Overslaan en naar de inhoud gaan

We trekken 8 dagen naar winters Noorwegen en genieten er van de rust en de wonderlijke landschappen van het Rondane Nationaal Park. Met een brede waaier aan activiteiten ontdekken we de unieke Noorse natuur en cultuur in de weidse omgeving van het charmante hotel, Rondane River Lodge.  Twee gastvrije Vlaamse koppels zorgen er elke avond voor lokale specialiteiten omringd door een warme gezellige sfeer. 

De hoogtepunten van deze reis

Hondensledetocht

De sledentocht met de husky's

Sneeuwschoenentocht

Op pad met de sneeuwschoenen door Dovrefjell Nationaal Park

Backcountry

Backcountry ski in Rondane Nationaal Park

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

A Dag 1
Aankomst in Oslo

Na de vlucht naar Oslo nemen we de avondtrein naar Atna waar onze lokale gids ons opwacht.  Na een autorit van 45 minuten komen we aan in Rondane River lodge waar we intrek nemen in onze comfortabele hotelkamer.

B Dag 2
Sneeuwschoenentocht in Rondane Nationaal Park

Na een heerlijk ontbijt krijgen we de geheimen van het sneeuwschoenwandelen uitgelegd.   Een pittoreske tocht leidt ons langs bevroren meren en besneeuwde bossen tot aan een bergtop met een adembenemend uitzicht over het Nationaal park.  De lunch wordt geserveerd in een wildernishut waar we ons verwarmen aan een houtvuurtje.

B Dag 3
Hondensledetocht

De husky’s wachten ons op voor een 20/30 km lange onvergetelijke tocht door dichte bossen en over eindeloze fjells, bedekt door een wit tapijt. Onze energieke viervoeters zorgen voor een echte once in a lifetime ervaring. 

Op de terugweg stoppen we langs enkele spectaculaire uitzuchtpunten langs de Rondanevegen, één van de meest beroemde schilderachtige routes van Noorwegen. Misschien spotten we zelfs een eland.

B Dag 4
IJsvissen, schaatsen en bezoek aan de geitenboerderij.

Op de bevroren meren rond de Rondane River Lodge wagen we ons aan één van de favoriete activiteiten van de Noren, het ijsvissen.  Met wat geluk haal je een verse forel uit het ijskoude water.  Wanneer de ijscondities goed zijn, is het mogelijk om te schaatsen op het meer. We lunchen aan een vuurtje bij een shelter waarna we doorrijden naar een lokale geitenboerderij.  Wie wil kan zelf een geit proberen te melken.  Het bezoek sluiten we af met een kaasproeverij.  Hierbij mag uiteraard de Brunost of Gudbrandsalen niet ontbreken.  Deze karamelkaas is typisch voor de streek en heel Noorwegen is er verzot op.   Voor we terugkeren naar ons hotel bezoeken we één van de best bewaarde houten kerkjes in Noorwegen.

B Dag 5
Backcountry ski

Rondane National Park heeft oneindig veel mogelijkheden voor het langlaufen en backcountry skiën. Vandaag treden we buiten de geprepareerde paden. Onze gids kiest de perfecte locatie uit, rekening houdend met de capaciteiten van de groep en de weersomstandigheden. Backcountry ski's zijn iets breder en eenvoudiger in gebruik dan de klassieke langlauflatten en verrassend makkelijk te hanteren. We glijden door de diepe sneeuw met een aantal beklimmingen en afdalingen. Op sommige steilere gedeelten worden klimvellen gebruikt.  Voor deze activiteit heb je geen eerdere ski-ervaring nodig. Maak dus kennis met de techniek en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid!

B Dag 6
Sneeuwschoenentocht in Dovrefjell Nationaal Park

De iconische muskusos heeft zijn natuurlijk habitat in Dovrefjell Nationaal Park, op een uur rijden van Rondane River Lodge.  Met een lokale gids doorkruisen we op sneeuwschoenen het uitgestrekte bergplateau.  Bij barre weersomstandigheden krijg je het gevoel dat je je op de noordpool waant!  Met een beetje gelukken spotten we er ook een sneeuwhoen of een kudde wilde rendieren.

B Dag 7
Keuzeactiviteiten.

Het laatste avontuur leidt naar een bevroren waterval.  Met sneeuwschoenen lopen we langs een pittoreske Noorse zomerboerderij en gaan daarna steil naar beneden door een kloof bedekt met besneeuwde bomen.  We hebben onze beste sneeuwschoentechniek nodig om niet naar beneden te glijden, maar het is ook erg leuk als je dat wel doet! We genieten van onze laatste buitenlunch aan de voet van de waterval met op de achtergrond  het krakende geluid van het ijs. In de namiddag ben je vrij om ofwel terug te keren naar de lodge, nog wat te skiën op het Venabu-plateau of jezelf te belonen in de spa-faciliteiten van het Spidsbergseter Resort. De laatste avond wordt er een feestelijke winterbarbecue geserveerd.

C Dag 8
Terug naar huis.

Hotels

Info

We kiezen voor kleinschalige hotels van 3 à 4 sterren. Een homestay, een nacht onder een sterrenhemel of een andere unieke plek is voor 1 of 2 nachten zeker niet uitgesloten, want bij Joker beleven we natuurlijk graag méér. Maar daarna slapen we weer lekker in een comfortabel bed. Waar mogelijk zorgen we ervoor dat je een eenpersoonskamer kan kiezen als je dat belangrijk vindt. Hiervoor betaal je een meerkost. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Deze eenpersoonskamers zijn bovendien op aanvraag: na je boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Kunnen we deze optie niet bevestigen, dan heb je uitzonderlijk het recht je boeking te annuleren. Tweepersoonskamers zijn inbegrepen in de prijs.

Vertrekdata en prijzen

Vertrek: 05/02/2023
Terug: 12/02/2023
Basisprijs: €2.555
+ 0 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
al 2 boekingen (Inschrijving enkel op aanvraag)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 19/03/2023
Terug: 26/03/2023
Basisprijs: €2.525
+ 0 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Inschrijving enkel op aanvraagInfo
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Vluchten van Brussel naar Oslo en terug
 • Trein van Oslo naar Atna en terug
 • Transfer Van/naar de Rondane River Lodge
 • Alle overnachtingen: comfortabel hotel op basis van dubbele superiorkamer
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) vanaf het ontbijt op de 2de dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
 • Winter BBQ op dag 7
 • Activiteiten zoals vermeld in het programma
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • De diensten van de gidsen
 • BTW & Garantiefonds

 

Bijkomende info

 • Deze reis wordt georganiseerd in een samenwerking met Joker Reizen  en het  Noorderhuis.  
 • De activiteiten worden begeleid door Vlamingen Benjamin en Bart, eigenaars van de Rondane River Lodge.  Beide zijn ervaren begeleiders en outdoor-fanaten en kennen de streek als geen ander.  Engelstalige begeleiding tijdens de huskysafari en de tocht in Dovrefjell, op zoek naar de muskusossen.

 

 • Supplement voor een single kamer: 375 euro
 • Huur thermisch pak (+/- 400 NOK) en thermische laarzen (+/- 300 NOK)
 • Optionele activiteiten in de namiddag op dag 7 (toegang wellness Spidsbergseter: +/- 140 NOK – huur langlaufmateriaal: +/- 290 NOK)

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 03 / 06 / 2022
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen.

Op Duurzaam reizen met Joker lees je ons volledige verhaal.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken.

Documenten

Voor Noorwegen volstaat je Belgische identiteitskaart. De (co)-chauffeurs hebben het (roze) Europese rijbewijs of het bankkaarttype rijbewijs nodig.

Transport
Heen en terug Vluchturen

Reis met vertrek op 05/02/2023

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/02/23 - 15:10
OSLO - GARDERMOEN INT. 05/02/23 - 17:10
OSLO - GARDERMOEN INT. 12/02/23 - 18:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/02/23 - 20:05

Reis met vertrek op 19/03/2023

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 19/03/23 - 15:10
OSLO - GARDERMOEN INT. 19/03/23 - 17:10
OSLO - GARDERMOEN INT. 26/03/23 - 18:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 26/03/23 - 20:00
Ter plaatse
Logies

Specifiek voor deze reis:

We verblijven 7 nachten in de uiterst gezellige Rondane River Lodge, op 2-persoons ‘superior’ kamers met eigen sanitair. De kamers werden in 2021 volledig gerenoveerd. Een beperkt aantal single kamers is beschikbaar (toeslag 375 euro). Het hotel, aan de oevers van de Vulua-rivier, wordt uitgebaat door 2 Vlaamse koppels en is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van het Rondane en Dovrefjell Nationaal Park.

Maaltijden

Specifiek voor deze reis:

Alle maaltijden van de 2de dag ‘s morgens tem het ontbijt op dag 8 zijn inbegrepen. De Rondane River Lodge staat bekend om zijn voortreffelijke keuken. ‘s avonds wordt een 3-gangen menu voorzien. ‘s middags eten we ons lunchpakket op onderweg en steken we waar mogelijk een vuurtje aan om ons op te warmen en enkele worstjes te grillen. We sluiten de reis af met een feestelijke winterbarbecue op dag 7.

Bagage

Sowieso raden we aan om compact in te pakken. Want hoe minder bagage (= gewicht) je meepakt, hoe minder brandstof nodig is. Heb je geen goeie regenjas, rugzak of wandelbroek? Pols dan zeker eens bij je rondreizende vrienden, familie of buren. Misschien kan je wel enkele spullen lenen! Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure. Alles aankopen om slechts eenmalig te gebruiken is best duur en niet altijd milieuvriendelijk.

Omdat minder wegwerpplastic = minder afval = beter voor het milieu vragen we elke Joker-reiziger om het volgende mee te nemen: • een hervulbare drinkbus • herbruikbare zakken, linnen winkelzakken/netjes • indien relevant voor je reis: herbruikbare koffie- en theebeker (beter dan wegwerp), doosjes om je picknick of restjes van de lunch of het avondeten in te bewaren • indien er regen wordt voorspeld: goeie regenjas of poncho (en geen wegwerpexemplaar) • zakasbakje (voor rokers)

Lees ook onze tips voor een plasticvrije toiletzak >>

Specifiek voor deze reis:

Een standaard uitrusting voor winterse trekkings volstaat voor deze reis. Een thermisch pak en warme schoenen voor de huskysafari en het ijsvissen kunnen eventueel ter plaatse gehuurd worden (richtprijs : 400 NOK per week voor een thermische uitrusting en 300 NOK per week voor thermische laarzen). Het thermisch pak en de schoenen moeten wel op voorhand gereserveerd worden.

Kledij:

 • lang thermisch ondergoed, t-shirts met lange mouwen, lange onderbroek (geen katoenen - ondergoed gebruiken! (*) of soepele broeken (geen jeans)
 • minstens 3 paar dikke wollen sokken
 • dunne sokken (aangeraden is om onder je dikke sokken, 1 paar dunne sokken te dragen)
 • voldoende lagen om onder het thermisch pak te dragen (iedereen verdraagt de koude anders)
 • 2 warme zweetdoorlatende wollen pulls of polarvest (fleece)
 • lichte fleece
 • pantoffels
 • handschoenen en muts

Andere:

 • dagrugzakje
 • toiletgerief (zeep, shampoo, medicijnen, …)
 • zonnebril
 • zonnecrème en lippenbalsem
 • badpak/zwembroek
Geldzaken
Budget ter plaatse Fooien
Gezondheid

Deelnemers aan een Joker-reis moeten over een goede fysieke en mentale gezondheid beschikken.

De reiziger is zelf verantwoordelijk om zich in orde te stellen met de geldende regels (bv vaccinatieplicht, pcr testing, antigeentest, quarantaine, gezondheidsverklaringen, enz..) inzake covid 19 van de bestemming van zijn reis, de eventuele tussenstops en bij een vliegreis van de gebruikte luchtvaartmaatschappij. Voor de meeste van onze reizen is een volledig vaccinatie tegen Covid-19 verplicht. Voor meer info inzake de geldende regels per land, verwijzen wij graag naar de reisadviezen van de dienst buitenlandse zaken. https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Conditie

Specifiek voor deze reis:

Voor iedereen die regelmatig wandelt of sport en niet terugschrikt voor een gezonde inspanning. Wandelingen en skitocht van 4 à 5 uur. De weersomstandigheden kunnen de tochten soms extra lastig maken. Geen specifieke ervaringen of voorkennis noodzakelijk.

Reisperiode en klimaat

In de maanden december, januari en februari schommelt de gemiddelde temperatuur rond de -15°C. In maart is het al iets warmer. Doch willen we opmerken dat ook in Noorwegen de temperaturen het noorden kwijt zijn en je best voor vertrek de temperaturen checkt zodat je nog extra kledij kan meenemen.

Elke periode tijdens de winter heeft zijn voor en nadelen. Wij kiezen echter bewust voor de periode februari en maart omwille van een aantal factoren.

1) Zonlicht. In december en januari zijn de nachten het langst en heb je maar een paar uur zonlicht. Om ideaal te kunnen genieten van de vergezichten raden we dan ook februari en maart aan.

2) Temperatuur. Ook al gaat het kwik 's nachts nog gemakkelijk richting de -20°, overdag valt het al iets beter mee aangezien de zon warmte begint af te geven. In december en januari is het overdag nog steeds extreem koud.

De reisbegeleider

De activiteiten worden begeleid door Benjamin en Bart, eigenaars van de Rondane River Lodge. Beide zijn ervaren begeleiders en outdoor-fanaten en kennen de streek als geen ander. Engelstalige begeleiding tijdens de huskysafari en de tocht in Dovrefjell, opzoek naar de muskusossen.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Over Noorwegen
Geografie

De oppervlakte van Noorwegen bedraagt 306.000 km², dat is ongeveer 10 keer België. Noorwegen is een lang, maar smal land met een lange kustlijn. Als je de volledige kust zou afrijden kom je uit op 25.000 kilometer! Noorwegen grenst aan Zweden, Finland en Rusland.

Noorwegen is het meest noordelijke land van Europa en ook één van de meest bergachtige. Van Zuid-Noorwegen naar de Noordkaap is even ver als naar de Middellandse Zee. Ruim 60% van dit uitgestrekte land bestaat uit berggebied boven de 500 m, en 20% bestaat uit bergland en fjell (Noors voor berggebied) boven 1000 m. Bergketens en plateaus worden doorsneden door diepe fjorden en rivierdalen. Voor de kust liggen circa 50.000 eilanden.

Fauna en flora

Noorwegen is bedekt met uitgestrekte wouden, vooral naaldbossen. Hoe noordelijker, hoe ruiger het landschap en hoe minder bomen en planten er groeien. Enkel de berk weet zich daar te handhaven, net zoals rendiermos en lage struiken.

In Noorwegen leven verschillende dieren, zoals wolven, ossen en lemmings. Vele van de 30.000 Sami in Noorwegen leven een traditioneel nomadisch leven en houden rendieren in het noorden. Door de geringe bruikbare landbouwgrond zijn de Noren zich meer gaan richten op de zee en de commerciële visvangst. Noorwegen hervatte de commerciële vangst van walvissen in 1993, ook al was er een internationaal walvisvangstverbod opgelegd. De walvisindustrie wordt door de Noorse overheid gesubsidieerd.

Staatsvorm

Noorwegen heeft een monarchie. De koning is, sinds 17 januari 1991, Harald V en is een neef van onze vorige koning Albert II. Erna Solberg is momenteel de eerste minister.

Het parlement wordt 'Storting' genoemd en bestaat uit 1 kamer met 169 zetels.

Noorwegen werd onafhankelijk op 7 juni 1905 toen de unie met Zweden ophield te bestaan.

Bevolking

In Noorwegen wonen iets meer dan 5 miljoen mensen. In de hoofdstad Oslo wonen ongeveer een half miljoen mensen. Andere grote steden zijn Bergen, Trondheim en Stavanger. Het noorden is de thuisbasis van de Sami, de oorspronkelijke bevolking van Scandinavië. Zij vormen met ongeveer 60.000 mensen de grootste minderheidsgroep.

Economie

De meeste inkomsten komen uit olie en gasvoorraden voor de Noorse kust en uit visvangst en toerisme.

De munteenheid van Noorwegen is de Noorse kroon (NOK). 10 NOK komt overeen met 0,99 euro (wisselkoers van 25 november 2019)

Verse, ingeblikte en gezouten vis uit Noorwegen wordt uitgevoerd naar de hele wereld.

De belangrijkste handelspartners zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden. Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, maar wel van een aantal Europese projecten zoals de EVA (Vrijhandelsassociatie) en de Schengenzone.

Religie

De overgrote meerderheid van de inwoners behoort tot de lutherse Kerk. De koning is hoofd van de kerk. Veel Noren hangen andere erkende religieuze organisaties aan zoals bijvoorbeeld de Pinksterbeweging. Daarnaast zijn er afgescheiden evangelisch-lutherse vrije kerken, methodisten, baptisten en rooms-katholieken (ruim 35.280 leden).

Lokale gebruiken en gewoonten

Wanneer je een Noors huis binnengaat, wees dan voorbereid om je schoenen uit te doen. Neem je binnenschoenen mee of loop rond op je sokken, behalve als je nadrukkelijk wordt verzocht om je schoenen aan te laten. Zie dus zeker dat je sokken zonder gaten aan hebt!

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen België en Noorwegen.

Elektriciteit

In Noorwegen gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om verloopstekkers mee te nemen.

Veiligheid

Noorwegen is een veilig land.

Op drukke plaatsen, zoals de vliegvelden van Gardermoen en Rygge, het Vikingmuseum in Oslo of de bushaltes voor de luchthavens moet je op je hoede zijn voor zakkenrollers. Er wordt ook afgeraden om in Oslo 's avonds alleen in slecht verlichte steegjes te wandelen.

Het wordt sterk aangeraden om steeds een identiteitsdocument op zak te hebben.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 6 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.