Overslaan en naar de inhoud gaan
Infoavonden over Joker Comfort Editions.

Turkije is meer dan haar politieke leiders, het land kent immers zo vele gezichten dat er rondreizen een verwennerij is voor élk type reiziger! Naast de sprookjesachtige valleien in Cappadocië, de bergen van Aladaglar, de historische sites en de met kliffen omringde stranden aan de Lycische kust, zijn het de allerhartelijkste mensen die na deze 12-daagse reis zullen bijblijven. Wedden?

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-4
Cappadocië

Grillige rotsformaties en bergketens in vele tinten rood en wit: Cappadocië spreekt tot ieders verbeelding. De eerste dagen van onze reis verkennen we deze streek te voet en vanop de fiets. We bezoeken de Monnikentuinen met hun feeëntorens en dwalen rond in het rotskasteel van Ortahisar. Maar er staan ons ook een hele hoop activiteiten te wachten. Naast een kookworkshop en een bezoekje aan een keramiekmuseum genieten we ook van een wijnproeverij en een bezoekje aan het openluchtmuseum van Göreme, dat erkend is als Unesco Werelderfgoed.

2 dag 5-6
Aladaglar gebergte

Na een bezoek aan de ondergrondse stad van Derinkuyu, gemaakt door de eerste Christenen die op de vlucht waren voor de vervolging door o.a. de Romeinen, arriveren we in het Aladaglargebergte. Een dagtocht biedt geweldige berggezichten en we slapen 1 nacht in een comfortabel tentenkamp.

3 dag 7-8
Lycische kust

Het volgende deel van onze reis brengen we door aan de Lycische kust. Wie graag wandelt, volgt een stuk van de Lycische weg voor weidse panorama’s over zee. Een bezoek aan de site van Olympos en de eeuwige vuren van Chimaera, dat kan ook. Daags nadien bezoeken we het dorpje Karmilassos, met zijn authentieke kerkjes en lunchen we bij een lokale familie. Een bezoekje aan het fotogenieke strand in de Oludeniz laguna kan niet ontbreken.

4 dag 9-10
Baai van Fethiye

De volgende 2 dagen kiezen we het ruime sop: aan boord van een heus zeilschip doen we aan islandhoppen, en vanuit een houten gulet zien we de restanten van een verzonken stad uit de Byzantijnse periode. In het vissersstadje Kas nemen we de tijd om te genieten van de terrasjes en om rond te struinen in de gezellige nauwe straatjes.

4 dag 11-12
Kaleici

We verlaten Kas en exploreren Myra, een uitzonderlijk goed bewaarde site en ook een van de belangrijkste steden van de Lycische tijd. In Tekirova maken we een wandeling tot aan de site van Phaselis, en zetten onze weg verder naar Kaleici, het historische stadsgedeelte van Antalya. We bewonderen hier de authentieke Ottomaanse architectuur voor we genieten van ons laatse Turkse diner.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Vertrek: 30/06/2018
Terug: 11/07/2018
Basisprijs: €1.665
+ 545 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Kayseri en Antalya - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Transport
 • Gebruik wandelstokken tijdens bergtrekking
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Nederlandstalige reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden en luchthaventaksen ter plaatse.

 

 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Voor een singlekamer betaal je 230 euro extra.

Wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 12 / 01 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Naast een aantal prachtige dagtochten in het Aladaglargebergte en Cappadocië gaan we ook per fiets en vanop een boot op verkenning. Aan actie geen gebrek!

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige restaurants en voor logementen in handen van plaatselijke mensen, en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

Voor deze reis werken we samen met een Turkse partner die duurzaamheid op heel wat vlakken uitstraalt. Zij verzekeren een correcte verloning van al hun medewerkers, steunen plaatselijke projecten met hun jarenlange inzet, doen een beroep op mensen in de dorpen om klanten een aangenaam bezoek te garanderen, .... .

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Onze tochten leiden ons ongetwijfeld langs plaatsen waar de gastvrije bevolking ons maar al te graag thee aanbiedt. Je ervaart ongetwijfeld het taalprobleem maar ook met handen, voeten en een lach kan je communiceren.

Documenten

Voor Turkije heb je een geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig moet zijn na de datum van aankomst en een visum. Het visum voor Turkije moet je op voorhand aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/en/. Het visum kost 20 USD, is 180 dagen geldig vanaf het moment van aanvraag en heeft een maximum verblijf van 90 dagen. Je betaalt via de website. Een print van je visum neem je best mee bij vertrek.

Meer info op: http://diplomatie.belgium.be/nl/.
Bovenstaande formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je vindt hieronder de vluchturen – of heel binnenkort worden ze hier aangevuld - zoals ze beschikbaar zijn begin 2018. Indien niet alle vluchten hier vermeld staan en je wil ze wel al weten, dan helpt je Joker-reiskantoor je graag verder. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.
Voor deze reis zijn de vluchtgegevens nog niet bekend.

Ter plaatse

We reizen vaak met gecharterd vervoer of comfortabel openbaar vervoer. Voor kortere afstanden en als deel van een activiteit kiezen we voor een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot fietsen en achterop een brommer.
We reizen ter plaatse met een minibusje.

Logies

We overnachten in logementen die zoveel mogelijk in handen zijn van plaatselijke mensen en dus niet in internationale ketens. Zo ondersteunen we de lokale economie. Onze voorkeur gaat naar aangename kamers met een charmante uitstraling en een lekker bed, in een hotel dat duurzame keuzes belangrijk vindt en waar het prettig thuiskomen is. Als het de reisbeleving sterker maakt, wijken we daar 1 of 2 nachten van af.

 • 2-persoonskamers met sanitair op de kamer
 • Ben je alleen ingeschreven dan neem je een eigen bed in, in een kamer die je deelt met iemand van hetzelfde geslacht
 • Single kamer is mogelijk, zolang er beschikbaarheid is. Vraag er naar bij boeking.

We overnachten in logementen die zoveel mogelijk in handen zijn van plaatselijke mensen en dus niet in internationale ketens. Zo ondersteunen we de lokale economie. Onze voorkeur gaat naar aangename kamers met een charmante uitstraling en een lekker bed, in een hotel dat duurzame keuzes belangrijk vindt en waar het prettig thuiskomen is. Als het de reisbeleving sterker maakt, wijken we daar 1 of 2 nachten van af.

 • 2-persoonskamers met sanitair op de kamer
 • Ben je alleen ingeschreven dan neem je een eigen bed in, in een kamer die je deelt met iemand van hetzelfde geslacht
 • Single kamer is mogelijk, zolang er beschikbaarheid is. Vraag er naar bij boeking.
Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.
Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:

In Turkije maken ze graag een heerlijke maaltijd klaar. De Turkse keuken behoort volgens de kenners tot de beste van de wereld. Ze vond haar oorsprong bij de nomadische herdervolkeren van Centraal-Azië en werd achtereenvolgens beïnvloed door de Seldsjoeken, de landen van de Middellandse Zee en het Ottomaanse hof. Aubergines, tomaten, komkommers, olie, knoflook, yoghurt, rijst en schapenvlees worden het meest gebruikt. Het is af te raden ongeschild fruit en rauwe groenten te eten en leidingwater te drinken. Bron- en mineraalwater vind je in elk hotel of restaurant.

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je van je reisbegeleider op de vertrekvergadering. Volgende lijst is alvast richtinggevend:
- soepele reistas, géén harde koffers
- kleine dagrugzak
- lichte katoenen kledij in de zomer
- warme trui voor frissere avonden en in de bergen
- windjack/regenjas
- zwemkledij
- zonnebescherming: pet, bril, crème
- goede wandelschoenen

Geldzaken

Budget ter plaatse
Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants en gidsen. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor Turkije zijn er geen verplichte inentingen.

Conditie

Je moet over een degelijke basisconditie beschikken om deel te nemen aan deze reis. Er is geen voorafgaande ervaring vereist.

Tijdens de dagtochten wordt enkel gestapt met een dagrugzakje. De rest van de bagage blijft veilig achter in de overnachtingsplaatsen.

Reisperiode en klimaat
De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, kan je mee een restaurant uitzoeken of bijkomende voorstellen doen qua activiteiten.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij vzw Karavaan een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar. De opleiding legt nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Geografie

Het enorme schiereiland Turkije vormt - dankzij de Zee van Marmara en de Bosporus - de link tussen Azië en Europa, de brug tussen het Westen en het Oosten. Vooral in steden als Istanbul is de mix van deze 2 culturen sterk aanwezig. Het centrale plateau wordt in het noorden begrensd door de bergen van Anatolië, in het zuiden flankeert het impressionante Taurusgebergte. Turkije is rijk bezaaid met meren en rivieren, in het zuiden heb je de Middellandse Zee. De verschillende bergketens, uitgedoofde vulkanen en immense vlaktes zorgen voor sterk afwisselende landschappen.

Fauna en flora

Turkije bezit een bijzonder rijke en gevarieerde flora. Van bergen met eeuwige sneeuw, uitgestrekte steppes tot vruchtbare valleien en groene kustvlaktes. Vooral de bergnatuur is nog zeer ongerept wat de wandelingen bijzonder aangenaam maakt. Langs de Middellandse kust groeien er dan weer palmbomen. De vegetatie aan de Egeïsche kust wordt gekenmerkt door de groene begroeiing, witte stranden en olijfbomen.

Dieren die in Turkije voorkomen zijn onder andere Europese wolf, bruine beer, arenden, valken, wilde geiten en tal van soorten grote zoogdieren en verschillende reptielen. Ook voor vogelliefhebbers is Turkije een waar paradijs. In de Middellandse Zee tref je zeehonden en schildpadden.

Staatsvorm

Turkije is een republiek. De huidige staatsvorm werd door de volksheld Ataturk gesticht in 1923, na het winnen van de Onafhankelijkheidsoorlog. Ankara werd toen benoemd als hoofdstad. Door vele hernieuwingen in te voeren, streefde hij ernaar om Turkije naar westers model in te richten. Islamitische wetten werden gewijzigd naar westerse in de grondwet, het Arabische alfabet werd vervangen en er kwam een scheiding van kerk en staat, de rechten onder mannen en vrouwen werden gelijk.

In de nacht van 15 op 16 juli 2016 vond een poging tot staatsgreep plaats in Turkije maar deze werd in de kiem gesmoord. Hoewel de situatie is genormaliseerd en de luchthavens in het land hun activiteiten hebben hervat, blijft waakzaamheid geboden.

Bevolking

Een duidelijke meerderheid van de bevolking bestaat uit Turken. De Koerden, die in het oosten van het land wonen, zijn de belangrijkste minderheid. Andere minderheidsgroepen zijn Arabieren, Bulgaren, Armeniërs & Grieken. Steeds meer mensen verhuisden naar de kuststeden vanwege de werkgelegenheid door de toeristenstroom.

Economie

De economie van Turkije is één van de snelst groeiende. Vooral het toerisme zorgt voor een groot deel van het binnenlands inkomen. De helft van de bevolking werkt in de agrarische sector. Belangrijke producten zijn o.a. graan, katoen en druiven. Een kleine minderheid werkt in de industrie en mijnbouw.

Religie

De Turkse regering heeft in 1928 de staatsgodsdienst afgeschaft. Maar nog steeds is ongeveer 95% van de bevolking aanhanger van de islam, de officiële godsdienst. Het geloof wordt generatie op generatie doorgegeven. In grote steden zoals Istanbul merkt men wel meer en meer een ommekeer van geloof. Het christendom verovert er steeds meer aanhangers. Het geloof heeft een vrij grote invloed op het maatschappelijk leven in Turkije.

Lokale gebruiken en gewoonten

De combinatie van de oosterse en westerse cultuur maakt de Turkse levensstijl bijzonder fascinerend. Oude en nieuwe gebruiken en gewoonten ontmoeten elkaar hier als het ware. In rurale gebieden houdt men nog steeds extreem vast aan oude tradities. Familie is ontzettend belangrijk. We geven je alvast enkele tips mee waar je best wel rekening mee houdt.

 • In Turkije kent men een ongelofelijk respect voor oudere mensen. Zo begroet je bijvoorbeeld altijd de oudste persoon eerst wanneer je ergens binnenstapt.

 • Ga je op bezoek, neem dan enkel alcohol mee als je zeker weet dat je gastheren dit ook werkelijk drinken.

 • Je armen kruisen of je handen laten rusten is eigenlijk 'not done' want dit wijst op weinig respect voor de persoon met wie je praat.

 • Ook je voetzolen tonen, ook buiten de moskee, doe je beter niet.

Het spreekt voor zich dat deze gewoonten nog meer in ere worden gehouden buiten de steden.

Tijdsverschil

In Turkije is het zowel in de winter als in de zomer 1 uur later dan in België.

Elektriciteit

In Turkije kan je terecht met dezelfde stekkers als in België, 230V.

Veiligheid

De voorbije maanden hebben in Turkse grootsteden als Istanbul, Ankara, Bursa, Diyerbakır en Gaziantep aanslagen plaatsgevonden waarbij meerdere doden en gewonden vielen. Nieuwe aanslagen vallen helaas niet uit te sluiten, ook kunnen we niet uitsluiten dat toeristen al dan niet het doelwit zijn.

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Gezien de antiterroristische acties wereldwijd wordt gevraagd om waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. Als reisorganisator zijn wij ons hier meer dan ooit van bewust. De situatie wordt door Joker opgevolgd. Als blijkt dat door verdere ontwikkelingen de veiligheid van onze deelnemers in het gedrang zou komen, zien wij ons genoodzaakt maatregelen te nemen.

Er zijn regio's die sowieso best vermeden worden maar daar trekken onze reizen niet langs.

Graag geven we mee dat we op de luchthaven van Istanbul in een security zone blijven en dan doorvliegen naar de bergen waar nooit eerder geweld of terrorisme heerste.

Meer info op http://diplomatie.belgium.be/nl/.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar we geven ook wereldwijde opleidingen, zetten ons eigen solidariteitsfonds in en realiseren meer Duurzame Ontwikkelingsdoelen dan de VN gemiddeld op rekenden. Om van de Happy Elephants nog maar te zwijgen! Iets concreter, dat wordt het in dit blogartikel over al onze duurzame initiatieven.

Hebben jullie bagagetips?

Bij elk reisprogramma vind je meer info over wat je best meeneemt op reis en ook tijdens de vertrekvergadering verneem je er alles over. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je 7% korting in de winkels van A.S. Adventure. Alvast dit: een soepele trolley geniet de voorkeur en je reist best zo licht mogelijk. Kies voor makkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt en comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. Vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen!

 

Hoe actief zijn de reizen van Joker Comfort Editions?

Wandelschoenen hebben we op reis altijd bij en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Ooit al willen paardrijden, kanovaren of met een zipline door het oerwoud suizen? Ook wij houden van dit soort van actie! Natuurlijk kan je na een inspanning lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan. Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Weet alvast dat al onze reizen toegankelijk zijn voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Op onze website geven we per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4).

Hoe culinair is een avontuur met Joker Comfort Editions?

Afhankelijk van de bestemming, gaan we ’s middags picknicken of we eten iets kleins in een lokaal restaurant. ’s Avonds mag het uitgebreider, met voor ieder wat wils. Geen standaardmenu, je kiest zelf waar je zin in hebt. Bovendien betaal je met het budgetsysteem enkel wat je zelf gegeten of gedronken hebt. Je geniet van lokale specialiteiten en misschien wel een kookworkshop: het culinaire avontuur is nooit veraf!

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe verplaatsen we ons op reis met Joker Comfort Editions?

Ter plaatse reizen we vaak met gecharterd vervoer of comfortabel openbaar vervoer. Voor kortere afstanden en als deel van een activiteit kiezen we voor een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot fietsen en achterop een brommer! Op sommige bestemmingen maken we gebruik van huurwagens. We doen dan als chauffeur beroep op de meest rijvaardige deelnemers uit de groep.

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat betekent avontuur bij Joker Comfort Editions?

Net zoals bij Joker Avontuur bestaat ons recept voor een fantastische reis uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen ontmoeten en activiteiten die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Reizen op de Joker-manier heeft impact: er ontspruiten nieuwe inzichten, je kan nieuwe vaardigheden leren en je grenzen verleggen: enter adventure, 24/7!

 

Wat mag ik me voorstellen bij de accomodaties van Joker Comfort Editions?

De naam zegt het: bij Joker Comfort Editions combineer je avontuur met comfortabel reizen. Je slaapt in een aangename kamer met een charmante uitstraling en een lekker bed, in een hotel dat duurzame keuzes belangrijk vindt en waar het prettig thuiskomen is. Als het de reisbeleving sterker maakt, wijken we daar 1 of 2 nachten van af: slapen in een bedoeïenentent of bij mensen thuis wordt dan een memorabele ervaring die we je niet willen ontzeggen. Liever een eenpersoonskamer op reis? Dat kan, daar waar het logement dat mogelijk maakt. Je vindt alle specifieke info bij elk reisprogramma. Bij een 2-persoonskamer neem je een eigen bed in, in een kamer die je deelt met iemand van hetzelfde geslacht. 

TIP:  Mag voor jou het comfort eenvoudig zijn, check dan zeker het aanbod van Joker Avontuur. Bij Joker Avontuur overnacht je in kleinschalige hotels en guesthouses, die - waar mogelijk - in handen zijn van plaatselijke families. Bij een aantal reizen is kamperen de norm. De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd.

Wie is je reisbegeleider?

Onze reisbegeleiders

Met een reisbegeleider van Joker Comfort Editions mag je op beide oren slapen: hij heeft veel reiservaring en weet wat het is om met een kleine groep op pad te gaan. Hij coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt praktische zaken ter plaatse. Ook al weet hij veel te vertellen, een klassieke gids is hij niet: voor rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met haar bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij  genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een gezellig restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een activiteit. Tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor je vertrek, bespreekt de reisbegeleider samen met de groep het reisprogramma en polst hij een eerste keer naar de verwachtingen.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij Karavaan vzw een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar.  De opleiding legt vooral de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, op praktische vaardigheden, reislogistiek en op het belang van een gesmeerde groepsdynamica. Op die manier worden de reisbegeleiders klaargestoomd om alles organisatorisch op rolletjes te laten lopen. Karavaan werkt nauw samen met Joker om de kwaliteit van de groepsreizen te garanderen. Jaarlijks ontwikkelen we samen nieuwe bestemmingen en evalueren we vorm en inhoud van de reizen. Karavaan vormt een essentiële schakel tussen Joker, jij als deelnemer en je begeleider!

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".