Overslaan en naar de inhoud gaan

De hoogtepunten van Cambodja & Zuid-Vietnam in één reis met privé-chauffeur en lokale gidsen.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Ho Chi Minh
Ho Chi Minh

Grootsteden zoals Ho Chi Minh en Phnom Penh

Angkor Thom
Ankor Thom

Uitgebreide verkenning van de uitgestrekte historische Angkor

Mekong Delta
Mekong Delta

Unieke ervaring in de Mekong Delta met de privé Sampan Song Xanh

Programma

Programma

O Dag 1
Vertrekdag
A Dag 2
Siem Reap

Bij aankomst verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk) en vrije namiddag om uit te rusten van de lange vlucht of om de omgeving op eigen houtje te verkennen.

B Dag 3
Siem Reap (O-L)

Vandaag kom je meer te weten over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Het ontbijt bestaat deze morgen uit traditionele rijst noedels die je samen met een lokale familie klaarmaken. Daarna volgen nog enkele activiteiten die je meer inzicht bieden in de lokale cultuur zoals een sticky rice workshop, het ontdekken van de verschillende suikerpalmstalletjes, enz. Na de lunch bezoek je de tempel van Banteay Srei. Dit is een hindoetempel opgetrokken uit rode zandsteen en versierd met houtsnijwerk, reliëfs en typische beelden. Het complex is georiënteerd naar het oosten en beschikt ook over drie tuinen. Aansluitend verken je het oude klooster Ta Prohm. Deze historische site is volledig overgroeid door vegetatie wat zeer mooie foto’s oplevert. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

C Dag 4
Siem Reap (O-L)

Vandaag verken je één van de meest uitgestrekte historische sites ter wereld: de Angkor tempels. Je bezoekt eerst de indrukwekkende Angkor Thom met zijn 54 torens en 216 gezichten van Avalokitesvara. Dit is een bodhisattva die het medelijden van alle boeddha’s belichaamt.  Aansluitend bezoek je het paleis en de terrassen van de Leprakoning en het terras van de olifanten. Dit uitgestrekt terras (350 m lang) werd gebruikt voor de koninklijke audiënties en ceremonies. ’s Middags wordt er in alle rust een private picknick-lunch voorzien bij een afgelegen tempel. Hierna breng je een bezoek aan de hoofdtempel Angkor Wat, met zijn overbekende spitse torens en de buitengewoon mooie bas-reliëfs. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel werd gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

D Dag 5
Siem Reap (O-L)

Je begint de dag met een bezoek aan het typische paaldorp Kompong Phluk. Je maakt een boottocht op het Tonle Sap meer. De mensen in dit gebied wonen letterlijk op het water en leven in hun drijvende dorpjes voornamelijk van de visvangst en handel. Na de lunch trek je richting Beng Mealea. Deze tempel diende als voorbeeld voor de Angkor Wat tempel maar is inmiddels overwoekerd met vegetatie.  Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond

E Dag 6
Siem Reap - Phnom Penh (O)

Na de check-out verlaat je Siem Reap en rijd je naar de hoofdstad Phnom Penh (± 5u30). Onderweg worden er enkele haltes voorzien in Kompong Kdei, met zijn archeologische brug, en in Skun, ook wel ‘Spiderville’ genoemd, omwille van de gefrituurde spinnen die er verkocht worden. Bij aankomst in Phnom Penh check-in in het hotel.  Bij valavond staat er een romantische ‘sunset cruise’ op de Mekong op het programma. 

F Dag 7
Phnom Penh (O)

Vandaag verken je  de hoofdstad en omgeving met een bezoek aan de Wat Phnom, de Zilveren Pagode en het Royal Palace, een architecturaal hoogtepunt! In de namiddag staat een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum op het programma. Dit oud schoolgebouw werd gebruikt als foltergevangenis onder het Rode Khmer regime. De lokale gids vertelt je het aangrijpende verhaal van de gevangenen. Je brengt ook een bezoek aan de Killing Fields in Choeng Ek. Voor je terugkeert naar het hotel breng je nog een bezoek aan de bruisende ‘Russische markt’. Hier kan je onderhandelen over de aankoop van stof, juwelen of beeldhouwkunst. 

G Dag 8
Phnom Penh - Ho Chi Minh (O)

Na de check-out vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Ho Chi Minh, ook gekend als ‘Saigon’. Bij aankomst transfer naar het bijzondere An Lam Saigon River Resort, idyllisch gelegen langs de rivier. Een gedeelte van de transfer gebeurt per boot. Check-in en vrije verkenning.

G Dag 9
Ho Chi Minh (O-L)

Je begint de dag met de verkenning van het indrukwekkende tunnelnetwerk van Cu Chi. Meer dan 16.000 Vietcong guerrilla's verstopten zich in dit immens netwerk. In de late voormiddag terugkeer naar Ho Chi Minh. Na het middagmaal in een lokaal restaurant verken je de grootstad met zijn levendige Ben Thanh markt en de Thien Hau Pagode, het koloniale postgebouw, de kathedraal Notre-Dame en de typische Dong Khoi straat. Vervolgens terugkeer naar het hotel per boot en vrije avond.

I Dag 10
Hi Chi Minh - Cai Be - Mekong Delta (O-L-D)

Na de check-out transfer naar Cai Be (± 3u), gelegen in het hart van de Mekong delta. Bij aankomst inscheping op de privé Sampan Song Xanh. Dit is een begin van een betoverende privéboottocht doorheen de Mekong Delta met onder andere een bezoek aan de stad Sa Dec met zijn typische markt, de vele plantages, zijn authentieke bamboebruggen, het historische huis van de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras, ... Het middagmaal wordt voorzien aan boord terwijl je geniet van het platteland. Voor je overnacht aan boord van de Sampan wordt het diner bij kaarslicht voorzien in een koloniaal huis of ‘Nha Co’.

J Dag 11
Mekong Delta - Can Tho (O)

In de voormiddag verken je per boot de ‘Floating Market’ van Cai Rang. Dit is een zeer mooi schouwspel. Alles wordt er verhandeld op het water. Na de verkenning van de markt meer je aan in Can Tho. Vervolgens check-in in het koloniale hotel. In de namiddag verken je de landelijke omgeving van Vang Xam per fiets. Na de leuke fietstocht terugkeer naar het hotel en vrije avond.

K Dag 12
Can Tho - Phu Quoc (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Can Tho. Check-in voor de binnenvlucht naar het eiland Phu Quoc. Bij aankomst transfer naar het strandhotel en check-in. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

L Dag 13-14
Phu Quoc (O)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Een bezoek aan de nachtmarkt is een aanrader.

L Dag 15
Vertrek vanuit Phu Quoc (O)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven (kamer ter beschikking tot 12:00). Check-in voor de terugvlucht via Ho Chi Minh of Hanoi.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachting in de vermelde hotels

 • Transfers en transport met AC-voertuigen

 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden

 • Maaltijden volgens programma

  • O = ontbijt

  • L = middagmaal

  • D = avondmaal

 • 2-daagse Privécruise in de Mekong Delta met de Song Xanh

 • Lokale taksen

 • 24u/24u assistentie van een lokale agent ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten

 • Luchthaventaksen

 • Dranken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 • Alle niet vermelde diensten

 • Visumkosten

 • Eventuele vertrektaks

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Prijzen voor de periode 20/12/21 tot en met 10/01/22 zijn op aanvraag.

Supplement voor een verblijf tijdens het Vietnamees Nieuwjaar is op aanvraag.

 

Hotels

Siem Reap

Anjali by Syphon

Phnom Penh

White Mansion Boutique Hotel

Ho Chi Minh

An Lam Saigon River 

Cai Be

Song Xanh Privé Sampan

Can Tho

Victoria Can Tho 

Phu Quoc

La Veranda 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren