Overslaan en naar de inhoud gaan

Verken tijdens deze fietsreis de vele hoogtepunten van het Deense eiland Funen, waaronder de stad Odense, de geboorteplaats van de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Geniet er van de ruimte, de rustgevende zee, de mooie stranden en heuvels met adembenemende uitzichten. Verspreid over het eiland vind je charmante dorpjes met historische herbergen en huizen in alle kleuren van de regenboog. Een hyggelig vakantiegevoel op het gezelligste eiland van Denemarken! 

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Svendborg

Na de check-in in je hotel, kan je te voet of met de fiets naar het historische centrum met smalle straatjes en leuke winkeltjes.

B Dag 2
Fietsen ten zuiden van Svendborg
22 tot 65 km

Vandaag staat er een lusvormige route op het programma, vanavond slaap je dus in hetzelfde hotel. 

Er zijn meerdere routes mogelijk, gaande van 22 tot 65 km. Je maakt zelf de keuze welke route je wenst te nemen, ze staan allemaal beschreven in de roadbook.

Diner met een lokale familie
Vanavond kan je aanschuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.
C Dag 3
Svendborg - Odense
52 km

De route van vandaag voert je in noordelijke richting dwars door het centrale gedeelte van het eiland Fyn. Voormiddag passeer je het Egeskov kasteel dat 1 van de mooiste tuinen van Denemarken heeft. Daarnaast hebben ze ook een collectie van oldtimers, oude motoren en veel meer.

D Dag 4
Odense - Kerteminde - Odense
52 km

Het charmante stadje Kerteminde was vroeger de belangrijkste havenstad van Funen en vandaag speelt de vissershaven nog steeds een belangrijke rol in het leven van de stad. Het standbeeld van het vissersmeisje ‘Amanda’ aan Langebro is het herkenningspunt van de stad. In de smalle straatjes zijn verschillende beschermde stroken, en een gebouw uit de 17e eeuw herbergt het stadsmuseum. Fiskergade is een voorbeeld van een straat met schilderachtige gevels vol fantasie.

Op de terugweg naar Odense stop je bij het Vikingmuseum Ladby om de nieuw gebouwde kopie van het Ladby Viking-schip te zien. Het origineel was het enige scheepsgraf van Denemarken uit de Vikingperiode.

E Dag 5
Odense - Faaborg
52 km

De etappe van vandaag leidt je door buitenwijken van Odense voordat je het rustige platteland ten zuiden van Odense intrekt. Je fietst langs het beekje Odense A, langs een meer en bosgebied. Als je Faaborg nadert, fiets je door de prachtige Svanninge-heuvels met steile hellingen en diepe kloven, die het resultaat zijn van de laatste ijstijd die 14.000 jaar geleden eindigde. Vanaf de heuveltop heb je een indrukwekkend uitzicht over de archipel en het hele gebied van zuidwest Funen. De flora en fauna in het gebied zijn zeer gevarieerd.

F Dag 6
Faaborg - Dyreborg - Faaborg
28 km

Verken het charmante stadje Faaborg. De naam van de stad zou "het kasteel van de vos" betekenen, en werd voor het eerst genoemd in het jaar 1229, toen koning Valdemar de zegevierende Faaborg cadeau deed aan zijn Portugese schoondochter, prinses Eleonora.

De oude koopmansstad heeft nog zijn originele kleine en gezellige straatjes met een grote verscheidenheid aan speciaalzaken, cafés en restaurants. Maak een fietstocht in de omgeving van Faaborg. Verken meer van de Svanninge-heuvels of fiets naar het kleine kustplaatsje Dyreborg, waar je kan genieten van het prachtige uitzicht over de nabijgelegen eilanden en een duik kunt nemen op het plaatselijke gezinsvriendelijke strand.

G Dag 7-8
Faaborg - Svendborg
24 km

Op dag 7 fiets je langs de kustlijn van South Fyn, langs kleine havens waar je kunt stoppen om de rustige havensfeer te ervaren terwijl je geniet van je lunch. U komt door kleine dorpjes met huizen met rieten daken en open vruchtbare velden met grazend vee en een appelboomgaard met prachtig uitzicht op zee. Volop gelegenheid om te stoppen voor een duik in de zee voordat je aankomt bij het hotel in Svendborg.

Op dag 8 eindigt het programma na het ontbijt

Diner met een lokale familie
Op de laatste avond van je reis, heb je nog eens de mogelijkheid om aan te schuiven voor het diner bij een lokale familie in Svendborg. De familie schotelt je een typische 3-gangen menu voor, vergezeld van dranken volgens de lokale traditie.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 2:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag
Dag 7-8:
Diner met een lokale familie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 8
 • Uitgebreid roadbook
 • Bagagevervoer voor de grote bagage tijdens alle fietstochten
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Svendborg en terug
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of e-bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Entrees voor sights en musea
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Vertrekken kan enkel op zondag.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief pechhulp: € 140
 • Huur E-Bike inclusief pechhulp: € 345
 • Diner bij een lokale familie in Svendborg: € 75 per persoon
 • Single kamer: vanaf € 690

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

Gemiddeld fiets je een 50-tal kilometer per dag over een zo goed als vlak parcours. De wind kan je soms wel parten spelen.

Wat je moet weten over deze reis

Over Denemarken

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren