Overslaan en naar de inhoud gaan

Dat het team van de Polar Running Expedities met hart en ziel dit nieuwe loop- en reisconcept ontwikkelde, kan geen toeval zijn. De drie mannen, Dixie Dansercoer, Erik Michels en Christoph Vandewiele, voelen zich vooral very much alive als ze in de frisse buitenlucht hun fysieke en mentale grenzen aan het aftasten zijn. Met Manu Poudelet hebben ze een extra begeleider om de expeditie telkens in duo tot een goed einde te brengen.  

Dixie Dansercoer

Dixie kennen we wereldwijd als de Belgische poolontdekkingsreiziger, die ongelooflijke records op zijn naam heeft staan, zowel op de Zuidpool als de Noordpool. In een desolate omgeving zonder enig westers comfort is hij op z'n best, op kite ski's ongenaakbaar. Hij is een door de IPGA (International Polar Guides Association) erkende Master Guide met meer dan 25 jaar ervaring op de Noordpool, Antarctica en Groenland. 

Erik Michels

Erik is een allround endurance atleet (duursporter) die gepassioneerd is door mountain running of berglopen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met loopwedstrijden zoals de iconische ultra-trailruns van UTMB, TDS en CCC. In verschillende internationale ultra-trailwedstrijden eindigde hij in de top 10. 

Christoph Vandewiele

Christoph is een endurance atleet, alpinist en "extreme runner" met 15 jaar ervaring. De afgelopen 5 jaar liep hij vermaarde ultra trails in de Alpen, de Sahara en de Himalaya. 

Manu Poudelet

Manu is net zoals Dixie een IPGA-gecertificeerde poolgids. Zijn job wanneer hij geen expeditie begeleidt? Spoedverpleger op reddingsvliegtuigen. Hij gidste al expedities in Canada, Spitsbergen, Ijsland, Lapland en Groenland.