Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit een comfortabele B&B middenin de natuur, verken je de mooie Vallei van de Zwarte Beek. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereik je het beroemde Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duik je eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. Je beklimt de twee terrils met indrukwekkende vergezichten en wandelt door het knap gerestaureerd industrieel erfgoed van be-MINE. Bovendien zijn er enkele activiteiten mogelijk die zowel de geschiedenis- als sportliefhebber zullen bekoren.   

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Copyright Jelle Canipel
Mijnterril Beringen

Wandelen boven de bomen.

Industrieel erfgoed Beringen-Mijn
Industrieel erfgoed Beringen-Mijn

Avonturenberg en mijngeschiedenis

Staleikerheide
Staleikerheide

Limburgse hei

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Korspel-Beringen

Voor je gaat inchecken, hebben we alvast een pittoreske wandeling in petto die vertrekt aan de kerk van Schaffen-Vleugt (enkel mogelijk als je met de wagen bent).  Na de wandeling rijd je naar de B&B, een mooie landelijke hoeve, in Beringen, dat in 2020 gekozen werd tot Europa's groenste stad. Wie vandaag geen tijd heeft voor een lange wandeling, kan een verkennende wandeling maken door Bosland, dat zichzelf aanprijst als het grootste 'avonturenbos' van Vlaanderen. De wandeling eindigt bij het Landerhuys waar je eventueel lekker kan dineren.

Tocht van 13 km, ca. 4 uur stappen of tochtje van 3,5 km, ca. 1 uur stappen.

Overnachting in een B&B. 

B Dag 2
Wandelmogelijkheden

Vandaag wandel je door uitgestrekte bossen, langs de heide en door de Vallei van de Zwarte Beek, een prachtig natuurgebied van turfputten, trilveen en holle wegen. Daarna bezoek je Koersel Kapelleke, met zijn heilige bron al sinds 1826 hét Limburgse bedevaartsoord. Vanop de 30 m hoge uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht. Via de zandduinen en bospaden rond het Kapelleke kom je bij Blueberry Fields, waar je mooi kan wandelen door de blauwbessenplantages én uniek kan lunchen met een karrenmaaltijd (zomer) of bottenmaaltijd (winter). Vlonderpaden brengen je daarna door het moerasgebied van de Zwarte Beek met zijn specifieke fauna en flora weer naar Bosland en zo terug naar je B&B. 

Tocht van 16 of 20 km, ca. 6 uur stappen. Optionele lus naar de Blueberry Fields = 4 km extra.

Overnachting in een B&B. (O)

C Dag 3
Einde

Om het mijnverleden kan je in Limburg niet heen. De mijnindustrie heeft voor veel voorspoed en ook veel ellende gezorgd en hoewel de laatste mijn in 1992 is dichtgegaan, blijft het vele zielen beroeren. Je wandelt - totaal 11 km vandaag - naar de twee terrils van Beringen, gevolgd door een klim van 100 hoogtemeters met uiteraard mooie uitzichten. Je komt aan bij de Avonturenberg, een recreatieve ontwikkeling van de kleine terril. Bezoek zeker even de Todi-duiktoren en ontdek al wandelend het lokale industriële erfgoed van be-MINE. Lunchen kan in de multiculturele mijnwerkerswijk.

Tocht van 12 km, ca. 4,5 à 5 uur stappen.

De namiddag kan je invullen met een (erg aangeraden) bezoek aan het Mijnmuseum (inclusief ondergronds simulatie), de Fatih-moskee en de tuinwijk met de statige ingenieurshuizen. Sportievelingen kunnen zelfs klimmenduiken of mountainbiken. De wandeling terug naar het logies brengt je langs het voormalige treinstation en de Vosseberg.

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt op dagen 2 en 3
 • toegang Koersel Kapelleke, uitkijktoren, mijnterrils
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • een originele wandelkaart
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 40 per nacht
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt) in een tweepersoonskamer: € 60 per persoon
 • Toeslag bij verblijf in een studio bij 2 personen: € 90 per persoon
 • Toeslag bij verblijf in een studio bij 3 personen: € 18 per persoon

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 december 2022.

Heen- en terugreis

Met de trein : Tot het station van Beverlo. Vandaar is het een half uurtje te voet naar de B&B. In overleg met het logies kan je worden afgehaald aan het station van Beverlo, deze afspraken maak je best zelf nadat je het reisinformatiepakket hebt ontvangen.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen : Deze kan je achterlaten bij het logies. De wandelingen vertrekken bij het logies, je hebt ter plaatse geen wagen nodig in het kader van het wandelprogramma. 

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje. Wandelingen van over vrij vlak terrein van 3,5 tot 20 km. De langste wandeling kan je inkorten met 4 km. De beklimming van de terril is kort maar krachtig.

Logies

Tweepersoonskamers in een boerderij uit de jaren 50 die verbouwd werd tot een gezellige Bed en Breakfast met een landelijke sfeer. De B&B beschikt over 4 tweepersoonskamers met eigen sanitair en 4 studios met telkens 2 tweepersoonskamers en een badkamer.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • 2 x ontbijt in de B&B inbegrepen
 • Lunch niet inbegrepen: wij bevelen de 'karrenmaaltijd' bij Blueberry Fields van harte aan tijdens de zomermaanden. In de herfst en winter kan je genieten van een 'bottenmaaltijd'. Je kan ook de lunch nemen bij de uitkijktoren. Rondom be-MINE ligt de multiculturele wijk van Beringen waar je lekker en goedkoop kan lunchen. Of je kan eigen picknick meenemen.
 • Avondmaal niet inbegrepen: Je kan zelf koken in de B&B; er is een grote keuken en eetruimte. Er bevinden zich 2 goeie restaurants op 15 min. wandelen van de B&B. Op de eerste dag komt de wandeling voorbij restaurant Landerhuys. 

Honden

Niet toegelaten.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren