Overslaan en naar de inhoud gaan

Het tweede grootste eiland van Denemarken Funen en de nabijgelegen eilanden zijn voor fietsers een echt paradijs. Deze regio biedt mooie stranden, tuinen, boomgaarden en heuvels met panoramische uitzichten. Het is idyllisch fietsen door de charmante dorpjes met gezellige cafés en historische herbergen. Deze fietsreis biedt enorm veel flexibiliteit. Je kan kiezen voor korte of lange fietsetappes. 

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Svenborg

Na de check-in in je hotel, kan je te voet of met de fiets naar het historische centrum met smalle straatjes en leuke winkeltjes. 's Avonds is er een welkomstdiner voorzien dat, als het weer meezit, buiten op het terras van je hotel geserveerd wordt.

B Dag 2
Noordelijk Tåsinge & Thurø
22 km

Via de Svendbord-Sound brug fiets je naar Tåsinge, het eerste eiland van de dag. Geniet van de rust en stilte, alleen onderbroken door zingende vogels, terwijl je door de bossen naar het kleine idyllische dorpje Troense fietst. Hier vind je een aantal prachtige, goed bewaarde vakwerkhuizen uit de hoogtijdagen van het dorp in de 18e eeuw. 

In de namiddag kan je per boot naar Thurø varen. Via landelijke wegen of via de kustlijn fiets je terug naar Svendborg.

Diner met een lokale familie
Vanavond kan je aanschuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
C Dag 3
Zuidelijk Tåsinge
28 km

Vandaag verken je het zuidelijk deel van Tåsinge. Onderweg passeer je het bijzondere stenen huis Lille Vejlegarden, dat ooit het huis was van de lokale vooruitstrevende boer Søren Lolk, en nu een van de meest gefotografeerde huizen in de regio Zuid-Funen. Het zuiden van dit eiland heeft een grote vogelpopulatie. Vanop de uitkijktoren kan je ganzen, eenden en steltlopers spotten. Voor een typische Deense hotdog stop je best bij Steff's Place in Lundby.

D Dag 4
Funen
22 km

Fiets langs eindeloze appelboomgaarden en stop om te proeven bij een van de boerderijwinkels. Je komt ook langs veel wegwinkels, dus neem zeker wat contant geld mee. Je fietst hier en daar over oude spoorlijnen waarover vroeger appels werden geëxporteerd. De volgende stop zijn de lokale producenten van appel- en specerijenbrandewijn. Bezoek de boerderijwinkel en maak een praatje met de eigenaren die verschillende prijzen hebben gewonnen voor hun producten. Spring in de kalme zee om te zwemmen voordat je je fietstocht voortzet door het vredige landelijke gebied in het zuiden van Fyn.

 

E Dag 5
Langeland
44 of 65 km

Vandaag fiets je via de eilanden Taasinge en Siø naar de stad Rudkøbing, de hoofdstad van het eiland Langeland. Wandel door de kleine geplaveide straatjes met charmante herenhuizen, winkels, galerijen en cafés. Bezoek de plaatselijke haven, waar het een komen en gaan is van commerciële schepen, jachten en de kleine veerboot naar Strynø.

Als je zin hebt in een langere fietstocht, kun je de rondrit volgen van Rudkøbing naar het platteland door Langeland. Je fietst langs het indrukwekkende landhuis Faarevejle, naar het kleine vissersdorpje Spodsbjerg met zijn populaire kindvriendelijke strand, jachthaven en veerhaven. Misschien heb je het geluk om een ​​zeehond in de haven te spotten.

F Dag 6
Egeskov kasteel
42 km

De laatste fietstocht van je reis brengt je landinwaarts naar het Egeskov kasteel ten noorden van Svendborg. Kasteel Egeskov heeft één van de mooiste parken van Europa met een doolhof, een speeltuin en een museum met poppenhuizen en een grote collectie oldtimers en motoren.

Diner met een lokale familie
Op de laatste avond van je reis, heb je nog eens de mogelijkheid om aan te schuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
G Dag 7
Vertrek uit Svendborg

Het programma eindigt nat het ontbijt

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 2:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag
Dag 6:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 7
 • Welkomstdiner op dag 1
 • Inkom voor het kasteel van Egeskov
 • Uitgebreid roadbook
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Svendborg en terug
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Entrees voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Vertrekken kan enkel op zaterdag.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief pechhulp: € 140
 • Huur E-Bike inclusief pechhulp: € 345
 • Diner bij een lokale familie in Svendborg: € 75 per persoon
 • Single kamer: vanaf € 690

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

De afstanden tijdens deze reis zijn erg beperkt en ook het hoogteverschil is verwaarloosbaar. Aangezien je iedere dag in hetzelfde hotel overnacht kies je zelf hoever je fietst.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Denemarken

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren