Overslaan en naar de inhoud gaan

Op verkenning langs de vele hoogtepunten van het eiland Funen. Dompel je onder in de sfeer van de stad Odense en verdwaal in het schilderachtige Faaborg.​​​​​ Relaxen op de mooie stranden van Dyreborg en fietsen in de heuvels van Svinninge. Verspreid over het eiland vind je charmante dorpen met huizen in frisse kleuren. Geniet van de typische hygge op het gezelligste eiland van DenemarkenEen ontspannen sfeer waar de immense ruimte en de rustgevende zee voor zorgen.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie op het eiland Funen-Denemarken

De kustlijn met mogelijkheden om te zwemmen

Fietsvakantie op het eiland Funen-Denemarken

De ontspannen sfeer en Deense gezelligheid 

Fietsvakantie op het eiland Funen-Denemarken

Fietsen langs rustige wegen

Programma

Programma

A Dag 1
Svendborg

Je wordt verwacht in Svendborg waar je na het inchecken alle informatie ontvangt voor je fietsvakantie. Verken het historische centrum met kleurrijke, smalle straatjes te voet of met de fiets. Of ga lekker ontspannen in Fredriksø waar tijdens de zomer heel wat locals hangen om rustig niets te doen. Iets waar ze behoorlijk goed in zijn. Deze plaats staat bekend om zijn bijzonder gemoedelijk stadsleven.

B Dag 2
Svendborg
22 tot 65 km

Je hebt keuze uit verschillende fietsroutes van 22 tot 65 kilometer ten zuiden van Svendborg. In het roadbook dat je ontvangt, staan de hoogtepunten en moeilijkheidsgraad van elke route vermeld. Je maakt je eigen keuze. 

Diner met een lokale familie
Vanavond kan je aanschuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
C Dag 3
Svendborg - Odense
52 km

De route van vandaag voert je in noordelijke richting dwars door het centrale gedeelte van het eiland Funen. De zee is hier dus nooit veraf. Het eiland wordt ook vaak de 'Tuin van Denemarken' genoemd omdat het zoveel natuurgebieden herbergt. Het is er heerlijk rustig fietsen op mooi aangelegde fietspaden. De ontspannen sfeer die heerst op het hele eiland zorgt voor een relax vakantiegevoel. Je fietst langs het Egeskov kasteel met prachtige renaissancegebouwen, een heuse ridderzaal en één van de mooiste tuinen van Denemarken. Aangekomen in Odense kan je nog een bezoek brengen aan het Hans Christian Andersen museum waar sprookjes en urban vibes hand in hand gaan. Vandaag fiets je 52 kilometer.

D Dag 4
Odense - Kerteminde - Odense
52 km

Je fietst naar het charmante Kerteminde, ooit de belangrijkste havenstad van Funen. Vandaag speelt de vissershaven nog steeds een belangrijke rol in het leven van de stad. Het standbeeld van het vissersmeisje Amanda aan Langebro is hét herkenningspunt van de stad. Ga terug in de tijd en leer meer over de Vikingen die zich hier helemaal thuis voelden. Verdwaal in de straat Fiskergade met de schilderachtige gevels die tot de verbeelding spreken. Na 52 kilometer bereik je terug Odense.  

E Dag 5
Odense - Faaborg
52 km

Je verkent al fietsend de buitenwijken van Odense richting het platteland langs meren, bosrijke gebieden en kabbelende beekjes. In de Svanninge fiets je op heuvels met steile hellingen en langs diepe kloven. Het gebied wordt ook wel eens de Alpen van de Funen genoemd. Vanaf de heuveltop heb je een indrukwekkend uitzicht over de archipel en het hele gebied van Zuidwest-Funen. De flora en fauna in het gebied zijn zeer gevarieerd. Aangekomen in Faaborg is het volop genieten van geplaveide smalle straten, oude koopsmanshuizen en een prachtige klokkentoren. Je trapt zo'n 52 kilometer bij elkaar vandaag.

F Dag 6
Faaborg - Dyreborg - Faaborg
28 km

Je hebt meer tijd vandaag om het charmante Faaborg te verkennen. Deze oude koopmansstad heeft nog zijn originele, gezellige straten met een grote verscheidenheid aan speciaalzaken, cafés en restaurants. Maak een fietstocht in de omgeving van Faaborg of ga wandelen in de Svanninge. Ook een fietstocht naar de kleine kustplaats Dyreborg is een optie. Die tocht bedraagt ongeveer 28 kilometer. Je ziet vanop het strand de vele eilanden liggen die Funen rijk is. Nood aan verfrissing? Dan kan je hier altijd een duik nemen.

G Dag 7-8
Faaborg - Svendborg
24 km

Langs de kustlijn van Zuid-Funen fiets je terug naar het beginpunt van je fietsreis. Je passeert kleine havens waar je kan stoppen voor een lunch terwijl je geniet van een gezellig sfeertje. Je komt in kleine dorpen gekenmerkt door huizen met rieten daken, talrijke velden met grazend vee en appelboomgaarden. Onderweg kom je verschillende zandstranden tegen. Een duik in het kristalheldere water is dan ook zeer verleidelijk. Gelukkig staat er vandaag maar 24 kilometer op het programma en is er tijd genoeg om volop te genieten van zon, zee, strand en wind. Op dag 8 eindigt het programma na het ontbijt.

Diner met een lokale familie
Op de laatste avond van je reis, heb je nog eens de mogelijkheid om aan te schuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 2:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag
Dag 7-8:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 8
 • Uitgebreid roadbook
 • Vervoer van de grote bagage tijdens alle fietstochten
 • Toeristenbelasting
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Svendborg en terug
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Inkomgelden voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Helaas is deze fietstrip uitverkocht in de maanden juli & augustus. Voor september zijn er nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is dus de boodschap!

Vertrekken kan enkel op zondag.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief pechhulp: € 140
 • Huur E-Bike inclusief pechhulp: € 345
 • Diner bij een lokale familie in Svendborg: € 75 per persoon
 • Single kamer: vanaf € 690

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

Gemiddeld fiets je een 50-tal kilometer per dag over een zo goed als vlak parcours. De wind kan je soms wel parten spelen.

Hotels

Gedurende de reis verblijf je in zeer comfortabele 3*- en 4* hotels.

Wat je moet weten over deze reis

Over Denemarken

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren