Overslaan en naar de inhoud gaan

Door National Geographic op nummer 2 gezet in de top 10 van beste treks ter wereld. Geniet van één van de mooiste uitzichten ter wereld: Machu Picchu vanaf de Zonnepoort.

De hoogtepunten van deze reis

Machu Picchu
Machu Picchu

Geniet van schitterende ruïnes en sublieme passen in de Heilige Vallei.

Inca Trail
Inca Trail

De Inca Trail maakt deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Inca Trail
Inca Trail

Na al je inspanningen, krijg je een stempel met de officiële Inca Trail Stamp in je paspoort.

Programma

Programma

A Dag 1 - 4
De Inca Trail

Dag 1 - Incatrail: Cuzco - Ollantaytambo - Patallacta (L-D)

Je wordt ’s ochtends vroeg rond 5u30 opgehaald in je hotel in Cuzco, en je maakt kennis met je collega-trekkers. De avond voordien ben je al gebrieft, zodat je helemaal voorbereid kan starten aan wat best wel eens je mooiste ervaring in Peru kan zijn. De Inca Trail is niet zomaar een trekking, het is een heuse legende. Gelukkig liggen de wilde dagen achter ons, en zijn er tegenwoordig maar 500 mensen per dag toegelaten op het pad. Slechts 200 daarvan zijn net als jij trekkers, de anderen zijn dragers, gidsen en kookploegen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lange files of een drukte van jewelste, tijd om te genieten! Rond 7u30 kom je aan in Ollantaytambo, waar je nog snel even kan ontbijten (optioneel), en je de eerste ruïnes al tegen de bergflanken ziet plakken. Vergeet niet om een paar cocasnoepjes of –bladeren te kopen, heel erg nuttig tegen de hoogte! Na de stop rij je nog even door tot in Piskacucho. Hier op 2650m ligt de officiële start van de Inca Trail. De eerste dag leg je zo’n 12 km af, vaak langs de oever van de Urubamba. Af en toe gaat het wel op en af, maar de grote hoogteverschillen zijn pas voor later. Je botst wel al op een prachtig Inca-bouwwerk: Patallacta. Deze prachtige terrassen verrassen je wanneer je een klif nadert, en doen je zonder twijfel stil worden van bewondering. De kookploeg heeft ondertussen de tent rechtgezet, zodat je ’s middags alleen nog je voeten onder tafel moet schuiven. ’s Avonds zorgen ze er ook voor dat je avondmaal klaar staat en je tent netjes opgezet is.

Dag 2 - Incatrail: Dead Woman's Pass (O-L-D)

De beruchte dag 2 van de Inca Trail brengt je doorheen een schitterende vallei naar de hoogste pas van deze trekking. De uitdaging vandaag ligt niet zozeer in de afstand, je legt maar 9 km af, maar wel in het hoogteverschil en de effecten van de hoogte op je lichaam. Neem je tijd, en vergeet vooral niet te genieten van het ronduit prachtige uitzicht. ’s Ochtends vertrek je op 3000m, maar rond de namiddag bereik je de top van Dead Woman’s Pass, op 4200m. Een blik op het dal dat je doorkruist hebt zorgt voor een heerlijk gevoel. Aan de andere zijde zak je weer 600m om aan het kamp te komen, waar je samen met je groep nog even kan nakaarten. Het zwaarste deel van de trekking ligt achter de rug, Machu Picchu komt stilaan in zicht!

Dag 3 - Incatrail: Runkurakay-pas - Abra de Phuyupatamarca - Wiñaywayna (O-L-D)

Daar waar dag 2 vooral een sportieve uitdaging was, staat dag 3 weer in het teken van de Inca’s. Dit is de langste dag van de Trail: 15 km. Na het ontbijt zet je de dag in met een stevige klim naar de Runkurakay-pas, op 3970m. Onderweg kom je de prachtige ruïne van Runkurakay tegen, die vraagt om gefotografeerd te worden als je iets hoger op het pad bent. Na de afdaling kom je in één van de mooiste ruïnes op het pad, Sayacmarca, dat je bereikt door een korte, maar steile trap te nemen. Neem je tijd om de geheimen van deze site te ontdekken, en zet dan je toch voort naar de laatste pas, Abra de Phuyupatamarca op 3650m. De ruïnes die dezelfde naam dragen zijn de ideale plaats om even op adem te komen. Van hieraf gaat het vooral dalend, tot je Wiñaywayna bereikt. Net voor de kampplaats ontdek je één van de grootste ruïnes, een prachtige verzameling van steile terrassen die honderden meters tegen de bergflank gebouwd zijn. Nog een laatste avond genieten van de kookkunsten van je begeleidend team, en dan wacht de Zonnepoort en Machu Picchu als ultieme beloning.

Dag 4 - Incatrail: Machu Picchu - Aguas Calientes - Cuzco (O)

Je staat ’s ochtends erg vroeg op, omdat het team van dragers en koks tijdig de trein moet halen. De trail wordt geopend om 5u ’s ochtends en dan gaat het in een tweetal uurtjes naar de befaamde zonnepoort. Net voordat je die bereikt mag je nog even een heel erg steile trap opklauteren, door de gidsen liefkozend de ‘Gringo Killer’ genoemd omdat hij je adem afsnijdt. Maar niet getreurd, want een honderdtal meter voorbij de bovenste trap draai je de hoek om en wandel je de zonnepoort binnen. Met een beetje geluk breekt de zon net door de wolken heen, en heb je een verbluffend zicht op de bergen rond Machu Picchu. Geniet nog even na, en daal dan af naar de kers op de taart: het machtige Machu Picchu. Onderweg kan je de bouwkunst van de Inca’s nog even bewonderen: links van het pad zie je muren van gigantische rotsblokken die perfect in elkaar passen. Wanneer je groep volledig is in Machu Picchu maak je nog even een rondje met je gids, die de ruïnes nog van wat extra info voorziet. Ben je uitgekeken? Dan neem je de bus naar Aguas Calientes, waar je zelf op zoek kan naar een lekker restaurantje.  Je krijgt je treinticket van je gids, en bij aankomst in je hotel in Cuzco ben je een fantastische ervaring rijker: een trekking die elke hiker op zijn conto wil hebben staan!

 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfer van je hotel in Cuzco naar km 82, de start van de Trail
 • Treinticket van Aguas Calientes naar Cuzco of Ollantaytambo
 • Busticket van Machu Picchu naar Aguas Calientes
 • Transfer van het treinstation in Cuzco of Ollantaytambo naar je hotel in Cuzco
 • Inkomticket Machu Picchu archeologisch complex voor 1 dag
 • Inkomticket Inca Trail
 • Kampeermateriaal, inclusief tenten en luchtmatrassen (de matras moet je zelf dragen)
 • Keukentent
 • Dragers voor tenten en eten (voor je persoonlijke bagage kan je optioneel een drager nemen)
 • Alle maaltijden starten van de middag van dag 1 tot de ochtend van dag 4
 • Engelstalige gids
 • Taksen
 • Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Transport heen & terug naar Cuzco
 • Overnachting(en) in Cuzco
 • Vistadome of Haram Binghaim-trein (optioneel mogelijk)
 • Overige maaltijden (ontbijt op dag 1, lunch en diner op dag 4)
 • Extra nacht(en) in Aguas Calientes
 • Persoonlijke drager (prijs € 190, deze mag maximaal 12 kg dragen)
 • Slaapzak (kan gehuurd worden op aanvraag, prijs € 20 pp)
 • Dranken
 • Fooien voor de begeleidende ploeg
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Bijkomende info

 • Incatrailpermit: de boeking van de Incatrail is steeds OP AANVRAAG vermits er een quotum geldt van 500 personen per dag (incl dragers/gidsen/koks). Bijgevolg is de vraag veel groter dan het aanbod en dalen de beschikbare plaatsen dagelijks heel snel. Wij doen ons uiterste best voor een snelle opvolging en bevestiging na aanvraag. De verkoop van de Incatrailpermits start 19/12/2016, snel boeken is dan ook de boodschap!
 • In februari is de Incatrail gesloten voor jaarlijks onderhoud, die maand kan je dus niet starten!
 • Indien de Incatrail volzet zou zijn op je favoriete datum, raden we als alternatief de Salkantay trekking aan.
 • Bij de Incatrail moet je je persoonlijke bagage zelf dragen. Indien je dit niet wil, kan je een persoonlijke drager huren (prijzen zie "niet inbegrepen").
 • De groepsgrootte tijdens de trekking varieert van min. 2 tot maximum 16 pax. De deelnemers zijn meestal internationaal, de voertaal onder de deelnemers is dan ook vaak Engels. Opgelet: als je met 2 boekt, en er zijn geen andere boekingen die dag, dan stap je dus met 2 met begeleidende crew. Dan is er geen internationale groep, maar is het een 100% privétrekking (prijs blijft dezelfde).
 • Wij raden aan om in Cuzco zowel een pre- als posthotel bij te boeken, zodat je een deel van je bagage daar kan achterlaten. Vraag naar alle mogelijkheden, er zijn meerdere comfortniveaus mogelijk!

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren