Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze korte fietsvakantie van drie dagen, ontdek je twee mooie regio's in de Ardennen. Fiets door de grote wouden in de omgeving van Saint-Hubert en ga op verkenning in de streek van Bastogne, het decor voor het Ardennenoffensief. Je verblijft in een familiale herberg, het startpunt van twee lussen van 55 km.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Lavacherie

Lavacherie is een dorp in de Belgische Ardennen gelegen in de vallei van de Ourthe Occidentale. Het maakt deel uit van de gemeente Sainte-Ode, gelegen op enkele kilometers van Bastogne. Het is ideaal gelegen voor een bezoek aan de wouden rond Saint-Hubert en de historische streek van Bastogne. 

B Dag 2
Lavacherie - Saint-Hubert - Lavacherie
55 km

Vandaag maakt de route een lus in het grote bos van Saint-Hubert. je vertrekt in de richting van het dorp Amberloup en steekt dan enkele velden over voordat je kort voor Vesqueville in het bos aankomt. Na 24 km kom je aan in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. Je kan er een drankje nuttigen op het terras voor de prachtige Basiliek van Saint-Hubert.

De middag breng je in de bossen door. Je vertrekt in de richting van de Fourneau Saint-Michel waar je het IJzermuseum kan bezoeken. Je slaat rechtsaf en begint aan een grote klim (4km, +250m) om terug aan te komen in Lavacherie.

 (positieve hoogtemeters: 873m)

C Dag 3
Lavacherie - Bastogne - Lavacherie
55 km

Vandaag fiets je naar de regio rond Bastogne. Je passeert enkele mooie dorpen zoals Poissy-Moulin. Na 16 km draai je de Ravel (lijn 163) op en rij je in de richting van Bastogne. De Ravel neemt je mee door de stad Bastogne naar het bekende oorlogsmonument Mémorial du Mardasson aan het Bastogne War Museum. Nadien fiets je naar de Duitse begraafplaats van Foy. De middag is meer heuvelachtig met een paar klimmetjes en afdalingen tussen de dorpen Recogne, Givry, Givrouille.

(positieve hoogtemeters: 591m)

Extra nacht in Lavacherie
Wil je na je fietstocht nog een nachtje bekomen in Lavacherie? Dat is geen probleem. We voorzien een leuk hotelletje waar je na aankomst kan genieten van een lekker avondmaal. Het programma eindigt dan op dag 4 na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 3:
Extra nacht in Lavacherie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Halfpension (ontbijt, diner) vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 3
 • Uitgebreid roadbook met GPS-tracks

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Bagagevervoer
 • Middageten en dranken
 • Inkomgelden
 • Toeristentaks
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Deze fietsreis is enkel mogelijk met je eigen fiets.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen

Optioneel

 • Toeslag single kamer: vanaf € 115

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Hotellijst

Lavacherie: Augerge de Lavacherie of gelijkwaardig

Fietsniveau

Je fietst 2 dagen na elkaar 55km en overbrugt gemiddeld 700 hoogtemeters per dag. Voor deze reis heb je dus best al wat ervaring in het klimwerk. Aangezien we op dezelfde locatie overnachten, kan je wel altijd je route een beetje inkorten.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren