Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek en aankomst situeren zich in dé fietshoofdstad van de wereld, Kopenhagen. Moderne architectuur wisselt hier af met koninklijke rijkdom. Je houdt halt in historische steden zoals Hillerød, Helsingør en Esrum. Langs de Deense kustlijn is het rustig fietsen met af en toe een stop in één van de jachthavens. Met de fiets op de veerboot maak je een uitstap naar Zweden. In Roskilde leer je meer over het leven van de Vikingen en de grootste bossen van het land ontdek je in het Nationaal Park van Tisvilde Hegn. 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie langs Kopenhagen, Roskilde en de Zweedse kust, Denemarken

Op de trappers het meest fietsvriendelijke paradijs van Europa verkennen

Fietsen langs de Deense en Zweedse kustlijn

Fietsen langs de Deense en Zweedse kustlijn

Fietsvakantie langs Kopenhagen, Roskilde en de Zweedse kust, Denemarken

Bezoek aan Roskilde, de stad van de Vikingen

Programma

Programma

A Dag 1
Kopenhagen

Na aankomst in je hotel heb je tijd om Kopenhagen te verkennen. Zeker af te vinken op je lijstje zijn een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de winkelstraat Strøget of een boottocht op de kleine grachten die langs de opera, het parlement en Christiansborg varen. Je lunch geniet je tussen de kleurrijke huizen in Nyhavn of de vrijhaven Christiania.

B Dag 2
Kopenhagen - Helsingør
50 km

Kopenhagen is al meerdere malen uitgeroepen tot beste fietsstad van Europa. De stad telt 350 km aan fietspaden die net iets hoger liggen dan de weg waardoor het bijzonder veilig en aangenaam fietsen is in deze hoofdstad. Je volgt het fietspad langs de kust en geniet van prachtige uitzichten. Je passeert het bekende standbeeld van De Kleine Zeemeermin dat herinnert aan het sprookje van Hans Christian Andersen. Ook de residentie van koningin Amalienborg is beslist een fotostop waard. De aanblik van de modieuze huizen is gracieus. Nog even de voeten in het zand op het strand Bellevue en dan trap je richting Dyrehaven, het voormalige koninklijke jachtgebied met eeuwenoude bomen en kuddes herten. Hier ligt ook Bakken, het oudste pretpark ter wereld. In Rungsted bots je op Rungstedlund, een museum gewijd aan de Deense auteur Karen Blixen. In Humlebæk kan je lunchen of je maakt een stop bij één van de vele koffiebars langs de jachthavens die je voorbij fietst. Na 50 km in het zadel kom je aan in Snekkersten, een voormalig vissersdorpje vlakbij Helsingør.

C Dag 3
Helsingør - Helsingborg - Helsingør
40 km

Ofwel snuif je vandaag de cultuur op van Helsingør of neem je de veerboot richting Zweden voor extra fietsplezier. Het slot Kronborg geniet internationale faam dankzij zijn rol in het bekende Hamlet van Shakespeare. Het is zonder twijfel één van de mooiste kastelen van Denemarken. In de buurt ligt ook het maritiem museum dat meteen opvalt door de bijzondere architectuur. Wie liever de Zweedse kust met lange stranden en kleine vissersdorpjes wilt verkennen, vaart naar Helsingborg (niet inbegrepen) voor zo'n 35 km fietsplezier.  

D Dag 4
Helsingør - Hillerød
59 km

Je rijdt richting Hornbæk waar je het beste strand van de Deense noordkust vindt. Neem plaats op één van de terrassen van de vele restaurants. Je fietst verder over zachte heuvels met de kust aan je zijde. Soms dicht bij het strand, soms door duinen met prachtig uitzicht op zee. Via onverharde fietspaden ga je langs bossen naar het mooie middeleeuwse stadje Esrum. In de abdij kan je proeven van de lokale specialiteiten. Je fietst verder langs Gribskov en het Esrummeer. Wie interesse heeft om het Fredensborgpaleis te bezoeken, de lente- en herfstresidentie van de koningin, kan er voor kiezen om zo'n 10 km af te wijken van zijn route. Je eindbestemming is Hillerød. Een stad met een oud, pittoresk centrum en het prachtige kasteel Frederiksborg. Wie vandaag nog langer in het zadel wil zitten, kan fietsen langs de kust naar Tisvildeleje. De poort naar het Nationaal Park van Tisvilde Hegn met een lang zandstrand en één van de grootste bossen van het land. Vanaf hier volg je de regionale fietsroute naar Hillerød.

E Dag 5
Hillerød - Roskilde
40 km

Vanaf het platteland van Hillerød fiets je via charmante plaatsen zoals de dorpen Slangerup en Jyllinge richting Roskilde. De stad staat niet alleen bekend voor het beroemde festival, maar is ook één van de oudste steden van Denemarken én de vroegere hoofdstad. De kathedraal in rode baksteen staat met zijn 38 graven van Deense koningsparen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het marktpein in de oude binnenstad kan je de kerktoren beklimmen. Een prachtig uitzicht op de stad is hiermee gegarandeerd. Het Vikingschipmuseum wijdt zich aan het leven van de Vikings en telt verschillende schepen waarmee deze barbaren plunderend de wereld rondtrokken. Bezoek de oude kruidenierszaak Lützhofts Kobmandsgård. Vandaag fiets je ongeveer 40 km. 

F Dag 6
Roskilde – Kopenhagen
52 km

Je keert terug naar de kust en nadert opnieuw Kopenhagen. Pittoreske dorpen en de stranden ten zuiden van de hoofdstad passeren de revue. Op je tocht naar het centrum kom je best wel interessante plaatsen tegen. Stop in de gezellige havens of bezoek het Arken Museum of Modern Art. De wijk Christianshavn kent meerdere eilanden en staat bekend om hippe foodtrucks en kanalen met kleurrijke woonboten. Op Amager-eiland vind je zowel stranden en lagunes of zwem je in de Kopenhagen-havenbaden. Een fietspad brengt je, weg van het verkeer, helemaal naar het centrum. Je kilometerteller gaat richting het getal 52.

G Dag 7
Kopenhagen

De fietsvakantie eindigt na het ontbijt. Aan jou de keuze of je huiswaarts keert of het bruisende Kopenhagen verder verkent. Ontdek waarom Denen het gelukkigste volk van de wereld wordt genoemd. De bruisende stad is een perfecte mix van een rijke koninklijke geschiedenis, een bom aan cultuur en moderne architectuur. Gooi daarbovenop nog eens het te gekke nachtleven en je hebt alle redenen om nog wat extra te blijven.

Extra nacht in Kopenhagen
Wil je nog wat langer genieten van deze mooie stad, dan kan je zeker 1 of meerdere nachten extra boeken, zowel voor als na de fietstocht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 7:
Extra nacht in Kopenhagen Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt van dag 2 tot en met dag 7
 • GPS-tracks
 • Uitgebreid roadbook
 • Bagagevervoer voor de grote bagage tijdens alle fietstochten vanaf dag 2 tot en met dag 6
 • Pechverhelping tijdens fietstochten bij gehuurde fiets
 • Toeristenbelasting
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Kopenhagen en terug
 • Alle overige maaltijden
 • Meerkosten voor huurfiets (gewone fiets of E-Bike)
 • Eventuele parkeerkosten indien men met de auto komt
 • Inkomgelden voor sights en musea
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Dag 1 van het programma moet een zondag zijn.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Optioneel

 • Huur gewone fiets inclusief fietstas: € 105
 • Huur E-Bike inclusief fietstas: € 310
 • Huur fietshelm: € 10
 • Huur kinderfiets: € 85
 • Huur kinderzitje: € 40
 • Huur kinderaanhangwagen: € 85
 • Single kamer: vanaf € 280
 • Extra nacht in Kopenhagen, ontbijt inbegrepen:
  • € 130/pp in een 2-of 3-persoonskamer
  • € 195/pp in een single kamer

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen
 • Met de trein of het vliegtuig naar Kopenhagen

Fietsniveau

Het terrein is overwegend vlak met af en toe kleine heuvels. Het is een ontspannen tocht en geschikt voor gezinnen en fietsers met een gemiddelde fysieke conditie. Je fietst over verharde en onverharde fietspaden en overwegend secundaire wegen. In Kopenhagen heb je veel fietspaden en de chauffeurs zijn gewend om veel aandacht aan fietsers te besteden. Iedere dag leg je tussen 40 km en 60 km af.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren