Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze voorbeeldroute kan je voorlopig niet online boeken. Voor een offerte van een individuele rondreis met z’n twee, vrienden of je gezin naar deze bestemming kan je wél terecht in je Joker-reiskantoor >>

 

Cuba is een zonovergoten eiland dat werkelijk alle zintuigen prikkelt. Elke toerist wordt er onthaald op een rijke variatie aan exotische ritmes. Salsa en rumba zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van dit idyllisch eiland. De sensuele en aanstekelijke ritmes van Cuba hebben wereldwijd al ontelbare muzikanten beïnvloed. Hun sigaren zijn wereldberoemd,hun cocktails om bij weg te dromen. Cuba voelt aan als het kloppende hart van wat het betekent om latino te zijn.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (MO).

De hoogtepunten van deze reis

Havana, de kleurrijke hoofdstad van Cuba.

Havana, de kleurrijke hoofdstad van Cuba.

Soroa watervallen

Natuurpracht

Cienfuegos
Cienfuegos

Cienfuegos

Programma

Programma

A Dag 1
Havana

Na aankomst op de luchthaven en een verwelkoming neem je een transfer naar de casa particular. Daar verblijf je 3 nachten in een dubbele kamer.

B Dag 2
Havana

’s Morgens word je aan het hotel opgepikt voor een privé-tour met gids doorheen Oud Havana. Deels gebeurt  dit te voet en deels per lokale cocotaxi  Enkele stops: Capitolio – Cathedral – Plaza de Armeas – Palacio de los Capitanes Generales – El Templete – Plaza Vieja. Nadien kan je genieten van een heerlijke Mojito in Hemingways Bodeguita del Medio. en kan je lunchen in een gezellige paladar. Je wordt aan het restaurant opgewacht door een prachtige oldtimer – hij brengt je in een 2 uur durende tocht doorheen Havana of the 1950’s! Revolucion Square, the Cemetery Colon, Avenida de los Presidentes, Malecon, het legendarische hotel Nacional met zijn Maffia-verhalen en nadien verderzetting langsheen de bekende 5ta Avenida, de voormalige upper class residentiële wijk.

C Dag 3
Havana

Vandaag kies je zelf je activiteit in Havana. Er zijn diverse dingen te beleven in Havana, enkele voorstellen zijn: een wandeltocht door Oud-Havana. Oud Havana is een smeltkroes van monumentale bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd met oa. Plaza de Armas, Plaza de Cathedral, Obispo etc., met een koetsje Oud-havana bekijken of met een oldtimer langs de Malecon en Vedado rijden. Je kan onderweg halten houden aan de beroemde sigarenfabriek Partagas,rumfabriek, enz.

D Dag 4
Pinar del Rio

's Morgens haal je de huurwagen op waarmee je de rondreis zal verderzetten door Cuba. Je rijdt na het ontbijt dieper de provincie Pinar del Rio in tot aan de Vinales Vallei. Enkele gegarandeerde toppers: Mogote Vallei met zijn beroemde kalksteenrotsen, het pittoreske dorpje Vinales waar de tijd stil stond. Je brengt een bezoek aan het huis van een ‘Veguero’, een tabaksboer en krijgt een lunch in de Palenque, omringd door prachtige natuur. Na de lunch bezoek je de Prehistoric Wall en maakt je een ondergrondse boottocht in de Indian Cave. Neem ook de tijd om een bezoek te brengen aan de Cuevas de Santo Tomas.  Dit is niet zo toeristisch maar zeker de moeite waard! Het is de grootste grot van Latijns Amerika. 

E Dag 5
Las Terrazas

Las Terrazas ligt middenin bosrijke heuvels en is een door Unesco beschermd natuurreservaat. In de jaren '70 was dat heel anders; het landschap was kaal door buitensporige houtkap. De regering startte een herbebossingsprogramma en bouwde een ecologisch hotel bovenop een heuvel bij het dorp. Een aanrader is een wandeling door het Sierra del Rosario natuurreservaat. Dankzij het milde klimaat, de hoge vochtigheidsgraad en de regelmatige regenval staat dit gebied bekend als de ‘regenboog van Cuba’. Het is weelderig groen en tijdens je wandeling zie je varens, orchideeën, begonia’s en andere bloemen. Bezoek ook zeker de Soroa watervallen en neem er een verfrissende duik. De overnachting is voorzien in hotel La Moka in Las Terrazas.

F Dag 6
Cienfuegos

Onderweg kan je een bezoek brengen aan het Fiesta Campesina en de Crocodile farm, Guama met het Montemar National Park. 

Eindbestemming is het Frans geïnspireerde Cienfuegos. Het is de op 2 na grootste stad van Cuba. De vrouwen van Cienfuegos worden aanzien als de mooiste van het eiland. Je vindt hier verschillende kunstgalerijen, de bekende wijk Punta Gorda, het Terry theater waar Carusso optrad, mooie parken... Kortom, een heel levendige stad! Je overnacht in Hotel La Union in kamer met ontbijt.

G Dag 7-8
Trinidad

Vandaag rijd je naar de prachtige stad Trinidad. Trinidad is onder bescherming geplaatst van Unesco als werelderfgoed en bij aankomst begrijp je zeker waarom. Kenmerkend zijn de talrijke musea, de barokke huisjes en de witte kerktorens. Tijd genoeg om hier rond te keuvelen, een honinglikeurtje te drinken in de beroemde Canchancharabar of te zwemmen met de dolfijnen. Loop tegen de avond de trappen op van het Playa Mayor, richting de Casa de la Musica. De kans bestaat dat je er nooit aankomt. Op de trappen zitten vaak mensen gezellig te kletsen met een canchanchara, de locale drank in de hand. Bandjes komen erbij staan, beginnen te spelen en iedereen begint spontaan te dansen. De Cubanen hebben muziek en dansen in hun bloed, hier maak je het mee zonder dat het 'georganiseerd' is. De overnachting is voorzien in een gezellige casa particular.

H Dag 9
Camagüey

Camagüey  is gekend voor  o.a. San Juan de Dios Square (één van de mooiste pleinen in Cuba) Je vindt hier ook prachtige straatjes en typische gebouwen. Het handelsmerk van Camagüey zijn de stenen kruiken. Zeer mooie stad met heel wat te beleven.

I Dag 10-11
Santiago De Cuba

Vanuit Trinidad rijd je naar Santiago de Cuba. De meest swingende stad van het land. Santiago, hoofdstad van de provincie Oriente, is tevens de warmste stad van het land en herbergt de Morena's,... de mooiste getaande vrouwen van de hele wereld. De bewoners zijn hier 'anders'. Zij zijn nog meer ongeremd en praten in een bijzonder ritme. Zij articuleren ook veel meer dan de Cubanen in het Noorden. En dans en muziek zitten hier volledig in het bloed! “De meest gastvrije”, de meest “Caraibische”... zo noemt men Santiago de Cuba, Cuba’s tweede  belangrijkste stad. Wat je hier zéker niet mag missen : Castillo el Moro, Moncada, Bezoek aan een rumfabriek, Parque Cespedes, Casa de la Trova, Cemeterio Santa Ifigenia, Parque Nacional Baconao, La Granjita Siboney, Parque Nacional La Gran Piedra, El Cobre, Cayo Granma… Eventueel kan je ook Bacanoa bezoeken. Maar bovenal…geniet van de muziek, een mojito, het ritme en Cuba op zijn best! Je verblijft 2 nachten in Melia Santiago de Cuba.

J Dag 12-13
Baracoa

Baracoa is een prachtig natuurgebied met vele watervallen en ontelbare rivieren. Het stadje Baracao is klein en ligt aan de Honingbaai. Het werd gesticht in 1511 en een bezoek eraan laat je in de waan dat je weer teruggaat naar de oude koloniale Cubaanse tijd. Stop zeker ook in de cacoa-streek voor een riviertochtje op de Toa rivier. De rit hiernaartoe is redelijk zwaar, maar de bestemming loont de moeite!

K Dag 14-15
Guardalavaca

Na de laatste rit is in de namiddag de drop-off van de wagen voorzien in Guardalavaca. Daar kan je nog even voor de erst van de dag op adem komen aan het prachtige strand. In Guardalavaca overnacht je twee keer in hotel Sol Rio de Luna Y Mares in een kamer met zeezicht.

L Dag 16
Binnenvlucht

Na het ontbijt is er een transfer voorzien die je van Guardalavaca naar Holguin brengt. Met een binnenvlucht vlieg je vanuit Holguin terug naar Havana. Met een transfer word je van de luchthaven naar het casa particular in Havana gebracht, waar je de laatste nacht zal verbijven.

M Dag 17
Havana

Dit is het einde van de reis. Met een transfer wordt je van je verblijf naar de luchthaven van Havana gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 16 nachten op basis van dubbele kamers in k/o

 • Maaltijden in Guardalavaca: all inclusive

 • Privé transfers

  • Havana luchthaven – Havana casa

  • Guardalavaca – Holguin

  • Havana airport – Havana casa

  • Havana casa – Havana airport

 • Binnenlandse vlucht Holguin - Havana

 • Huurwagen: 11 dagen

  • Type medio

  • Pick up Havana – drop off Guardalavaca

  • Onbeperkt aantal km

 • Havana dag 2: Excursie - oldtimertocht - privé begeleid - incl. lunch

 • Toeristenkaart

 • Hoteltaksen

 • Informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten

 • Optionele activiteiten

 • Alle niet vermelde maaltijden & dranken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Fooien

 • Extra's huurwagen

  • Benzine

  • Verzekering: richtprijs 25 CUC/dag/wagen

  • Deposit circa 250 CUC/wagen

  • Drop-off kosten

 • Annulatie-  & bijstandsverzekering

  • Opgelet een gezondsheidsverzekering is verplicht!

 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Prijs

Prijzen op basis van 2 samenreizende personen en tweepersoonskamers.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren