Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 3-daagse fietsvakantie ontdek je het land van Bastogne. Fiets door de grote wouden in de omgeving van Saint-Hubert en ga op verkenning in het rijke Bastogne. Dit was het decor voor het heuse Ardennenoffensief. Vanuit je centrale verblijfplaats in Lavacherie maak je per dag een fietslus. Op het menu heel veel geschiedenis, een lokaal streekbier en een mooi stukje ongerepte natuur.  

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie in Saint-Hubert en het land van Bastogne

Op ontdekking in een regio met een rijke geschiedenis

Fietsvakantie in Saint-Hubert en het land van Bastogne

Proeven van heerlijke streekproducten

Fietsvakantie in Saint-Hubert en het land van Bastogne

Op moderne wijze de Tweede Wereldoorlog uit de doeken 

Programma

Programma

A Dag 1
Lavacherie

Je wordt om 16u verwacht in de herberg in Lavacherie, een dorp gelegen in de Belgische Ardennen in de vallei van de Ourthe. Dit is je thuisbasis voor je aankomend fietsavontuur. Vanuit dit centrum kan je elke dag een lus van 55 km fietsen. Bovendien is het dorp ook ideaal gelegen voor een bezoek aan de bossen rond Saint-Hubert en de historische streek van Bastogne. 

B Dag 2
Lavacherie - Saint-Hubert - Lavacherie
55 km

De eerste lus brengt je tot diep in de grote bossen van Saint-Hubert. De omgeving barst van heldere rivieren, dicht beboste wouden en kent een ongerepte natuur. Met de plaatselijke gastronomie erbovenop heeft deze regio dus meer dan één troef om elke fietsliefhebber te verleiden. Je vertrekt richting Amberloup en na het doorkuisen van enkele weilanden kom je aan in Vesqueville. Vanaf hier fiets je maar liefst 24 km lang in de weidse bossen tot je opnieuw Saint-Hubert nadert. Bezoek de basiliek dat erkend werd als uitzonderlijk erfgoed of geniet van prachtige bloemen in de lager gelegen rozentuin. Of geniet in alle rust van dat heerlijke streekbier. In het provinciaal domein Fourneau Saint-Michel kan je het Ijzermuseum bezoeken waar een unieke hoogoven huist die getuigt van een ooit bloeiende ijzerindustrie. De grootste uitdaging houden we als laatste. Een klim van 4 km met een hoogteverschil van ongeveer 250 m. 

Positieve hoogtemeters: 873 m

C Dag 3
Lavacherie - Bastogne - Lavacherie
55 km

Vandaag fiets je naar de regio rond Bastogne. Het land van Bastogne ligt in het hart van de Belgische Ardennen. Je fietst voorbij het pittoreske Poissy-Moulin. Aangekomen in Bastogne geniet je tal van historische bezienswaardighden. Het bekende oorlogsmonument Mémorial du Mardasson herdenkt de vele Amerikanen die voor onze vrijheid gestorven zijn. Iets minder dan 77.000 sneuvelden of verdwenen tijdens de Slag om de Ardennen. Op de muren van de galerij staat de geschiedenis nog eens helemaal voor je uitgelegd. In het Bastogne War Museum worden op een moderne manier de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog uit de doeken gedaan. Je fietst verder naar de Duitse begraafplaats Foy.  Alvorens terug te keren naar Lavacherie wachten je nog enkele stevige beklimmingen in dit heuvelachtige landschap. Gelukkig kan je regelmatig een pauze nemen in de dorpen Recogne, Givry of Givrouille.

Positieve hoogtemeters: 591 m

Extra nacht in Lavacherie
Wil je na je fietstocht nog een nachtje bekomen in Lavacherie? Dat is geen probleem. We voorzien een leuk hotelletje waar je na aankomst kan genieten van een lekker avondmaal. Het programma eindigt dan op dag 4 na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 3:
Extra nacht in Lavacherie Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 3
 • Uitgebreid roadbook met GPS-tracks
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Lavacherie
 • Bagagevervoer
 • Lunch en dranken
 • Inkomgelden
 • Toeristentaks
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Deze fietsreis is enkel mogelijk met je eigen fiets.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum aantal is 5 personen.

Optioneel

 • Toeslag single kamer: vanaf € 115

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen

Hotellijst

Lavacherie: Auberge de Lavacherie of gelijkwaardig

Fietsniveau

Je fietst 2 dagen na elkaar 55 km en overbrugt gemiddeld 700 hoogtemeters per dag. Voor deze reis heb je dus best al wat ervaring in het klimwerk. Aangezien we op dezelfde locatie overnachten, kan je wel altijd je route een beetje inkorten.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren