Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie klaar is voor total freedom op de Canadese wegen moét op Roadtrip met de campervan! Met z'n twee, met een paar goeie vrienden of de kinderen trek je in deze home away from home op wielen over pittoreske wegen, langs turkooisblauwe meren, door groene bossen en tussen machtige bergtoppen. Je verblijft in de natuur en hebt de vrijheid om zelf je campingplekken te kiezen. De campervan geeft je zelfs de vrijheid om wild te kamperen op de recreation sites, zolang je maar niets dan voetstappen achterlaat en de lokale regels respecteert.

De kampeerbusjes zijn stuk voor stuk uniek: ze zien er fantastisch uit dankzij de graffiti artists uit LA die ze onderhanden namen! Bovendien heb je onderweg het comfort van een queen size bed en een keukengedeelte met gasvuur, koelkast en kookgerief. Wat 100% zeker is, is dat je Canada Roadtrip een onvergetelijk avontuur wordt! Offerte vragen? Neem contact op met een Joker-reiskantoor voor een accurate prijs voor jouw periode en route. Laat je inspireren met deze Roadtrip vanuit Vancouver!

De hoogtepunten van deze reis

Campervan Canada

Roadtrippen met overnachting onder de sterren, te midden van de uitgestrekte Canadese natuur

Campervan Canada

Genieten van de kampeerervaring met de flexibiliteit van een grote wagen

Campervan Canada

Verlies je hart in de Canadese wildernis

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2: Optionele activiteit
Optionele excursie: Met de fiets door Vancouver € 0
Dag 8: Optionele activiteit
Optionele excursie: Verken de Sundance Loop te paard € 0
Dag 11: Optionele activiteit
Optionele excursie: Boottocht naar Spirit Island op Maligne Lake € 0
Dag 13: Optionele activiteit
Optionele Excursie: Raften in de Canadese wildernis op de Clearwater River € 0
Dag 16: Optionele activiteit
Optionele excursies: Peak2Peak 360 Experience of kajakken op de River of Golden Dreams € 0

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

Net zoals de prijzen van vliegtuigtickets, zijn de verhuurprijzen van campers in Canada afhankelijk van vraag en aanbod. Het type camper, de huurperiode (aantal dagen en gekozen maand) en de vertrek/inleverlocatie zijn allemaal factoren die invloed hebben op de prijs. Daarom neem je best contact op met ons om te kijken wat de huurprijs is voor jouw huurperiode, jou gekozen route en type campervan.

  • 2 Overnachtingen in Vancouver
  • Het gebruik van de campervan (type Big Sur)
  • 100 gratis mijlen per dag
  • Rooftop sleeper bij 3 en 4 samen reizende personen
  • Wettelijke dekking van aansprakelijkheidsrisico’s: verzekering zowel voor de wagen als de chauffeur (bij ongeval, brand of diefstal)
  • Liability Insurance: dekking van de burgerlijke aansprakelijkheid (tegenover derden) tot USD 1.000.000.
  • Gebruiksvoorzieningen: gasvuur met 2 propaanflessen, koelkast op zonne-energie, 2 potten, 1 pan, kommen, borden, tassen, bestek, kookgerief (spatel, houten lepel, blikopener, flessenopener, scherp mes, snijplank), verlengkabel, adapter, elektrisch vuurtje, picknickstoelen, beddengoed, kussens en kussensloop
  • Gratis extra chauffeur
  • Taksen

        Niet inbegrepen

        • Kosten en de reservaties van de kampeerplaatsen (zelf te voorzien, +/- CAD50 per nacht per campervan)
        • Extra mijlenpaketten (op voorhand te reserveren):
         • 200 mijlen per dag - €230 per pakket
         • Ongelimiteerd mijlenpakket - €385
        • Transfers naar de verhuurkantoren
        • Benzine
        • Internationale vluchten
        • ETA (Online visum Canada)
        • Routebeschrijving

          Promo

          • 20% korting als je boekt ten laatste op 31/12/2018, voor reizen met vertrek en aankomst voor 31/12/2018. 
          • 15% korting als je boekt ten laatste op 31/12/2018, voor reizen met vertrek en aankomst tussen 07/01/2019 en 31/05/2019.
          • 5% korting als je boekt ten laatste op 31/12/2018, voor reizen met vertrek tussen 31/05/2019 en 15/10/2019.
          • 15% korting als je boekt ten laatste op 31/03/2019, voor reizen met vertrek en aankomst tussen 15/10/2019 en 31/03/2020.
          • Boek je deze reis ten laatste op 30/11/2018, dan krijg je van ons een gratis rugzak van kwaliteitsvol outdoormerk Vaude cadeau. Je krijgt één rugzak bij reservaties vanaf €1500 per dossier (excl. vluchten en verzekeringen).

          Bijkomende info

          • Wens je de hotelovernachting of duur van je programma op één of andere manier te wijzigen? Geen probleem!

          Hotel

          Vancouver: Best Western Plus Sands by the Sea

          Verhuurlocaties

          De voorgestelde route is slecht een voorbeeld van wat er mogelijk is. Dat betekent dat je reis niet hoeft te beginnen of eindigen in Vancouver! Onze campervans zijn te huren vanuit:

          Zo kan je je West-Canada Roadtrip ook bijvoorbeeld beginnen en eindigen in Seattle.

          Wat je moet weten over deze reis

          Klimaatinfo

          Oost Canada

          In de oostelijke staten Quebec en Ontario zijn de temperaturen in voor- en najaar net wat aangenamer dan bij ons. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in deze periode. Het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren in september en oktober. De zomers zijn hier heerlijk warm en de temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot 30°C. In de winter is het koud maar dan wordt het landschap omgetoverd tot een magisch sneeuwlandschap. Je kan dan deelnemen aan enkele leuke winteractiviteiten zoals rijden met de sneeuwscooter, skiën,…

           

          West Canada

          Een beste reisperiode in West Canada is er eigenlijk niet. Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Dan zijn er veel toeristen waardoor er vele hotels vol zullen zitten en er lange wachtrijen kunnen ontstaan. In het naseizoen (september en oktober) is het weer iets rustige zoals in mei en juni. Tijdens deze periode kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is streng in het binnenland van British Columbia en Alberta. De sneeuw kan hier gemakkelijk nog tot einde mei blijven liggen.

          Goed om weten
          • De vermelde hotels kunnen wijzigen naargelang de beschikbaarheid. Dit kan ten allen tijde een prijswijziging met zich meebrengen.
          • Over het algemeen zijn de hotelkamers in Canada vrij ruim. Grootsteden zijn hier de uitzondering op de regel.
          • Special requests zoals connecting kamers, 2 aparte bedden, kamer toegankelijk voor rolstoelgebruikers,… kan bij de reservatie doorgegeven worden, maar wordt nooit gegarandeerd.
          • Sommige van de door ons aangeboden hotels bieden een gratis continentaal ontbijt aan. Dit betreft, voor Belgische begrippen, een zeer eenvoudig ontbijt.
          • Sommige hotels hanteren een resort fee (verblijfstaks). Wij stellen zo veel mogelijk hotels voor waar deze resort fee is inbegrepen. Indien van toepassing is dit ter plaatse te betalen.
          • In Canada is de officiële munteenheid de Canadese dollar (CAD).
          Fooien en geldzaken

          De Canadese bankbiljetten bestaan in verschillende maten en kleuren. Er zijn munten met een waarde van 1 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent, 1 CAD (‘loonie’) en 2 CAD (‘toonie’). Er bestaan biljetten met een waarde van 5 CAD, 10 CAD, 20 CAD, 50 CAD, 100 CAD, 500 CAD en 1000 CAD. Het is verstandig om in kleinere gelegenheden niet te betalen met biljetten van 50 dollar of groter, deze worden over het algemeen met argwaan bekeken.

          Voor fooien geldt in hotels, net als overal, dat je betaalt voor geboden hulp. Als hotelpersoneel de koffers naar de kamer brengt geef je doorgaans 1à2 dollar per koffer, maar het staat bezoekers vrij om naar eigen inzicht te tippen. In restaurants ligt het wat anders. De reden voor de algemeen zeer vriendelijke bediening is gelegen in het feit dat de kelner of serveerster hoopt een aardige fooi te krijgen. Ze verdienen een minimum en zijn op het bedieningsgeld aangewezen. Gemiddeld wordt zo’n 15 à 20 percent van de totale rekening verwacht. Tegenwoordig rekenen sommige restaurants automatisch een percent bij de rekening. Dit staat telkens vermeld op de rekening. Kijk deze dus telkens goed na zodat u niet 2x fooi geeft. Als je cash betaalt, laat je de fooi op tafel achter. Ook wanneer je met een creditcard afrekent, kun je de fooi afzonderlijk achterlaten en alleen de werkelijke rekening per creditcard voldoen.

          Medische info

          De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Ziekenhuiskosten voor nietingezetenen van Canada bedragen over het algemeen tussen de 1000 en 2000 CAD per dag. Als uw normale ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking geeft, is het heel belangrijk dat u een aanvullende reisverzekering afsluit. Zorg er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, ruggenwerende crème en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven. Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

          Over deze reisformule

          Reizen met Joker, dat is

          • méér beleven, durven en doen
          • op een duurzame manier
          • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
          • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
          • en als een betere versie van jezelf terug te keren

          Reistips

          Andere individuele reizen die je kunnen interesseren