Overslaan en naar de inhoud gaan

Van droge woestijnvlaktes tot grillige kusten, tijdens deze reis word je ondergedompeld in het beste van wat Australië te bieden heeft. Het Great Barrier Reef en Ayers Rock zijn slechts twee van de vele hoogtepunten! 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Uitgebreide kennismaking met Sydney

Uitgebreide kennismaking met Sydney

Bezoek de wondermooie Blue Mountains

Bezoek de wondermooie Blue Mountains

Great Barrier Reef

Verkenning van het Great Barrier Reef & Fraser Island

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Sydney

Aankomst in Sydney. Privétransfer naar het centraal gelegen hotel en check-in. Vrije verkenning van de bruisende grootstad.

B Dag 2
Sydney

Deze morgen verken je de grootste en oudste stad van Australië. Er is een leuke fietstocht voorzien door Sydney in kleine groep met Engelstalige gids. Je rijdt langs het Sydney Opera House, Sydney Harbour, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour, Royal Botanic Gardens, Hyde Park, the Anzac War Memorial, Chinatown,... In de namiddag kan je Sydney verder vrij verkennen.

C Dag 3
Blue Mountains (L)

Georganiseerd bezoek in kleine groep (min. 2 - max. 17 deelenemers) aan de Blue Mountains. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar de naam "de Blauwe Bergen". Het uitzicht is subliem: diepe ravijnen, watervallen, onontgonnen struikgewas, ... Een stuk van de verkenning onderneem je zelf te voet langs de bewegwijzerde paden. Een echt hoogtepunt! Deze enorme "wildernis" behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Een bijzondere rotsformatie is te bewonderen bij Echo Point: The Three Sisters. Na het bezoek terugkeer naar Sydney en vrije avond.

D Dag 4
Alice Springs

Na de check-out shuttletransfer naar de luchthaven. Check-in voor de binnenlandse vlucht Sydney - Alice Springs, gelegen in het centrum van 'Red Centre'. Bij aankomst pick-up van uw 4WD huurwagen. Aansluitend rit naar Alice Springs en check-in in je hotel. Mogelijkheid om de stad te verkennen en inkopen te doen voor de tocht door de 'Outback' de komende dagen.

E Dag 5
Kings Canyon

Voor je Alice Springs verlaat en de outback intrekt richting Kings Canyon, dien je nog de permit (± 5 AUD) aan te kopen in de DVT, die je toelaat om de wondermooie Mereenie Loop Road te gebruiken. Deze route is een echte 'Outback Experience'! Mogelijkheid tot verkenning van de Kings Canyon via de bewegwijzerde paden. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300 m hoog. Op de bodem van de kloof stroomt de Kings Creek.

F Dag 6
Ayers Rock (O)

Vanuit Kings Canyon rijd je naar het wereldberoemde Ayers Rock of Uluru. Bij aankomst in Yulara check-in in je hotel en mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Uluru Kata-Tjuta National Park. Om het National Park te bezoeken heb je een permit nodig. Uluru of Ayers Rock is natuurlijk een must, maar een bezoek aan 'The Olgas' is ook zeker de moeite waard. 's Avonds kan je bijvoorbeeld genieten van een prachtige zonsondergang met Uluru op de achtergrond.

G Dag 7
Ayers Rock

Verdere verkenning van de bijzondere omgeving. Diverse optionele activiteiten zijn er mogelijk.

H Dag 8
Port Douglas

Vrije tijd om de omgeving verder te verkennen tot aan de rit naar de luchthaven. Inlevering van de huurwagen en check-in voor je binnenlandse vlucht naar Cairns. Bij aankomst in Cairns, shuttletransfer naar Port Douglas en check-in in het hotel. Vrije avond in de charmante badplaats.

I Dag 9
Port Douglas

Vrij strandverblijf in Port Douglas. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

J Dag 10
Great Barrier Reef (L)

Vandaag verken je de wondermooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef met de Low lsles Sailaway (min. 6 - max. 33 deelnemers). Pick-up aan je hotel en transfer naar de aanlegsteiger waar je aan boord stapt. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Na de boottocht terugkeer naar het hotel en vrije avond.

K Dag 11
Port Douglas

Vrij strandverblijf in Port Douglas. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

L Dag 12
Brisbane

Na de check-out vrije tijd tot aan de shuttletransfer naar Cairns. Check-in voor de binnenvlucht naar Brisbane. Bij aankomst pick­-up van je huurwagen en rit naar het hotel. Check-in en vrije verkenning van Brisbane.

M Dag 13
Fraser Island

Vanuit Brisbane rijd je langs de kust tot in Hervey Bay/River Heads. Bij aankomst laat je de wagen achter op de parking en ga je aan boord van de ferry die je naar het hotel brengt. Check-in en vrije verkenning van de omgeving.

N Dag 14
Fraser Island (O-L)

Vandaag neemt de lokale Engelstalige gids je mee voor een ontdekkingstocht op het eiland per 4x4 bus. Fraser lsland is het grootste zandeiland ter wereld, en tevens UNESCO Werelderfgoed. Na de verkenning terugkeer naar het resort en vrije avond.

O Dag 15
Noosa Heads (O)

Na het ontbijt check-out en terugkeer per ferry naar River Heads. Vervolgens rijd je naar de wondermooie Sunshine Coast. Check-in inje hotel in Noosa Heads en vrije verkenning van de charmante badplaats.

P Dag 16
Noosa Heads (O)

Verdere vrije verkenning van de omgeving. Diverse optionele activiteiten mogelijk zoals een bezoek aan het hinterland, het Noosa National Park, ... je kan ook genieten van het mooie uitgestrekte strand en de diverse restaurants.

Q Dag 17
Vertrek vanuit Brisbane

Na de check-out vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huurwagen en check-in voor de terugvlucht. Dit is het einde van het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Maaltijden volgens programma
  • (O) = ontbijt
  • (L) = lunch
 • De vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Lokale taksen
 • Huurwagen
  • Toyota Prado 4x4 (Max. Cover en GPS incl.) of gelijkaardig van dag 4 tot 8 (4d.)
  • Toyota Corolla Sedan (Max. Cover en GPS incl.) of gelijkaardig van dag 12 tot 17 (5d.)

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Permits voor de nationale parken
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Supplement voor verblijf tijdens de kerstperiode: op aanvraag

Hotels

Sydney: 1831 Boutique Hotel - Deluxe Duo
Alice Springs: Mercure Alice Springs Resort - Standard Room
Kings Canyon: Kings Canyon Resort - Standard Room
Ayers Rock (Yulara): Outback Pioneer - Standard Room
Port Douglas: Bay Villas Resort - Studio Apartment
Brisbane:  Hotel Grand Chancellor - Deluxe Room
Fraser Island: Kingfisher Bay Resort - Hotel Room
Noosa Heads: Peppers Noosa Resort & Villas - 1-Bedroom Apartment

Wat je moet weten over deze reis

Over Australië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren