Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze fietsreis leidt je langs de oevers de Oder en de Neisse door groene en ongerepte landschappen afgewisseld met historische sites. Je fietst in het meest Oostelijke deel van Duitsland vlakbij de grens met Polen. Het einddoel is het populaire eiland Usedom, met zijn zandstranden en mooie badplaatsen de bekroning van je 510 kilometer lange avontuur.  

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreizen Duitsland

De Unesco werelderfgoed site van Bad Muskau

Fietsreis Duitsland

De fauna en flora rond de oevers van de Oder en de Neisse

Fietsreis Duitsland

Het eiland Usedom met haar parelwitte zandstranden

Programma

Programma

A Dag 1
Görlitz

Je reist op eigen kracht naar Görlitz waar je 's avonds verwacht wordt in je hotel. Je verkent op eigen houtje de architecturale rijkdom van de oude stad, die wonderbaarlijk amper schade leed tijdens WOII.  4000 monumentale gebouwen en meer dan 500 jaar Europese architectuurgeschiedenis wachten je op.

B Dag 2
Naar Bad Muskau
68 km

De start van de tocht leidt je langs typische heidedorpjes tot in het pittoreske Middeleeuwse Rothenburg. Je fietst verder langs de oevers van de Oder-Neisse met als beloning van je eerste etappe de Unesco werelderfgoed site van Bad Muskau. Je bezoekt er het Fürst-Pückler Park met zijn orangerie, het kasteel en de tuinen.

C Dag 3
De rozentuinen van Forst en Guben
68 km

Je fietst verder richting het noorden waar je de 17 hectare grote rozentuin van Forst op je pad tegenkomt. Je vindt er maar liefst 800 soorten rozen en meer dan 10 000 struiken. Aangekomen in Guben kan je één van de ruïnes of kerken bezoeken.

D Dag 4
Frankfurt Oder
65 km

Je fietst langs de samenvloeiing van de Neisse en de Oder. Het hoogtepunt van vandaag is de abdij van Neuzelle en de barokke kerk van St. Mary. Een heel andere uitstraling en sfeer heeft de planmatige ijzerindustriestad Eisenhüttenstadt in de voormalige DDR. Je eindigt in de oude universiteitsstad Frankfurt Oder.

 

Bij het 5-daagse programma, eindigt hier je tour.  Bij de 8-daagse start je van hieruit.

E Dag 5
Groß Neuendorf/ Altlewin
68 km

Vandaag gaat je route door het  paradijs van de Oderburch moerasvlaktes, de weidse velden, de met bomen afgebakende eindeloze lanen, dijken tot in Groß Neuendorf/ Altlewin. Een dag vol natuurpracht staat op je programma.

F Dag 6
Door het the Lower Oder Valley National Park
65 km

Je fiets door het Lower Oder National Park, een overstromingsgebied aan de benedenloop van de rivier de Oder. Het herbergt een grote diversiteit aan fauna en flora met meren, bossen en graslanden. De route brengt je verder langs Stolper Grützpott, een versterkte burcht uit de 12de eeuw. Alvorens je je eindbestemming Schwedt bereikt bewonder je nog het landschapspark van architect Joseph Lenné.

G Dag 7
Door de heuvels naar Löcknitz
80 km

Je geniet van de laatste kilometers ongerepte natuur en eindeloze weilanden langs de noordelijke oever Oder vallei. Vanaf het stadje Gartz rijd je door een heuvelachtig landschap naar Löcknitz.

H Dag 8
Naar Ueckermünde
58 km

Je rijdt door uitgestrekte en schilderachtige landschappen van de Uecker rivier en het Oderhaf. Het Oderhaf is het westelijkste van de drie grote haffen (strandmeren) van de Oostzee.  Je sluit de dag af met een wandeling door de oude binnenstad van Ueckermünde en de romantische haven.

I Dag 9 - 10
Het eiland Usedom
30 tot 45 km

Vanuit Ueckermünde neem je de veerboot en geniet je van een anderhalf uur durende overtocht naar Kamminke gelegen op het eiland Usedom.  Op het eiland fiets je langs verschillende keizerlijke badplaatsen. Natuurlijk kan je ook relaxen op één van de brede zandstranden of een duikje nemen in de Baltische zee. Je verblijft in Ückeritz of Zempin die allebei deel uitmaken van de "Amber Resorts". Hier geniet je van je laatste avond. 's Anderdaags reis je terug naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in een gedeelde 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 10
 • Welkomsdrankje
 • Overtocht Ueckermünde – Kamminke (Usedom)
 • Uitgebreid roadbook met kaartmateriaal
 • Bagagevervoer vanaf dag 2 tot en met dag 9
 • 24u hulplijn - pechverhelping enkel bij huurfiets
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Görlitz en terug vanuit Usedom
 • Transfer Usedom naar Görlitz
 • Toeristentaks (€ 1 tot € 5 per persoon per nacht)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Overige maaltijden
 • Optionele activiteiten
 • Inkomgelden sights en musea
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets: € 175
 • Huur E-Bike: € 290
 • Single kamer: € 1.410

De fietsen zijn voorzien van een waterdichte fietstas, kaartenhouder en een fietsreparatieset

Route

De 10-daagse route kan worden ingekort tot een 5 of 8-daagse.  Bij de 5-daagse eindigt je tour in Frankfurt am Oder. Bij de 8-daagse start je in Frankfurt am Oder.

Heen- en terugreis

 • Met de trein van Brussel naar Görlitz met overstap in Keulen en Berlijn (ca. 10 uur) - Ueckermünde naar Brussel met overstap in Berlijn en Keulen (ca. 10 uur)
 • Met je eigen wagen. Transfer Ueckermünde terug naar Görlitz (ca. 5 uur)

Vertrekdata

Vertrek op zondag of maandag. Vanaf 4 personen is dagelijks vertrek mogelijk

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 30 en 68 kilometer per dag.  De route verloopt overwegend vlak

Wat je moet weten over deze reis

Over Duitsland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren