Overslaan en naar de inhoud gaan

Afwisselende rondreis langs de hoogtepunten van China op het gebied van cultuur & natuur.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (NA).

De hoogtepunten van deze reis

Beijing
Beijing

Verken de oude geschiedenis van het indrukwekkende Beijing

Xi'an
Xi'an

Verken de eeuwenoude stadsmuur van Xi'an per fiets

Yangshuo
Yangshuo

Duik in het prachtig natuurschoon van Yangshuo

Programma

Programma

A Dag 1
Beijing: Aankomstdag

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! Je wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 11de eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kan je heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen.

Tip: Dineren in Block 8 Kong Yi Ji, een sfeervol restaurant met een goede Zuid-Chinese keuken. No.8 Chaoyang Park Road.

Ook leuk! Verblijf in Beijing in het Dongfang Hotel (Standard Room), een sfeervol hotel uit 1918. De gevels en balkonnetjes van het hotel zijn nog in originele staat. De authentieke kamers hebben hun charme behouden, maar voldoen aan de moderne maatstaven. Er geldt geen toeslag. Meer informatie vindt u op: www.dongfanghotelbeijing.cn

A Dag 2
Beijing (O)

Samen met een Engelstalige privégids ga je vandaag een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. Je begint bij de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kan je de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Daarna bezoek je de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Beijing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. Je hebt voldoende tijd om alles te bezichtigen. Aan het einde van de middag keer je terug naar uw hotel. Vermoeide voeten? Geniet van een heerlijke voetmassage op kruidenbasis bij een van de lokale apotheken. 

Tip: Dé specialiteit van de stad is natuurlijk Pekingeend. Restaurant Dadong Roast Duck is één van de beste restaurants van Beijing. 5/F, Jinbao Dasha, Jinbao Jie.

A Dag 3
Beijing (O)

Ook vandaag staat er een hoogtepunt op het programma, een bezoek aan de Chinese Muur! Het is een waar architectonisch meesterwerk. Met de gids rij je naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur. Maak hier een mooie wandeling en zie hoe dit enorme bouwwerk door het landschap kronkelt. Wanneer de klim te stijl is, kan je ook gebruik maken van de kleine kabelbaan (niet inbegrepen). In de middag rij je terug naar Beijing waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zomerpaleis. Het is een prachtig paleis uit de achttiende eeuw. Het complex ligt rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers, wanneer het in de zomer in de Verboden Stad te warm werd. Het is ook leuk om het hedendaagse Beijing te bekijken, bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein aan de rand van de stad, dat is uitgegroeid tot een district voor moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerieën met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex is ook behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerieën en zijn er nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen.

Tip: Ga vanavond Hotpot eten, vergelijkbaar met onze fondue. U bereidt uw eigen vlees en groenten voor in een door uzelf gekozen (eventuele kruidige en pittige) pot. Een aanrader is Kongliang. 218 Dongzhimennei Dajie.

B Dag 4
Beijing - Xi'an (O)

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi’an (09.43 – 15.38). Na aankomst in Xi’an word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De stad ligt in de vallei van de Wei River en was lange tijd de hoofdstad. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi’an een moderne stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de veertiende eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. Je kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huur je voor een paar euro een fiets. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is ook de moeite waard. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de pagode aan zijn overleden moeder.

B Dag 5
Xi'an (O)

Na het ontbijt neemt een gids je mee voor een bezoek aan het Terracotta Leger, weer een bijzonder hoogtepunt van China! Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Tijdens deze excursie bezoek je het Terracotta Leger, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar door blootstelling aan de buitenlucht zijn ze zwart gekleurd. In de middag ben je terug in Xi’an.

C Dag 6
Xi'an - Chengdu (O)

Vanochtend volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Chengdu (10:33 – 14:47). Bij aankomst in Chengdu volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag kan je zelf indelen. Chengdu is een charmante stad met, voor Chinese begrippen, veel bomen en bloemen. Bezoek bijvoorbeeld het grote Jinsha Relic Museum. Hier vind je een bijzondere verzameling van oude kunst uit de Shu beschaving, moderne werken en een ecologische tuin. Neem ’s avonds een taxi naar de Wide and Narrow Alleys, historische steegjes waar vroeger bekende Chinezen hebben gewoond. Hier kan je heerlijk wandelen tussen de mooiste binnenplaatsjes, theehuizen, winkeltjes, restaurants en lokale eetstalletjes.

C Dag 7
Chengdu (O)

Vanochtend ga je het bekendste dier van China bezoeken, de reuzenpanda. China is het enige land waar dit met uitsterven bedreigde dier nog in het wild te vinden is. Aangezien er slechts enkele panda’s in het wild leven, is de kans op een wilde panda spotten zeer klein. Om er zeker van te zijn dan dat je er een ziet, bekijk je ze in Chengdu’s Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvangcentrum. Je bezoekt de reuzenpanda’s in de ochtend, omdat het dan voedertijd is en ze het meest actief zijn. De middag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Qingyang Gong, een authentieke Taoïstische tempel die buiten het centrum ligt. De tempel is gebouwd en ingericht naar de criteria van de Yin en Yang filosofie.

D Dag 8
Chengdu - Guilin (O)

Vandaag verlaat je het noorden van China en reis je zuidwaarts naar de groene omgeving van Guilin per trein* (09:18 – 16:38). Na aankomst word je naar je hotel gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Guilin staat bekend om de vele karstheuvels en bijbehorende grotten. De bekendste is de Rietfluitgrot, waar je je ogen uitkijkt over het binnenmeer en de rotsformaties.

*Het is uiteraard ook mogelijk om deze afstand per binnenlandse vlucht af te leggen. De toeslag hiervoor is op aanvraag.

E Dag 9
Guilin - Yangshuo (O)

Je start de dag met een mooie boottocht over de Li River. De karstheuvelformaties trekken langzaam aan je voorbij, onderweg kijk je je ogen uit. Halverwege de middag kom je aan in Yangshuo, waar je de komende dagen zult verblijven. Na aankomst in Yangshuo volgt de transfer naar je hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Yangshuo is een kleine stad gelegen in een prachtige omgeving. Voor een lekker hapje of drankje kan je terecht in de hoofdstraat ‘West Street’. Maak een leuke wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Het paviljoen in het park dient als een goed uitkijkpunt.

E Dag 10
Yangshuo (O-L)

Vandaag belooft een mooie dag te worden in Yangshuo. Je begint de dag met een fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte. Na een stukje fietsen kom je aan bij de Yulong River. Hier ga je per bamboevlot het riviertje op en vaar je in een rustig tempo door de sprookjesachtige omgeving. Je luncht vandaag in een lokaal restaurant. Daarna vervolg je de fietstocht naar Yueliang Shan (Moon Hill), een erg bijzondere tocht. Zodra je bent aangekomen bij Moon Hill, kan je naar de top klimmen voor een adembenemend zicht op de karstheuvels. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Zodra je beneden bent, fiets je met de gids rustig terug naar je accommodatie, waar de middag ter vrije besteding is.

E Dag 11
Yangshuo (O)

Een hele dag ter vrije besteding in Yangshuo. Maak een wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Bij de Black Buddha en de Black Dragon Grotten, ondergrondse grotten met grote poelen en rivieren, kan je een heerlijk modderbad nemen en zwemmen in de warmwaterbronnen. Ga ’s avonds ook zeker naar de Impression Liu Sanjie Light Show, een groot spektakel langs de Li en Yulong rivieren bij Yangshuo. Deze show is geregisseerd door Zhang Yimou, bekend van de openingsceremonie op de Olympische Spelen van 2008. Er spelen zo’n 500 acteurs dagelijks in een toneelstuk rond en op het water van de Li rivier. De omliggende bergen zijn spectaculair verlicht en de prachtige muziek, kleding en lichteffecten geven je het gevoel dat je midden in een sprookje beland bent.

F Dag 12
Yangshuo - Hong Kong (O)

Vandaag krijg je een transfer naar het treinstation van Guilin voor de trein naar Hong Kong (13:38 – 16:54). Midden in het centrum van Hong Kong ligt Victoria Harbour, de haven tussen het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island. Een paar keer per uur kan je deze haven oversteken met de historische Star Ferry en vanaf het water uitkijken over de wolkenkrabbers. Wat je zeker niet mag missen is een ritje met de Peak Tram naar Victoria Peak op Hong Kong Island. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Hong Kong.

Tip: Luk Yu Tea House, een gezellig theehuis uit de jaren ’30. Hier serveren ze een van de beste dim sum (kleine gestoomde en gefrituurde hapjes) van Hong Kong.

F Dag 13
Hong Kong (O)

Een hele dag ter vrije besteding in Hong Kong. Ga bijvoorbeeld winkelen op de beroemde Nathan Road of de levendige Temple Street Market. De Man Mo Tempel is ook een bezoek waard. Deze tempel is uitbundig gedecoreerd met rood met gouden versieringen en is een van de oudste tempels van Hong Kong. Je kunt zien hoe boeddhisten en taoïsten hier bidden en offers brengen. Het Western District van Hong Kong Island, de kunstenaarsbuurt van Hong Kong, is ook de moeite waard. Of woon een paardenrace bij in Happy Valley. Het is er een drukte van belang; een bijzondere belevenis!

F Dag 14
Hong Kong: Vertrekdag (O)

Je laatste dag in Hong Kong is aangebroken. Vanochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis. Aankomst is dezelfde dag.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Let op:Dit programma staat nog niet voor u gereserveerd. Indien bij boeking een accommodatie niet beschikbaar blijkt te zijn, dan zoeken we in overleg met jou naar een passend alternatief.

 

 • Treinticket Beijing – Xi’an (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Xi’an - Chengdu (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Chengdu – Guilin (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Guilin – Hong Kong (2de klas zitplaats)
 • Transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids in Beijing
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Maaltijden
  • O = ontbijt
  • L = lunch
  • D = diner
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Bijdrage voor het garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Vroege check in (vóór 14.00 uur) en late check out (na 11.00/12.00 uur)
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Eventuele inentingen
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels:

 • Beijing: Chang Yuan Courtyard Hotel

 • Xi'an: Xi'an Skytel Hotel

 • Chengdu: Zen Urban Resort

 • Guilin: Aroma Tea House Hotel

 • Yangshuo: The Giggling Tree

 • Hong Kong: Ramada Hong Kong Harbour View Hotel

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren