Overslaan en naar de inhoud gaan

Van droge woestijnvlaktes tot grillige kusten, tijdens deze reis word je ondergedompeld in het beste van wat Australië te bieden heeft. Het Great Barrier Reef en Ayers Rock zijn slechts twee van de vele hoogtepunten! 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Uitgebreide kennismaking met Sydney

Uitgebreide kennismaking met Sydney

Bezoek de wondermooie Blue Mountains

Bezoek de wondermooie Blue Mountains

Verkenning van het Great Barrier Reef & Fraser Island

Verkenning van het Great Barrier Reef & Fraser Island

Programma

Programma

A Dag 1
Sydney

Aankomst in Sydney. Privétransfer naar het centraal gelegen Pensione Hotel 3* (Deluxe Duo Room) en check-in. Vrije verkenning van de bruisende grootstad.

B Dag 2
Sydney

Deze morgen verken je de grootste en oudste stad van Australië. Er is een leuke fietstocht voorzien door Sydney in kleine groep met Engelstalige gids. Je rijdt langs het Sydney Opera House, Sydney Harbour, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour, Royal Botanic Gardens, Hyde Park, the Anzac War Memorial, Chinatown,... In de namiddag kan je Sydney verder vrij verkennen.

C Dag 3
Blue Mountains

Georganiseerd bezoek in kleine groep (2 tot 17 deelenemers) aan de Blue Mountains. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar de naam "de Blauwe Bergen". Het uitzicht is subliem : diepe ravijnen, watervallen, onontgonnen struikgewas, ... Een stuk van de verkenning dient men zelf te voet te ondernemen langs de bewegwijzerde paden. Een echt hoogtepunt! Deze e-nor-me "wildernis" behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een bijzondere rotsformatie is te zien bij Echo Point: The Three Sisters. Na het bezoek terugkeer naar Sydney en vrije avond. (L)

D Dag 4
Alice Springs

’s Morgens binnenlandse vlucht Sydney – Alice Springs, gelegen in het centrum van de ‘Red Centre’. Bij aankomst pick-up van uw 4WD huurwagen. Aansluitend rit naar Alice Springs en check-in in de Double Tree by Hilton. Vrije namiddag/avond. Mogelijkheid om de stad te verkennen en inkopen te doen voor de tocht door de ‘Outback’ de komende dagen.

E Dag 5
Kings Canyon

Voor je Alice Springs verlaat en de outback intrekt richting Kings Canyon, moet je nog de permit (+/- 5 AUD) aankopen in de DVT die je toelaat om de wondermooie Mereenie Loop Road te gebruiken. Deze route is een echte ‘Outback Experience’! Bij aankomst check je in in het Kings Canyon Resort. Je hebt nog de mogelijkheid om de Kings Canyon via de bewegwijzerde paden te verkennen. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300 m hoog. Op de bodem van de kloof stroomt de Kings Creek.

F Dag 6
Ayers Rock

Vanuit Kings Canyon rijd je naar het wereldberoemde Ayers Rock of Uluru. Bij aankomst in Yulara check je in in de Outback Pioneer en heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Uluru Kata-Tjuta National Park. Om het National Park te bezoeken heb je een permit nodig. Uluru of Ayers Rock is natuurlijk een must, maar een bezoek aan ‘The Olgas’ is ook zeker de moeite waard. ’s Avonds kan je genieten van een wondermooie zonsondergang met Uluru op de achtergrond. (B)

G Dag 7
Uluru

Vandaag is een verdere verkenning van de bijzondere omgeving voorzien. Er zijn diverse optionele activiteiten zijn er mogelijk.

H Dag 8
Port Douglas

Je hebt nog vrije tijd om de omgeving verder te verkennen tot aan de rit naar de luchthaven. je levert de huurwagen in en checkt in voor de binnenlandse vlucht naar Cairns. Bij aankomst in Cairns is er een transfer voorzien naar Port Douglas en check je in in het Bay Villas Resort 3*+ (1 Studio Room). De rest van de avond heb je vrij in de charmante badplaats.

I Dag 9
Port Douglas

Vandaag heb je een vrije dag in Port Douglas. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

J Dag 10
Great Barrier Reef

Vandaag verkennen je per catamaran de wondermooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Er is een pick-up aan uw hotel voorzien en een transfer naar de aanlegsteiger waar je aan boord stapt. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Na de boottocht keer je terug naar het hotel en heb je een vrije avond. (L)

K Dag 11
Port Douglas

Vandaag heb je een vrije dag in Port Douglas. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

L Dag 12
Cairns

Na de check-out is er vrije tijd tot aan de transfer naar Cairns. Je kan in Cairns, de haven- en shoppingstad met haar vele terrasjes, vrij verkennen. Je overnacht in het centraal gelegen Novotel Oasis Resort.

M Dag 13
Brisbane

Na de check-out in het hotel volgt een transfer naar de luchthaven van Cairns en check je in voor de binnenvlucht naar Brisbane. Bij aankomst transfer (niet inclusief) naar het Hotel Grand Chancellor en check-in. Vrije verkenning van Brisbane en omgeving.

N Dag 14
Fraser Island

Vanuit Brisbane shuttle transfer langs de kust tot in Hervey Bay. Bij aankomst ga je aan boord van de ferry die je naar het Kingfisher Bay Resort brengt. Check-in en vrije verkenning van de omgeving.

O Dag 15
Fraser Island

Vandaag neemt de lokale Engelstalige gids je mee voor een 4X4 ontdekkingstocht op het eiland. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en is tevens UNESCO Werelderfgoed. Na de verkenning keer je terug naar het resort. (B, L)

O Dag 16
Brisbane

Na de check-out neem je de shuttle transfer naar Brisbane en check je in in het hotel. Verdere verkenning van Brisbane op eigen houtje.

P Dag 17
Brisbane

Vrije verkenning van de stad en zijn omgeving. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk met o.a. het Lone Pine Koala Sanctuary, de Story Bridge climb, Moreton Island,…

Q Dag 18
Brisbane

Na de check-out transfer naar de luchthaven (niet inclusief) en volgt de terugvlucht naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

1 AUD = 0,69 EUR

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • de vermelde maaltijden (B = ontbijt / L = lunch)
 • de vermelde transfers
 • de vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • overnachting in een dubbele kamer in de vermelde hotels
 • lokale taksen
 • huurwagen Toyota Prado 4x4 Max. Cover (of gelijkwaardig) van dag 4 tot 8 (4 d.)

Niet inbegrepen

 • Vluchten (Richtprijs in economy class vanaf +/- 1660 euro p.p. incl. binnenvluchten en taksen)
 • Permits voor de Nationale Parken
 • One Way Fee huurwagen : 110 AUD
 • alle niet vermelde diensten
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Bijkomende info

Toeslagen

Verblijf op 24/12 of 31/12: op aanvraag

Wat je moet weten over deze reis

Over Australië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren