit met de Rijn. De fietsreis eindigt in het bruisende Koblenz.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis langs de Moezel

Bezoek aan wijndomeinen, inclusief proeverijen

Fietsreis langs de Moezel
(c) Hans Peter Merten

Mooi aangelegde fietspaden op overwegend vlak terrein

Fietsreis langs de Moezel

Slenteren in dorpen met mooie vakmanshuizen

Programma

Programma

A Dag 1
Trier

Je reist op eigen kracht naar Trier. Dit kan met de trein of de auto. Indien je met de wagen reist, reken dan op € 40 parkeerkosten bij Parkhaus Ostallee, vlakbij het station. 

Bij aankomst in het hotel ontvang je alle informatie voor je fietstour langs de Moezel.

B Dag 2
Trier - Saarburg - Trier
46 km

Vandaag start je fietsavontuur. Je volgt de oevers van de Moezel stroomopwaarts naar het dorp Konz. Wie interesse heeft in het leven van toen, kan een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Roscheider Hof. Gelegen op een heuvel met een prachtig zicht op de regio.

Je verlaat de bekende Mosel-Radweg die het Franse Metz verbindt met de stad Koblenz. Vanaf nu volg je de Saar-rivier via de gelijknamige Radweg. Je beslist zelf hoe ver je de rivier volgt. Als tip geven we mee dat het romantische Saarburg absoluut de moeite is om te bezoeken of te lunchen. Prachtig gelegen tussen bossen en wijngaarden. Ook de waterval die in het centrum naar beneden dondert, is een ommetje waard. Slenter door de kronkelende straten met prachtige oude vissershuizen of bezoek het museum van het klokkengieten. Een ambacht die er tot begin jaren 2000 nog werd beoefend.

In de namiddag fiets je terug naar Trier. Na 46 km op je teller kom je aan in het hotel waar je gisteren overnachtte.

C Dag 3
Trier - Piesport
51 km

Maar liefst 51 km langs een kronkelende Moezel staan er vandaag op het programma. Halfweg kom je aan in het fijne Mehring. Ondanks het feit dat dit dorp een brand en meerdere bombardementen kreeg te verwerken, kan je nog steeds een bezoek brengen aan een prachtige oud Romeinse villa. Ook de parochiekerk is nog intact. In het dorp zijn meerdere restaurants waar je kan lunchen.

In de namiddag passeer je nog een overblijfsel uit de oudheid, namelijk een replica van een oud Romeins schip dat gebruikt werd om wijn te transporteren. Overnachten doen we op een wijndomein of een hotel in Piesport. Deze plek staat bekend omwille van de steile hellingen en is de thuisbasis van de beroemde wijngaard Goldtröpfchen.

D Dag 4
Piesport - Traben-Trabach
41 km

De fietsafstand is vandaag iets korter. Fiets op je eigen tempo en las regelmatig een pauze in om één of meerdere wijnboerderijen te bezoeken. Proef de rijke Moezelwijnen en wandel in alle stilte op de grootse wijndomeinen. Echte wijnliefhebbers kunnen ook terecht in het wijnmuseum van Bernkastel-Kues. Een regio waar regelmatig straatfeesten of festivals worden georganiseerd en de wijn rijkelijk vloeit.  

Na 41 km bereik je Traben-Trabach waar je 's avonds welkom bent in het restaurant Alte Zunftscheune voor een voortreffelijk 3-gangenmenu. Inclusief een glas Moezelwijn uiteraard!

E Dag 5
Traben-Trabach - Cochem
58 km

Na een goede nachtrust spring je vandaag fris en monter op de fiets voor het langste traject van deze fietsreis. Gelukkig passeer je voldoende plaatsen waar het de moeite loont om je fiets even aan de kant te zetten. In de vele dorpen met hun typische, prachtige vakwerkhuizen en gezellige pleinen is het aangenaam vertoeven.

Eens je de burcht van Cochem in het vizier krijgt, weet je dat het einde van deze 58 km lange tocht nabij is. Wie energie teveel heeft, kan een bezoek brengen aan de Reichsburg of de kabellift nemen richting Pinner Kreuz voor een spectaculair zicht op de Moezel.

F Dag 6-7
Cochem - Koblenz
51 km

Bezoek 's ochtends nog even het centrum van Cochem. Je hebt er de historische mosterdmolen Senfmühle of de Peterskapelle. Of geniet van een koffie op het historische marktplein met het barokke stadhuis.

Je doel van vandaag is om te fietsen naar het Deutsches Eck in Koblenz, de plek waar de Moezel samenvloeit met de Rijn. Het eindpunt van de Mosel Radweg bereik je na 51 km. Koblenz is een stad met tal van bezienswaardigheden. Bezoek de Altstadt met sprookjesachtige kleine straten, pittoreske binnenpleinen en gezellige marktplaatsen. Op de 118 m hoge vestiging Ehrenbreitstein heb je een mooi uitzicht over de stad. Krijg je niet genoeg van verzichten, dan is er ook nog steeds de Seilbahn. 's Avonds is er een brede waaier aan restaurants en kan je een laatste keer genieten van de plaatselijke wijnen.

Het programma eindigt op dag 7 na het ontbijt.

Extra nacht in Koblenz
Koblenz is een leuke stad om na de fietstocht nog een extra nachtje te verblijven. Een extra nacht inclusief ontbijt kost € 80 per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en € 105 per persoon in een 1-persoonskamer.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 6-7:
Extra nacht in Koblenz Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 7
 • 3-gangen diner in Traben-Trabach
 • Uitgebreid roadbook in het Duits of Engels met kaartmateriaal (1 per kamer)
 • Telefonische bijstand van de lokale partner tijdens de kantooruren
 • Pechverhelping indien huurfiets
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Trier en van Koblenz naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks (€ 1 tot € 5 per persoon per nacht)
 • Optionele activiteiten
 • Inkomgelden sights en musea
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fietsverhuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Vertrek kan steeds op zondag, andere vertrekdagen zijn mogelijk vanaf 6 personen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1. Het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets incl. fietstas: € 75
 • Huur e-bike incl. fietstas: € 145
 • Bagageververvoer: € 50
 • Single kamer: € 115
 • Extra nacht in Koblenz: 
  • € 80 per persoon in een 2-persoonskamer
  • € 105 per persoon in een single kamer

Heen- en terugreis

 • Met de trein van Brussel naar Trier met overstap in Luxemburg (ca. 4 uur) en van Koblenz naar Brussel met overstap in Keulen (ca. 4 uur)
 • Met je eigen wagen. Vanuit Koblenz kan je met de trein terug naar Trier (ca. 1.5 uur)

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 40 km en 60 km per dag. De route verloopt overwegend vlak.

Hotels:

 • Budget: guesthouses en 3*-hotels

Wat je moet weten over deze reis

Over Duitsland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren