Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 4-daagse fiets je dwars door het hart van de Ardennen. Van La Roche-en-Ardenne tot in Bouillon overbrug je in totaal 160 km over landelijke wegen, langs rivieren en doorheen bossen. Bezoek het charmante dorp Saint-Hubert of de abdij van Stavelot.  Laat je verrassen door de glooiende landschappen en groene valleien in één van de mooiste streken van België.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie door de Belgische Ardennen: van La Roche naar Bouillon

Genieten van de prachtige natuur rond La Roche-en-Ardenne en Bouillon

Fietsvakantie door de Belgische Ardennen: van La Roche naar Bouillon

Proeven van regionale specialiteiten in charmante hotels

Fietsvakantie door de Belgische Ardennen: van La Roche naar Bouillon

Fietsen door weelderige bossen en langs kronkelende rivieren

Programma

Programma

A Dag 1
La Roche-en-Ardenne

Om 16u word je verwacht in het hotel in La Roche-en-Ardenne in het hart van de Belgische Ardennen. Verdwaal in de ruïnes van het kasteel dat hoog boven de stad uittorent en je met prachtige uitzichten beloont. Of pik een vleugje geschiedenis mee in het museum over de Slag om de Ardennen. Vergeet niet om ook rustig op een terras te genieten van een verfijnd biertje en enkele regionale specialiteiten. Het bijzonder charmant hotel waar je deze nacht verblijft staat hoog aangeschreven omwille van de prachtige ligging aan de Ourthe en het lekkere eten. Wie met de wagen komt, rijdt diezelfde dag nog naar Bouillon zodat je je wagen beschikbaar hebt bij aankomst. Wij voorzien een transfer terug naar het hotel.

B Dag 2
La Roche-en-Ardenne - Saint-Hubert
45 km

Je fietst over het traject van de Transardense route. Over een lengte van 160 km slingert dit fietspad zich door de Centrale Ardennen van La Roche tot Bouillon. Ze verbindt de mooie valleien van de Ourthe, de Lesse, de Lomme en de Semois, allemaal zijrivieren van de machtige Maas. Bij de start staat al meteen een stevige klim op het programma. Nadien wordt het iets rustiger en fietsen we door het glooiende landschap van Hives. Via La Vaux kom je aan in Cens. Een dorp dat vroeger heel welvarend was maar tegenwoordig nog door slechts enkele mensen bewoond. De weg brengt je daarna langzaam omhoog tot een open plek in het bos vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op weidse, beboste horizonten.

Bij Wyompont steek je de Ourthe over en fiets je voorbij Sprimont tot Lavacherie. In het bos van Freyr ontdek je een stukje ongerepte natuur. Al naargelang het seizoen kan je hier narcissen, bosbessen, paddenstoelen of sporen van wild ontdekken. Bij het bos van Vesqueville zet je de afdaling in naar Saint-Hubert, een bedrijvig handelsstadje. Bezoek de basiliek dat erkend werd als uitzonderlijk erfgoed of geniet van prachtige bloemen in de lager gelegen rozentuin. Vandaag heb je 45 km in de benen. Overnachting in een hotel vlakbij het centrum van Saint-Hubert, inclusief heerlijk avondmaal en ontbijt, de Ardense keuken op z'n best. 

Positieve hoogtemeters: 740m

C Dag 3
Saint-Hubert - Daverdisse
54 km

Vandaag fiets je in de schaduw van prachtige Ardense loof- en naaldbossen. In het provinciaal domein Fourneau Saint-Michel kan je het Ijzermuseum bezoeken waar een unieke hoogoven huist die getuigt van een ooit bloeiende ijzerindustrie. Slurp hier even van een koffie in het gezellige café. Nog enkele stevige hellingen scheiden je van Nassogne, één van de oudste plaatsen van de Ardennen. De hoogteverschillen worden kleiner en je fietst in alle rust door bossen en langs akkers en glooiende weilanden. In de vallei van de Masblette zie je de typische kleine trekpaarden. Stop even in Awenne waar je talrijke grote Ardense huizen in zandsteen en 19de-eeuwse fonteinen treft. In de 19de eeuw was dit dorp bekend omwille van zijn bloeiende klompenindustrie. Een paar kilometer verderop bereik je het gezellige dorp Mirwart waar een kasteel werd gebouwd op een rotsachtige heuvel en uitsteekt boven een meander van het dal van de Lomme.

Nadien volg je de vallei van de Marsau en de Haute-Lesse. Langs vrij steile hellingen bereik je het boekendorp Redu. Elk jaar wordt er hier tijdens het paasweekend een boekenfeest georganiseerd dat duizenden belangstellenden trekt. Of treedt binnen in de wereld van de astronaut in het Euro Space Center. Na Redu kronkelt de weg zich door de vallei van de Lesse, één van de mooiste fietswegen van de Ardennen. Geleidelijk aan klim je naar Daverdisse, het eindpunt van deze 54 km lange fietsdag.

Je overnacht in een hotel gelegen aan een zijriviertje van de Lesse waar je kan genieten van de verfijnde keuken.

Positieve hoogtemeters: 1.050 m

D Dag 4
Daverdisse - Bouillon
65 km

Je hebt een route van ongeveer 65 km in het vooruitzicht. Gelukkig zijn de hoogteverschillen beperkt en de hellingen enkel bij de start, wanneer je Daverdisse verlaat. Het landschap wordt opnieuw meer open en je geniet van weidse uitzichten. Het eerste dorp dat je weg kruist, is Porcheresse. Samen met Daverdisse behoorde dit toe aan de abdij van Stavelot. Denk je vandaag voldoende tijd te hebben, bezoek dan zeker de imposante kloosteruinen, prachtig versierde zalen en eeuwenoude kelders van deze abdij. Na Opont wacht je een afdaling van 20 km tot het dorp Vresse-Sur-Semois. Je volgt de Semois en klimt naar Rochehaut om daar het prachtige uitzicht op Le Tombeau du Géant te bewonderen. Je sluit de tocht af met een mooie afdaling naar het Hertogdom Bouillon met een majestueuze burcht die over de stad waakt. Als je interesse hebt in de geschiedenis van de kruistochten dan raden we Musée Ducal ten zeerste aan. 

Positieve hoogtemeters: 940 m

Extra overnachting in Bouillon
Wil je na je fietstocht nog een nachtje bekomen in Bouillon? Dat is geen probleem. We voorzien een leuk hotelletje waar je na aankomst kan genieten van een lekker avondmaal. Het programma eindigt dan op dag 5 na het ontbijt. Indien je kiest voor de extra overnachting, dan wordt je bagage tot in Bouillon gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 4:
Extra overnachting in Bouillon Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 4
 • Road-book en de GTA-fietsdrager
 • GPS-tracks
 • Bagagevervoer tot in Daverdisse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar La Roche-en-Ardenne en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Deze fietsreis is enkel mogelijk met je eigen fiets.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Toeslag single kamer: € 195
 • Extra nacht in Bouillon: € 135

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen naar La Roche-en-Ardenne en terug

Fietsniveau

Je fietst dagelijks gemiddeld 55 km en overbrugt meer dan 900 hoogtemeters. Voor deze reis heb je dus best al wat ervaring in het klimwerk. De route omschreven in het programma is voor de (elektrische) fiets, maar je kan deze reis ook met een mountainbike doen. Dan ga je off road en volg je een andere route. 's Avonds overnacht je in dezelfde hotels.

Als je kiest voor de trip met een mountainbike, zijn dit de afstanden en hoogtemeters:

 • La Roche tot Saint-Hubert: 42 km en 800 hoogtemeters
 • Saint-Hubert tot Daverdisse: 70 km en 1.440 hoogtemeters
 • Daverdisse tot Bouillon: 53 km en 600 hoogtemeters

Hotellijst

 • La Roche-en-Ardenne: Hostellerie La Claire Fontaine
 • Saint-Hubert: Le Cor de Chasse
 • Daverdisse: Hôtel le Moulin de Daverdisse

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren