Overslaan en naar de inhoud gaan

Het schiereiland Akamas, in noordwest Cyprus, kent nog een ruwe en pure natuurlijke schoonheid. Tijdens de lente en de herfst vliegen honderden trekvogels door de staalblauwe hemel en zeldzame inheemse planten bloeien er weelderig. Voeg daarbij het heerlijke klimaat, de hartelijkheid van de mensen en een goed uitgebouwd netwerk aan wandelpaden en je hebt de ingrediënten voor een schitterende wandelreis.

Je kan je reis verlengen door te starten met een verkenning van het Troödos-gebergte dat met z'n uitgestrekte wouden en bergdorpjes landschappelijk totaal verschillend is met de rest van het eiland.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

De indrukwekkende Avakas-kloof

De indrukwekkende Avakas-kloof

Ruwe en pure natuurlijke schoonheid

Ruwe en pure natuurlijke schoonheid

Weidse vlakten en wilde bloemen op Cyprus zo ver het oog reikt.

Weidse vlakten en wilde bloemen zo ver het oog reikt.

Programma

Programma

A Dag 1
Drousia

Aankomst op Cyprus, transfer naar het dorpje Drousia, hoog op het Laona plateau gelegen.  In het westen is het verbonden met Akamas en in het oosten reikt het tot het dal van Chrysochous. De bevolking leeft voornamelijk van land- en wijnbouw. Door de winterregens is dit een waterrijke, groene en vruchtbare streek, de bevolking leeft hier dan ook voornamelijk van land- en wijnbouw.

B Dag 2
Drousia (O-D)

Vandaag staat er een luswandeling op het programma, een afdaling langs wijngaarden en grillige erosiedalen naar het Grieks-Turkse dorpje Kritou Terra dat sedert 1974 quasi verlaten is. Onderweg passeer je het interessante kerkje Chrisospiliotissa, een pelgrimsoord waar zich ooit een miraculeuze bron zou bevonden hebben. Tocht van 13,9 km, 4 uur. Niveauverschil + / - 432 m.

Verder kan je in Drousia nog kiezen uit twee kortere wandelingen die je eventueel ook kan combineren. De ene wandeling leidt naar het buurdorpje Inia, een plaatsje waar de mensen leven van wijnbouw en manden vlechten. De tweede wandeling biedt zichten op de noordoostelijke kustlijn. Allebei 5,4 km, 1,5 tot 2 uur. + / - 130 m hoogteverschil..

C Dag 3
Baden van Aphrodite (O-D)

Door een open landschap trek je van Drousia naar de ‘Baden van Aphrodite’, net boven de rotsige kustlijn. In de verlaten dorpjes die je voorbij loopt leefde men vroeger van veeteelt, schapen en geiten. Het ‘bad van Aphrodite’ is een met varens en vijgen begroeide grot waaruit een stroompje vloeit, en waarin de liefdesgodin op de dag van haar huwelijk een ritueel bad genomen heeft…
Tocht van 18,4 km, 5,5 uur. Niveauverschil: + 244 m / - 862 m.

D Dag 4
Aphrodite Trail (O-D)

Deze wandeling volgt voor een stuk het ‘Aphrodite Trail’ doorheen schitterende natuur met uitzichten op de kaap, vele baaien, mediterrane bomen en bloemen. Het landschap is heuvelachtig met enkele steile afdalingen. Een duikje in het kristalheldere water van een intieme baai en je bent weer helemaal klaar voor de terugtocht…
Tocht van 18,7 km of 23,9 km incl. Kaap Arnauti, 5,5 tot 6,5 uur. Niveauverschil: ± 500 m of ± 560 m voor de lange tocht.

E Dag 5
Pissouromoutis en Adonis Trails (O-D)

Mooie tocht door het hartje van het Akamas Natuurpark, eerst wandel je het ‘Pissouromoutis-trail’, daarna volg je een deel van het ‘Adonis-trail’. Het Pissouromoutis trail brengt je naar een top waar je beide kusten van het schiereiland kan zien. Nadien wandel je over de kam met regelmatig mooie zichten op de kust. Tocht van 19 km, 6 uur. Niveauverschil: + / - 714 m. Indien je wenst kan je een stukje inkorten door een taxi te nemen tot Neo (ca. € 10). Op die manier wordt de tocht 15,2 km, 5 uur. Niveauverschil: + 455 m / -640 m.

F Dag 6
Agios Georgios tis Pegeia (O-D)

Vanochtend word je naar Kathikas gebracht, hier start je de tocht naar de westkust en je volgende logies in Agios Georgios tis Pegeia aan de kaap Drepanon. Onderweg geniet je van vele mooie uitzichten en passeer je de toegang naar de kloof van Avakas, een knap staaltje werk van de natuur met een schat aan vegetatie: dennenbomen, jeneverbes, wilde vijgenbomen, varens, eiken en vele soorten wilde bloemen. Aan de kloof wordt er gewaarschuwd voor vallend gesteente en rotsen, we raden af om de kloof te betreden. Tocht van 13,1 km of 17,6 km. 4,5 of 5,5 uur. Niveauverschil: + 230 m / - 844 m.

G Dag 7
Agios Georgios tis Pegeia (O-D)

Een gemakkelijke en zeer mooie pad loopt van bij Pittokopos naar Agios Georgios via het Lara-strand dat eindigt in een kleine landtong, het Lara-schiereiland. Lara wordt nog steeds gebruikt door herders uit de nabij gelegen dorpjes als winterweiden voor hun kuddes. Aan de noordkust is sedert 1978 een schildpaddenkwekerij gevestigd. Het goed beschutte strand is een ideale broedplek tijdens de maanden augustus en september. Tocht 18,1 km, 5 uur. Niveauverschil: + 109 m / - 657 m.

Vanuit Agios Georgios kan je nog een kort tochtje maken naar de oude graven in de buurt, een ommetje van 3,4 km.

H Dag 8
Einde (O)

Einde van het programma na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies 
 • Maaltijden
  • Ontbijt (O) 
  • Avondmaal (D) (behalve op dag 1)
 • Bagagevervoer 
 • Transfer van en naar de luchthaven van Paphos
 • Infopakket met gedetailleerde routebeschrijvingen en detailkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Lunchpakket 
 • Avondmaal op dag 1 
 • Transfer van/naar Larnaca

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau

1 à 2 stappertjes voor Akamas: tamelijk lichte dagwandelingen van 13 tot 19 km (verlengen of inkorten soms mogelijk) en met hoogteverschillen tot max. 600 m. Goed begaanbare brede zandpaden of jeepwegen, velden, soms verharde wegen. De lengte van de wandelingen in combinatie met de warmte kunnen de tochten uiteraard zwaarder doen uitvallen. Er is zeer weinig schaduw. Gps-tracks beschikbaar.

2 stappertjes voor het Troödos-gebergte. De langste tocht is hier 23 km met een hoogteverschil van 800 m dalen. Over het algemeen zijn de paden wat schaduwrijker hier in het binnenland en zijn er goede markeringen. Geen GPS-tracks beschikbaar voor de wandelingen in het Troödos-gebergte en Engelstalige routebeschrijvingen.

Reisperiode

 • Het hele jaar door, ideale periodes zijn voor- en najaar (mooie natuur en heerlijk wandelweer). De zomer kan bloedheet zijn.
 • De uitbreiding in het Troödos-gebergte kan van 15/3 tot 30/11.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer (programma 8d/7n)
  • Alleenreizend: € 235 p.p.
  • Samenreizend: € 120 p.p.
 • Transfer luchthaven Larnaca: € 185 /wagen van 4 pers. (heen en terug)
 • De prijs van de uitbreiding in het Troödos-gebergte is op aanvraag. Voor meer info kan je terecht in je Joker kantoor.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren