Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze selfdrive ontdek je een authentiek stukje Australië: een unieke combinatie van de Westkust en het tropische Top End. Verken er vele Nationale Parken en de schitterende Westkust, en rijd door innemende landschappen met een indrukwekkende fauna en flora.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

 De wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park

 De wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park.

Kakadu Nationaal Park

Kakadu Nationaal Park

Coral Bay en de fauna en flora van Ningaloo Reef (Walvissen!)

Coral Bay en de fauna en flora van Ningaloo Reef (Walvissen!)

Programma

Programma

A Dag 1
Perth

Bij aankomst in Perth privétransfer naar het Sullivans Hotel Perth 3* (Standard Room) en check-in. Daarna volgt vrije tijd om uit te rusten van de lange vlucht en heb je de mogelijkheid om de stad vrij te verkennen.

B Dag 2
Perth

Een volledige dag om de stad en de omgeving vrij te verkennen met bv. de Kings Park Botanical Gardens, Swan River, Fremantle, Perth Mint of eventueel een boottocht naar Rottnest Island.(B)

C Dag 3
Cervantes

Na de check-out pick-up van de huurwagen Type Medium 4x4 in het 4x4 depot. Je verlaat Perth en rijdt noordwaarts via de kust tot in Cervantes. Onderweg is een bezoek aan de wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park een must. Bij aankomst check je in in het Cervantes Pinnacles Motel en kan je de omgeving vrij verkennen.

D Dag 4
Kalabarri

Je verlaat Cervantes en volgt de kust verder naar Kalbarri. Bij aankomst check-in in het Kalbarri Palm Resort en mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Het Kalbarri Nationaal Park is vooral bekend voor zijn 80 km lange kloof, die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft. Spectaculaire kliffen zijn te zien langs de kuststrook rond de monding van de rivier, vlakbij Kalbarri.

E Dag 5
Kalabarri Nationaal Park

Verdere vrije verkenning van de omgeving. Diverse activiteiten zijn mogelijk: een wandeltocht in het Nationaal Park of een fietstocht langs de kust zijn echte aanraders.

F Dag 6
Monkey Mia

Je verlaat Kalbarri en rijdt verder naar Monkey Mia. Bij aankomst check je in in in het Rac Monkey Mia Dolphin Resort en kan je de bijzondere omgeving verkennen. Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park, een natuurgebied erkend als Wereldnatuurerfgoed.

G Dag 7
Monkey Mia

Vrije dag om het Shark Bay Marine Park en zijn omgeving met o.a. Shell Beach te verkennen. Jullie komen er alles te weten over één van de meest intelligente en sociale diersoorten: de dolfijnen. Dit is de enige plaats in Australië waar dagelijks dolfijnen gespot worden.

H Dag 8
Carnarvon

Je verlaat Monkey Mia en rijdt via de North West Coastal Highway tot in Carnarvon. Bij aankomst check-in in de Best Western Hospitality Inn en vrije verkenning van de stad, gelegen aan de Gascoyne River. Je kan er een bezoek brengen aan de One Mile Jetty of Pelican Point, of een duik nemen in Chinamans Pool.

I Dag 9
Coral Bay

Na de check-out rijd je verder noordwaarts tot aan de kustplaats Coral Bay, gelegen aan het koraalrif Ningaloo Reef. Dit beschermd kustrif beschikt over een unieke fauna en flora. Bij aankomst check-in in het Ningaloo Reef Resort en vrije verkenning van de omgeving.

J Dag 10 -11
Ningaloo Reef

Een volledige vrije dag om de wondermooie omgeving te verkennen.

K Dag 12
Coral Bay - Karijini Nationaal Park

Vandaag staat er een lange rit op het programma doorheen het binnenland via de uitgestrekte ’cattle stations’ en enkele mijnstadjes tot in het Karijini Nationaal Park. Bij aankomst check-in in de bijzondere Karijini Eco Retreat en je kan genieten van een vrije avond ne de lange rit.

L Dag 13
Karijini Nationaal Park

Laat je overweldigen door de natuur in het Karijini Nationaal Park. Ontdek spectaculaire afgronden, marmertunnels, koele rotsmeertjes en adembenemende watervallen. Onder de helderblauwe Pilbara-hemel biedt het verweerde rode landschap onderdak aan een enorme diversiteit inheemse planten en dieren. (B)

M Dag 14
Karijini NP - Port Hedland

Je verlaat het Nationaal Park en rijdt noordwaarts via enkele actieve goudmijnen tot aan de havenstad Port Hedland. Dit is de grootste erts-exporthaven van Australië. Bij aankomst check-in in de Ibis Styles Port Hedland 3* (Standard Room)  en vrije verkenning van de omgeving. (B)

N Dag 15
Port Hedland - Broome

Vanuit Port Hedland rijden jullie verder naar Broome doorheen de ‘Great Sandy Desert’, een echte ’Outback Ervaring’. Bij aankomst check-in in het strandhotel Seashells Broome en vrije verkenning van de omgeving.

O Dag 16-17
Broome

Twee volledige dagen om te genieten van de voorzieningen van het strandresort en om de omgeving te verkennen: Wandel door de straten in Chinatown langs de parelshowrooms. Bezoek het parelmuseum en de Japanse begraafplaats. Maak een boottocht in de baai op een oude parellogger of ga zwemmen bij Cable Beach.

P Dag 18
Broom - Darwin

Na de check-out rijd naar de luchthaven en volgt de drop-off van de huurwagen. Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Darwin. Bij aankomst haal je de huurwagen type Toyota Corolla Sedan of gelijkwaardig op en rijd je naar de Travelodge Mirambeena. Na de check-in kan je vrij de stad verkennen.

Q Dag 19
Broom - Kakadu Nationaal Park

Na de check-out rijd je naar het wereldberoemde Kakadu Nationaal Park. Kakadu staat vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst, zowel vanwege de culturele waarde met onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals, als vanwege de rijke natuur. Kakadu is vooral gekend voor zijn ‘wetlands’ en boomsavannes. De wetlands liggen verspreid tussen de drie ‘Alligator Rivers’. Bij aankomst in de Kakadu Lodge Cooinda check je in en is er vrije tijd om de omgeving te verkennen.

R Dag 20
Kakadu Nationaal Park

Vandaag heb je een volledige dag om het Nationaal Park te verkennen. Er wordt ook een georganiseerde Yellow Water boottocht voorzien.

S Dag 21
Nitmiluk Nationaal Park

Na de check-out rijdt je naar Katherine/ Nitmiluk Nationaal Park Het park is bekend voor de Katherine Gorge, een vijftig kilometer lange rotskloof die de rivier de Katherine in het zandsteen van het Arnhem Land Plateau heeft uitgesleten. Je kan de Katherine Gorge per boot of per kano verkennen. In de Katherine Gorge liggen verschillende neststranden van de zoetwaterkrokodil. Naast de Katherine Gorge zijn er in Nitmiluk vele wandelmogelijkheden. Bij aankomst check-in de Nitmiluk Chalets en is er de mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

T Dag 22
Litchfield Nationaal Park

Vandaag rijdt je naar het Litchfield Nationaal Park. Bij aankomst check je in in het Litchfield Motel is er de mogelijkheid tot verkenning van de omgeving. In het Park kan je genieten van weelderige bossen, spectaculaire watervallen en sprankelende zwem-meertjes. Ook zijn de hoge termietenheuvels zeer kenmerkend voor de regio.

U Dag 23
Darwin

na de laatste momenten in Latchfield Nationaal Park rijdt je terug naar Darwin. Bij aankomst check je in in de Travelodge Mirambeena. De rest van de dag is vrij.

V Dag 24
Darwin

Na de check-out heb je nog vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huurwagen en check-in voor de terugvlucht naar Europa.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

1 AUD = 0,69 EUR

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • De vermelde maaltijden (B = ontbijt)
 • De vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Lokale taksen
 • Huurwagen Medium 4x4 (Max. Cover) van dag 3 tot 18
 • Huurwagen Toyota Corolla Sedan of gelijkwaardig (Max. Cover) van dag 18 tot 24

Niet inbegrepen

 • Vluchten (Richtprijs vanaf +/- 1300 euro p.p. incl. binnen-vlucht en huidige taksen)
 • Niet vermelde diensten
 • Permits
 • One Way Fee huurwagen Perth - Broome : op aanvraag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Annulatie– of bijstandsverzekering.

Wat je moet weten over deze reis

Over Australië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren