Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit land was in de tijd van de Khmers misschien wel de belangrijkste regio van Zuidoost-Azië, met Angkor, dichtbij het huidige Siem Reap, als hoofdstad van het vroegere Khmer-rijk. Deze en vele andere highlights in Cambodja zijn voor steeds meer mensen een reden op het land te bezoeken. De combinatie van deze geschiedenis, de eerder ongeziene mooie bouwwerken uit de Khmer tijd, de natuur en zeker ook de mensen maken Cambodja tot een land dat je niet mag missen. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Phnom Penh
Phnom Penh

Uitgebreide verkenning van Phnom Penh met onder andere de Killing Fields en de uitgestrekte historische site van de Angkor Tempels.

Battambang
Battambang

Verkenning van het authentieke binnenland met een fietstocht rond Battambang en een verkenning van het Koh Dach eiland.

Koh Rong
Koh Rong

Verblijf in boutique style hotels en strandverblijf op het mooie eiland Koh Rong.

Programma

Programma

O Dag 1
Vertrekdag
A Dag 2
Phnom Penh

Bij aankomst verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk) en vrije namiddag om uit te rusten van de lange vlucht of om de omgeving op eigen houtje te verkennen. Bij valavond staat er een romantische ‘sunset cruise’ op de Mekong op het programma. Je geniet er in alle rust van de zonsondergang met een glaasje wijn.

B Dag 3
Phnom Penh (O)

Vandaag verkenn je de hoofdstad en zijn omgeving met een bezoek aan de Zilveren Pagode en het Royal Palace, een architecturaal hoogtepunt! In de namiddag staat een bezoek aan het concentratiekamp Choeng Ek (15 km van de hoofdstad) op het programma, waarheidsgetrouw verfilmd in de aangrijpende film The Killing Fields. Vervolgens keer je terug naar de hoofdstad voor een bezoek aan het Tuol Sleng Genocide Museum. Dit is een oud schoolgebouw dat voorheen werd gebruikt als foltergevangenis onder het Rode Khmer regime. De lokale gids vertelt je alles over deze donkere periode in de Cambodjaanse geschiedenis. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

C Dag 4
Phnom Penh - Battambang (O-L)

Na de check-out verlaat je de hoofdstad en rijden naar Battambang (± 4,5u). Onderweg wordt een halte voorzien in Kampong Chhnang voor een bezoek aan de rivierhaven en de typische ‘drijvende’ huizen. Ook maak je een boottocht naar een ‘Floating Village’ vanuit Kompong Luong. Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant. Bij aankomst in Battambang check-in in het hotel en vrije verkenning van deze oude koloniale stad.

D Dag 5
Battambang (O-L)

Vandaag verken je de stad en de landelijke omgeving op een unieke manier met onder andere een fietstocht door het platteland.  Zo maak je kennis met het authentieke Cambodja: weg van de gekende paden ervaren jullie hoe de lokale bevolking er leeft in het “hinterland” in Cambodja. Langs een riviertje zien jullie de typische huizen van vroeger, de rijstvelden, de lokale ambachtslui, en hoe typische lokale gerechten (zoals Prahok) bereid worden. Je zal vandaag ook de Ek Phnom tempel (11 e eeuw) bezoeken. Lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant. In de namiddag volgt een bezoek aan het provinciaal museum en de Prasat Banon tempel (12e-13 e eeuw), waarvan de torens tot boven de heuvel rijzen. Geniet van het prachtige uitzicht over het platteland, dorpen en hun pagodes. Terugkeer naar het hotel.  

E Dag 6
Battambang - Siem Reap (O-L)

Vandaag rijd je verder naar Siem Reap. Onderweg geniet je van de typische couleur locale. Bij aankomst in Siem Reap check je in in het hotel. Vrije namiddag om even uit te rusten. Afhankelijk van het seizoen en de waterstand, staat er ook een boottocht op de Sangke Rivier op het programma. Je vaart langs ‘drijvende’ scholen, pagodes en krokodilboerderijen. 

F Dag 7
Siem Reap (O-L)

Vandaag neemt de gids je mee naar één van de meest uitgestrekte historische sites ter wereld: de Angkor Tempels. De verkenning van de hoofdtempel Angkor Wat, met zijn overbekende spitse torens en de buitengewoon mooie bas-reliëfs, staat als eerste op het programma. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel werd gebouwd tussen 1113 en 1145; tijdens de regeerperiode van Suryavarman II. ’s Middags wordt er een private picknick-lunch bij een afgelegen tempel; inclusief een korte voetmassage. Aansluitend verken je het oude klooster Ta Prohm. Deze historische site is volledig overgroeid door vegetatie. Een ideaal kader voor prachtige foto’s. Vervolgens terugkeer naar Siem Reap en vrije avond.

G Dag 8
Siem Reap (O)

Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een bezoek aan de sites van Preah Khan, Neak Pean met zijn mythisch meer, Thommanon en Chau Say Tevoda. In de namiddag bezoek je de indrukwekkende Angkor Thom. Deze tempel omvat 54 torens en 216 gezichten van Avalokitesvara. Aansluitend bezoeken jullie het paleis en de terrassen van de Leprakoning, en het terras van de olifanten. Dit uitgestrekt terras (350 m lang) werd gebruikt voor de koninklijke audiënties en ceremonies. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije namiddag/avond.

H Dag 9
Siem Reap (O-L)

Je begint de dag met een bezoek aan Beng Melea. Dit is een prachtig tempelcomplex op 40 km van Siem Reap, volledig overwoekerd door de jungle. Aansluitend breng jeeen bezoek aan Kbal Spean. Dit is een afgelegen site gelegen op en rond een rivierbedding. Na een wandeltocht van ongeveer 45 min. door de jungle en langs de rivier, bereiken jullie deze historische site. Vervolgens bezoeken jullie de tempel van Banteay Srei. Dit is een hindoetempel opgetrokken uit rode zandsteen en versierd met houtsnijwerk, reliëfs en typische beelden. Het complex is georiënteerd naar het oosten en beschikt ook over drie tuinen. Na het bezoek terugkeer naar het hotel.

I Dag 10
Siem Reap - Sihanoukville - Koh Rong (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven. Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Sihanoukville. Bij aankomst privétransfer naar de pier waar je de speedboot neemt naar het eiland Koh Rong. Aansluitend check-in in je strandhotel en vrije namiddag om de omgeving te verkennen.

J Dag 11-13
Koh Rong (O)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling op het tropische eiland.

K Dag 14
Koh Rong - Sihanoukville - Phnom Penh

Na het ontbijt check-out en boottransfer naar Sihanoukville (± 45 min.). Aansluitend privétransfer naar de hoofdstad Phnom Penh (± 4,5u). Bij aankomst check-in in het hotel en verdere vrije verkenning van de stad.

L Dag 15
Vertrek vanuit Phnom Penh (O-L)

Na het ontbijt check-out. Vandaag maak je een fietstocht op het eiland Koh Dach. Deze regio is gekend voor haar kwalitatieve zijde. Je neemt de boot vanuit Phnom Penh naar het eiland in de Mekong (± 1u30) Bij aankomst verken je dit authentiek stukje Cambodja per fiets (± 6 km).  Je maakt er kennis met de plattelandsbevolking en hun gebruiken. Je kan er genieten van een typische lunch klaargemaakt door een Khmer familie. In de namiddag neem je de boot terug naar de hoofdstad. Vóór de transfer naar de luchthaven, kan je nog een bezoek brengen aan de bruisende ‘Russische markt’, waar je kan onderhandelen over de eventuele aankoop van stof, juwelen, beeldhouwkunst, ... Check-in voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Binnenvlucht met Cambodia Angkor Air in economy class
 • Logies
 • Transfers en transport met AC-voertuigen
 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden
 • Maaltijden volgens programma
  • O = ontbijt 
  • L = middagmaal 
  • D = avondmaal 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • Visumkosten
 • Eventuele vertrektaks 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

 

Comfort

Deluxe

Phnom Penh

Villa Langka 

Raffles Le Royal 

Battambang

Bambu Hotel 

Battambang Resort 

Siem Reap

Anjali by Syphon

Belmond La Residence Angkor

Koh Rong

Long Set Resort 

The Royal Sands

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren