Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 4-daagse trip, fiets je dwars door het hartje van de Ardennen, van La Roche-en-Ardenne tot in Bouillon. Je overbrugt in totaal een afstand van 164km en fietst vooral over landelijke weggetjes, door bossen en langs de Ourthe, Lesse en Semois. Leef je uit en laat je verrassen door de glooiende landschappen, groene valleien en charmante dorpjes.  

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in La Roche-en-Ardenne

Je wordt uiterlijk om 16u in het hotel verwacht. Indien je met de wagen bent, rij je nadat je je fiets en bagage hebt achtergelaten in het hotel, verder naar Bouillon. Hier parkeer je je wagen, daarna word je door de organisatie terug naar La Roche gevoerd.

B Dag 2
La Roche-en-Ardenne - St Hubert
45 km

Bij de start van de Transardense route staat er al een steile klim op het programma. Nadien rij je doorheen een glooiend landschap naar Hives. Via La Vaux kom je in Cens, ooit een welvarend dorpje, tegenwoordig echter nog amper bewoond. De weg brengt je daarna langzaam omhoog tot een open plek in het bos vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op weidse, beboste horizonten.

Bij Wyompont steek je de Ourthe over en fiets je voorbij Sprimont tot Lavacherie. In het bos van Freyr ontdek je nog een stukje ongerepte natuur; al naargelang het seizoen kan je hier narcissen, bosbessen, paddenstoelen of sporen van wild ontdekken. Bij het bos van Vesqueville zet je de afdaling in naar Saint-Hubert, een bedrijvig handelsstadje. Het park in het lager gedeelte van de stad wordt elk jaar omgetoverd tot een rozentuin.

(positieve hoogtemeters: 740m)

C Dag 3
St Hubert - Daverdisse
54 km

Vandaag trek je niet meer door het vlakke land maar door een paar van de prachtigste Ardense loof- en naaldbossen. In het plaatsje Fourneau Saint-Michel kan je het "Musée de fer" bezoeken dat een rijke verzameling werktuigen huist die indertijd in de metaalnijverheid werden gebruikt. Er is hier ook een gezellig cafeetje met streekgerechten. Het "Musée de la vie rurale" beslaat als openluchtmuseum 32 ha grond.

Nog enkele stevige hellingen scheiden je van Nassogne, dat een van de oudste plaatsen van de Ardennen is. Hierna zijn de hoogteverschillen kleiner en fiets je door bossen, maar vooral langs akkers en glooiende weilanden. In de vallei van de Masblette kom je in een landbouwgebied terecht. Daar kan je vele kleine trekpaarden zien staan. In Awenne, een dorp dat vooral in de 19de eeuw welvarend was door zijn bloeiende klompenindustrie, staan talrijke grote Ardense huizen in zandsteen en 19de-eeuwse fonteinen. Een paar kilometer verderop bereik je het gezellige dorp Mirwart.

Boven de meander van de Lomme ligt het kasteel op een rotsachtige uitloper. Nadien volg je de vallei van de Marsau en de vallei van de Haute-Lesse bij Daverdisse. Een weg brengt je langs vrij steile hellingen naar het boekendorp Redu. Elk jaar wordt er hier tijdens het paasweekend een "fête du livre" georganiseerd dat duizenden belangstellenden trekt. Ook het bekende Euro Space Center is een bezoekje waard. Na Redu kronkelt de weg zich door de vallei van de Lesse, het is beslist één van de mooiste wegen van de Ardennen. Geleidelijk aan klim je naar Daverdisse, het einddorp voor vandaag.

(positieve hoogtemeters: 1.050m)

D Dag 4
Daverdisse - Bouillon
65 km

De route vandaag is lang, maar niet echt zwaar omdat de hoogteverschillen beperkt zijn en de hellingen vooral in het begin bij het verlaten van Daverdisse zijn. Ook het landschap wordt opnieuw meer open en je geniet van weidse zichten. Het eerste dorp dat je weg kruist is Porcheresse, een dorpje dat tesamen met Daverdisse toebehoorde aan de abdij van Stavelot. Na Opont heb je een afdaling van twintig kilometer om het dorp Vresse-Sur-Semois te bereiken. 

Daarna volg je de Semois en klim je naar Rochehaut om het prachtige uitzichtpunt op Le Tombeau du Géant te bewonderen. Je sluit de tocht af met een mooie afdaling naar Bouillon, de oudste hoofdstad van het hertogdom. Door haar unieke ligging is het altijd een grensstad geweest, de middeleeuwse burcht domineert de stad. Het 'Musée Ducal' huist een interessante afdeling over de geschiedenis van de kruistochten.

(positieve hoogtemeters: 940m)

Extra overnachting in Bouillon
Wil je na je fietstocht nog een nachtje bekomen in Bouillon? Dat is geen probleem. We voorzien een leuk hotelletje waar je na aankomst kan genieten van een lekker avondmaal. Het programma eindigt dan op dag 5 na het ontbijt. Indien je kiest voor de extra overnachting, dan wordt je bagage tot in Bouillon gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 4:
Extra overnachting in Bouillon Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 overnachtingen in een gedeelde 2-persoonskamer
 • Halfpension (ontbijt, diner) vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 4
 • Road-book en de GTA-Bike drager
 • GPS-tracks
 • Bagagevervoer tot in Daverdisse

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar La Roche en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Deze fietsreis is enkel mogelijk met je eigen fiets.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Toeslag single kamer: € 195
 • Extra nacht in Bouillon: € 135

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen naar La Roche-en-Ardenne

Fietsniveau

Je fietst dagelijks gemiddeld 55km en overbrugt meer dan 900 hoogtemeters. Voor deze reis heb je dus best al wat ervaring in het klimwerk.

Hotellijst

 • La Roche-en-Ardenne: Hostellerie La Claire Fontaine
 • Saint-Hubert: Le Cor de Chasse
 • Daverdisse: Hôtel le Moulin de Daverdisse

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren