Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit een comfortabele B&B middenin de natuur, verken je de mooie Vallei van de Zwarte Beek. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereik je het beroemde Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duik je eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. Je beklimt de twee terrils met indrukwekkende vergezichten en wandelt door het knap gerestaureerd industrieel erfgoed van be-MINE. Bovendien zijn er enkele activiteiten mogelijk die zowel de geschiedenis- als sportliefhebber zullen bekoren.   

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Copyright Jelle Canipel
Mijnterril Beringen

Wandelen boven de bomen.

Industrieel erfgoed Beringen-Mijn
Industrieel erfgoed Beringen-Mijn

Avonturenberg en mijngeschiedenis

Staleikerheide
Staleikerheide

Limburgse hei

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Korspel-Beringen

Aankomst in de B&B, een mooie landelijke hoeve, waar je de komende twee nachten logeert. Je kan al een verkennende wandeling maken door Bosland, dat zichzelf aanprijst als het grootste 'avonturenbos' van Vlaanderen. De wandeling eindigt bij het Landerhuys waar je eventueel lekker kan dineren.

Tocht van 3,5 km, ca. 1 uur stappen.

Overnachting in een B&B. 

B Dag 2
Wandelmogelijkheden

Vandaag wandel je door uitgestrekte bossen, langs de heide en door de Vallei van de Zwarte Beek, een prachtig natuurgebied van turfputten, trilveen en holle wegen. Daarna bezoek je Koersel Kapelleke, met zijn heilige bron al sinds 1826 hét Limburgse bedevaartsoord. Vanop de 30 m hoge uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht. Via de zandduinen en bospaden rond het Kapelleke kom je bij Blueberry Fields, waar je mooi kan wandelen door de blauwbessenplantages én uniek kan lunchen met een karrenmaaltijd (zomer) of bottenmaaltijd (winter). Vlonderpaden brengen je daarna door het moerasgebied van de Zwarte Beek met zijn specifieke fauna en flora weer naar Bosland en zo terug naar je B&B. 

Tocht van 16 of 20 km, ca. 6 uur stappen. Optionele lus naar de Blueberry Fields = 4 km extra.

Overnachting in een B&B. (O)

C Dag 3
Einde

Om het mijnverleden kan je in Limburg niet heen. De mijnindustrie heeft voor veel voorspoed en ook veel ellende gezorgd en hoewel de laatste mijn in 1992 is dichtgegaan, blijft het vele zielen beroeren. Je wandelt - totaal 11 km vandaag - naar de twee terrils van Beringen, gevolgd door een klim van 100 hoogtemeters met uiteraard mooie uitzichten. Je komt aan bij de Avonturenberg, een recreatieve ontwikkeling van de kleine terril. Bezoek zeker even de Todi-duiktoren en ontdek al wandelend het lokale industriële erfgoed van be-MINE. Lunchen kan in de multiculturele mijnwerkerswijk.

Tocht van 12 km, ca. 4,5 à 5 uur stappen.

De namiddag kan je invullen met een (erg aangeraden) bezoek aan het Mijnmuseum (inclusief ondergronds simulatie), de Fatih-moskee en de tuinwijk met de statige ingenieurshuizen. Sportievelingen kunnen zelfs klimmenduiken of mountainbiken. De wandeling terug naar het logies brengt je langs het voormalige treinstation en de Vosseberg.

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt op dagen 2 en 3
 • toegang Koersel Kapelleke, uitkijktoren, mijnterrils
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • een originele wandelkaart
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 31 per nacht
 • Extra-nacht in kamer met ontbijt in een tweepersoonskamer: € 56 per persoon
 • Studio 3 dagen/2 nachten: € 75 per persoon bij 2 personen; € 14 per persoon bij 3 personen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 december 2021.

Heen- en terugreis

Met de trein : Tot het station van Beverlo. Vandaar is het een half uurtje te voet naar de B&B. In overleg met het logies kan je worden afgehaald aan het station van Beverlo, deze afspraken maak je best zelf nadat je het reisinformatiepakket hebt ontvangen.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen : Deze kan je achterlaten bij het logies. De wandelingen vertrekken bij het logies, je hebt ter plaatse geen wagen nodig in het kader van het wandelprogramma. 

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje. Wandelingen van over vrij vlak terrein van 3,5 tot 20 km. De langste wandeling kan je inkorten met 4 km. De beklimming van de terril is kort maar krachtig.

Logies

Tweepersoonskamers in een boerderij uit de jaren 50 die verbouwd werd tot een gezellige Bed en Breakfast met een landelijke sfeer. De B&B beschikt over 4 tweepersoonskamers met eigen sanitair en 4 studios met telkens 2 tweepersoonskamers en een badkamer.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • 2 x ontbijt in de B&B inbegrepen
 • Lunch niet inbegrepen: wij bevelen de 'karrenmaaltijd' bij Blueberry Fields van harte aan tijdens de zomermaanden. In de herfst en winter kan je genieten van een 'bottenmaaltijd'. Je kan ook de lunch nemen bij de uitkijktoren. Rondom be-MINE ligt de multiculturele wijk van Beringen waar je lekker en goedkoop kan lunchen. Of je kan eigen picknick meenemen.
 • Avondmaal niet inbegrepen: Je kan zelf koken in de B&B; er is een grote keuken en eetruimte. Er bevinden zich 2 goeie restaurants op 15 min. wandelen van de B&B. Op de eerste dag komt de wandeling voorbij restaurant Landerhuys. 

Honden

Honden zijn welkom aan €10 /nacht (ter plaatse af te rekenen), maar enkel indien je logeert in een studio.
 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren