Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit Svendborg maak je fietstochten op de kleine eilanden Tåsinge,Thurø en Langeland. Op Funen geniet je van de typische hygge op het gezelligste eiland van Denemarken. De regio is bezaaid met mooie stranden en zachte heuvels die een verrassend mooi panoramisch uitzicht hebben. Je smaakpapillen worden op de proef gesteld wanneer je stopt langs de talrijke boerderijwinkels. Het is idyllisch fietsen door de charmante dorpen met gezellige cafés. De zwaarte van de reis bepaal jezelf door dagelijks je eigen fietsroute uit te stippelen.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie Zuid-Funen, Tåsinge, Thurø en Langeland

Bezoek aan het Egeskov kasteel

Fietsvakantie Zuid-Funen, Tåsinge, Thurø en Langeland

De nabijheid van de zee

Fietsvakantie Zuid-Funen, Tåsinge, Thurø en Langeland

Fietstochten vanuit het gezellige Svendborg

Programma

Programma

A Dag 1
Svendborg

Je wordt verwacht in Svendborg waar je na het inchecken alle informatie ontvangt voor je fietsvakantie. Verken het historische centrum met kleurrijke, smalle straatjes te voet of met de fiets. Of ga lekker ontspannen in Fredriksø waar tijdens de zomer heel wat locals hangen om rustig niets te doen. Iets waar ze behoorlijk goed in zijn. Deze plaats staat bekend om zijn bijzonder gemoedelijk stadsleven.

B Dag 2
Noordelijk Tåsinge & Thurø
22 km

Via de Svendborgsundbrug fiets je naar Tåsinge, een charmant eiland in de Zuid-Funense Archipel. Hier wordt de stilte enkel onderbroken door het gezang van vogels. Via bosrijk gebied rij je naar het idyllische dorp Troense waar je prachtige, goed bewaarde vakwerkhuizen uit de 18de eeuw treft. In het kasteel van Valdemar kan je pauzeren of het museum bezoeken. Wil je alles vanop het water bekijken, dan neem je de oude boot Helge die vaart tussen Svendborg, Tåsinge en Thurø. Een hele reis duurt ongeveer anderhalfuur maar als je uitstapt in Thurø kan je via landelijke wegen en weilanden of de kustlijn terug naar Svendborg fietsen. Kies je voor de kustlijn dan kan je genieten van de zandstranden of een ijsje. Vanavond overnacht je in Svendborg.

Diner met een lokale familie
Vanavond kan je aanschuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
C Dag 3
Zuidelijk Tåsinge
28 km

Vandaag verken je het zuidelijke deel van het eiland Tåsinge. Onderweg paseer je een typische boerderij met eigen lokale biologische producten. Je fietst voorbij het bijzondere stenen huis Lille Vejlegarden, ooit het huis was van de lokale vooruitstrevende boer Søren Lolk. Vandaag één van de meest gefotografeerde huizen in de regio Zuid-Funen. Klim in het uiterste zuiden van het eiland op de vogeltoren om de rijke vogelwereld te ontdekken. Ganzen, eenden en steltlopers nestelen zich in dit gebied. Neem een ​​pauze in Lundby en smul van de beroemde Deense hotdog bij Steff's Place voordat je terugkeert naar Svendborg.

D Dag 4
Funen
22 km

Vandaag fiets je overwegend langs eindeloze appelboomgaarden en kan je stoppen bij de vele boerderijwinkels. Je fietst deels over oude spoorlijnen die vroeger werden gebruikt om de vrachten appels de wereld in te sturen. Ook een bezoek aan de lokale producenten van appel- en specerijenbrandewijn zijn zeker de moeite. Eigenaars laten je met plezier hun producten proeven. De kalme zee nodigt uit voor een zwempartij voordat je je fietstocht verder zet door het vredige landelijke gebied in het zuiden van Funen. Je overnacht opnieuw in Svendborg.

E Dag 5
Langeland
44 of 65 km

Vandaag fiets je via de eilanden Taasinge en Siø naar de stad Rudkøbing, de hoofdstad van het eiland Langeland. Wandel er door de kleine geplaveide straten met charmante herenhuizen en galerijen. Flaneer er langs winkels of geniet van een een aangename gezelligheid op café. Bezoek de plaatselijke haven waar het een komen en gaan is van commerciële schepen, jachten en de kleine veerboot naar Strynø. Wanneer je zin hebt in een langere fietstocht, kan je de rondrit volgen van Rudkøbing naar het platteland door Langeland. Je fietst langs het indrukwekkende landhuis Faarevejle, naar het kleine vissersdorp Spodsbjerg met zijn populaire strand, jacht- en veerhaven. Misschien heb je het geluk om een ​​zeehond in de haven te spotten. Overnachting in Svendborg.

F Dag 6
Egeskov kasteel
42 km

De laatste fietsdag van je reis brengt je meer landinwaarts naar het Egeskov kasteel ten noorden van Svendborg.  Het kasteel heeft prachtige renaissancegebouwen, een heuse ridderzaal, een museum met poppenhuizen en een grote collectie aan oldtimers. Wandel er zeker in de tuin, het zou één van de mooiste van Denemarken zijn.

Diner met een lokale familie
Op de laatste avond van je reis, heb je nog eens de mogelijkheid om aan te schuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
G Dag 7
Svendborg

Het programma eindigt na je ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 2:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag
Dag 6:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 7
 • Welkomstdiner op dag 1
 • Inkom kasteel van Egeskov
 • Uitgebreid roadbook
 • Toeristenbelasting
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer België - Svendborg en terug
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Entrees voor sights en musea
 • Alle dranken tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Deze fietsvakantie is reeds uitverkocht in de maanden juli & augustus. Voor september zijn er nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is dus de boodschap!

Vertrekken kan enkel op zaterdag.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief pechhulp: € 140
 • Huur e-bike inclusief pechhulp: € 345
 • Diner bij een lokale familie in Svendborg: € 75 per persoon
 • Single kamer: vanaf € 690

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

De afstanden tijdens deze reis zijn erg beperkt en ook het hoogteverschil is verwaarloosbaar. Aangezien je iedere dag in hetzelfde hotel overnacht kies je zelf hoever je fietst.

Hotel

Je verblijft de hele reis in hetzelfde comfortabele 4* strandhotel, normaal is dit Hotel Christiansminde in Svendborg.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Denemarken

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren