Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze selfdrive ontdek je een authentiek stukje Australië: een unieke combinatie van de Westkust en het tropische Top End. Verken er vele Nationale Parken en de schitterende Westkust, en rijd door innemende landschappen met een indrukwekkende fauna en flora.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

 De wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park

 De wereldberoemde kalkstenen formaties ‘Pinnacles’ in het Nambung National Park.

Kakadu Nationaal Park

Kakadu Nationaal Park

Coral Bay en de fauna en flora van Ningaloo Reef (Walvissen!)

Coral Bay en de fauna en flora van Ningaloo Reef (Walvissen!)

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Perth

Bij aankomst in Perth, privé-transfer naar het hotel en check-in. Vrije tijd om uit te rusten van de lange vlucht. Mogelijkheid om de stad vrij te verkennen.

B Dag 2
Perth

Een volledige dag om de stad en de omgeving vrij te verkennen met bv. de Kings Park Botanica! Gardens, Swan River, Fremantle, Perth Mint of eventueel een boottocht naar Rottnest lsland.

C Dag 3
Cervantes

Na de check-out, pick-up van de huurwagen in het 4x4 depot. Je verlaat Perth en rijdt noordwaarts via de kust tot in Cervantes. Onderweg is een bezoek aan de wereldberoemde kalkstenen formaties 'Pinnacles' in het Nambung National Park een must. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

D Dag 4
Kalbarri

Je verlaat Cervantes en volgt de kust verder naar Kalbarri. Bij aankomst check-in in het hotel en mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Het Kalbarri Nationaal Park is vooral bekend voor zijn 80 km lange kloof, die de rivier de Murchison in het landschap uitgesleten heeft. Spectaculaire kliffen zijn te zien langs de kuststrook rond de monding van de rivier, vlakbij Kalbarri.

E Dag 5
Kalbarri

Verdere vrije verkenning van de omgeving. Diverse activiteiten zijn mogelijk: een wandeltocht in het Nationaal Park of een fietstocht langs de kust zijn echte aanraders.

F Dag 6
Monkey Mia

Je verlaat Kalbarri en rijdt verder naar Monkey Mia. Bij aankomst, check-in in het hotel en vrije verkenning van de bijzondere omgeving. Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park, een natuurgebied erkend als Wereldnatuurerfgoed.

G Dag 7
Monkey Mia

Vrije dag om het Shark Bay Marine Park en zijn omgeving met onder andere Shell Beach te verkennen. Je komt er alles te weten over één van de meest intelligente en sociale diersoorten: de dolfijnen. Dit is de enige plaats in Australië waar dagelijks dolfijnen gespot worden. 

H Dag 8
Carnarvon

Je verlaat Monkey Mia en rijdt via de North West Coastal Highway tot in Carnarvon. Bij aankomst, check-in in het hotel en vrije verkenning van de stad, gelegen aan de Gascoyne River. Je kan er een bezoek brengen aan de One Mile Jetty of Pelican Point, of een duik nemen in Chinamans Pool.

I Dag 9
Coral Bay

Na de check-out rijdt je verder noordwaarts tot aan de kustplaats Coral Bay, gelegen aan het koraalrif Ningaloo Reef Dit beschermd kustrif beschikt over een unieke fauna en flora. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

J Dag 10 -11
Coral Bay

Vrije verkenning van de wondermooie omgeving. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

K Dag 12
Karijini NP

Vandaag staat er een lange rit op het programma. Jullie rijden doorheen het binnenland via de uitgestrekte 'cattle stations' en enkele mijnstadjes tot in het Karijini National Park. Bij aankomst check-in in de accommodatie en vrije avond.

L Dag 13
Karijini NP (O)

Laat je overweldigen door de natuur in het Karijini National Park. Ontdek spectaculaire afgronden, marmertunnels, koele rotsmeertjes en adembenemende watervallen. Onder de helderblauwe Pilbara­ hemel biedt het verweerde rode landschap onderdak aan een enorme diversiteit inheemse planten en dieren.

M Dag 14
Karijini NP - Port Hedland (O)

Je verlaten het National Park en rijdt noordwaarts via enkele actieve goudmijnen tot aan de havenstad Port Hedland. Dit is de grootste erts­ exporthaven van Australië. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving.

N Dag 15
Port Hedland - Broome (O)

Vanuit Port Hedland rijd je verder naar Broome doorheen de 'Great Sandy Desert', een echte 'Outback Ervaring'. Bij aankomst, check­-in in het strandhotel en vrije verkenning van de omgeving.

O Dag 16-17
Broome

Twee volledige dagen om te genieten van de voorzieningen van het strandresort en om de omgeving te verkennen. Wandel door de straten in Chinatown langs de parelshowrooms. Bezoek het parelmuseum en de Japanse begraafplaats. Maak een boottocht in de baai op een oude parellogger of ga zwemmen bij Cable Beach.

P Dag 18
Darwin

Na de check-out, rit naar de luchthaven en drop-off van de huurwagen. Vervolgens check-in voor de binnenvlucht naar Darwin. Bij aankomst pick-up van de huurwagen en rit naar het hotel. Check-in en vrije verkenning van de stad.

Q Dag 19
Kakadu NP

Na de check-out, rit naar het wereldberoemde Kakadu National Park. Kakadu staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zowel vanwege de culturele waarde met onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals als vanwege de rijke natuur. Kakadu is vooral gekend voor zijn 'wetlands' en boomsavannes. De wetlands liggen verspreid tussen de drie 'Alligator Rivers'. Bij aankomst in het hotel check-in en vrije tijd om de omgeving te verkennen.

R Dag 20
Kakadu NP

Een volledige dag om het National Park te verkennen. Er wordt ook een georganiseerde Yellow Water boottocht voorzien.

S Dag 21
Nitmiluk NP

Na de check-out rijd je naar Katherine aan het Nitmiluk NP Het park is bekend voor de Katherine Gorge, een vijftig kilometer lange rotskloof die de rivier de Katherine in het zandsteen van het Arnhem Land Plateau heeft uitgesleten. Men kan de Katherine Gorge per boot of per kano verkennen. In de Katherine Gorge liggen verschillende neststranden van de zoetwaterkrokodil. Naast de Katherine Gorge zijn er in Nitmiluk veel wandelmogelijkheden. Bij aankomst check-in in het hotel en mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

T Dag 22
Litchfield NP

Vandaag rijd je naar het Litchfield National Park. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije verkenning van de omgeving. In het park kan je genieten van weelderige bossen, spectaculaire watervallen en sprankelende zwemmeertjes. Ook de hoge termietenheuvels zijn zeer kenmerkend voor de regio.

U Dag 23
Darwin (O)

Verdere verkenning van de omgeving en rit naar Darwin. Bij aankomst check-in in het hotel. Vrije verkenning van de stad.

V Dag 24
vertrek vanuit Darwin

Na de check-out vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huurwagen en check-in voor de terugvlucht. Dit is het einde van het programma

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Maaltijden volgens programma
  • (O) = Ontbijt
  • (L) = Lunch
 • De vermelde excursies met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachting in een tweepersoonskamer in de vermelde hotels
 • Lokale taksen
 • Huurwagen
  • Standard 4x4 (Max. Cover en GPS incl.) van dag 3 tot 18
  • Toyota Corolla Sedan (Max. Cover en GPS incl.) of gelijkaardig van dag 18 tot 24

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Permits voor de nationale parken
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • One-Way Fee huurwagen Perth-Broome (op aanvraag - richtprijs: 990 AUD)
 • Fooien

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Supplement voor verblijf tijdens de kerstperiode: op aanvraag

Hotels

Perth: Alex Hotel Perth - Large Room
Cervantes: Pinnacles Motel - Standard Room
Kalbarri: Kalbarri Palm Resort -
Monkey Mia: Rac Monkey Mia Dolphin Resort - Garden View Room
Carnarvon: Best Western Hospitality lnn - Standard Room
Coral Bay: Ningaloo Reef Resort - Beach Comber Studio Unit
Karuini NP: Karijini Eco Retreat - Deluxe Eco Tent 
Port Hedland: Ibis Styles Port Hedland - Standard Room
Broome: Seashells Broome - 1-Bedroom Apartment
Darwin: Travelodge Mirambeena - Guest Room
Kakadu NP: Kakadu Lodge Cooinda - Standard Room
Nitmiluk: Nitmiluk Chalets - 1-Bedroom Chalet
Litchfield NP: Litchfield Motel - Standard Room
Darwin: Travelodge Mirambeena - Guest Room

Wat je moet weten over deze reis

Over Australië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren