Overslaan en naar de inhoud gaan

Reisbegeleidster Carla werd op slag verliefd of het noorden van Peru. "Vanaf het moment dat ik met een lokale bus de Andes naar de Cordillera Blanca overstak, wist ik meteen dat deze streek mij mijn ultieme vakantiegevoel ging bezorgen". Ze laat -alleen dit jaar- in een Limited Edition Noord-Peru zien aan al wie nóg oudere beschavingen dan die van de Inca's wil zien en koloniale steden die niet op de hoofdroute liggen in Peru, maar net daarom zo in trek zijn bij reizigers als Carla. Doe daar nog een 4-daagse wandeltocht bij langs watervallen en blauwe lagunes, en deze reis heeft alles voor een niet-alledaagse route in het populaire Peru!

De hoogtepunten van deze reis

peru

We trekken onze stapschoenen aan voor een onvergetelijke tocht langs de gletsjers en meren van de Cordillera Blanca. Deze stevige inspanning tot 4700 meter hoog wordt beloond met prachtige uitzichten

Kuelap

Vanuit uitvalsbasis Leimebamba trekken we te voet in de sporen van de Chachapoyas. Ons doel zijn de ruïnes van Kuélap: de citadel van het Chachapoya, de krijgers van de wolken

 

peru

We proeven van het leven zoals het is. In groepjes nemen we de collectivo en gaan op zoek naar de gezelligste plaza in de Cordillera Blanca. We logeren in een landbouwgemeenschap en helpen mee met de dagelijkse taken

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
De kust

Vanuit Lima nemen we de carretera panamericana of Pan-American Highway naar Trujillo. De culturele hoofdstad van Peru is onze uitvalsbasis voor de kennismaking met de precolumbiaanse Chimú-cultuur. We bezoeken hun hoofdstad en UNESCO-werelderfgoed Chan Chan. Omdat we ten volle gaan genieten van wat Peru op culinair vlak te bieden heeft, beginnen we alvast met een flink bord ceviche!

2 Dag 4-9
Noordelijk hoogland

We verlaten resoluut het drukbezochte deel van Peru en beginnen aan onze klim in de Andes. Onze eerste stop is Cajamarca waar alles begon volgens de ene en eindigde volgens de andere. In Cajamarca overmeesterden de Spanjaarden Atahualpa, de laatste Inca-keizer. We kuieren er rond, genieten van de koloniale sfeer en nemen zeker een bad in de Baños del Inca.

Wanneer een busrit een apart hoofdstuk krijgt in Lonely Planet weet je dat je aan een avontuur begint. Voor dit exemplaar naar Leimebamba houd je maar beter je maag vast en je ogen wijd open zodat je niets mist van het prachtige uitzicht. In het laid-back Leimebamba doen we ‘as the locals do’ en ruilen we de benenwagen in voor een paard om de omgeving te verkennen en het regenwoud in te trekken.

Onder begeleiding van de recent opgerichte, plaatselijke gidsencoöperatie vertrekken we voor een driedaagse trekking te voet en te paard naar Kuélap. Daar vinden we de schitterende ruïnes van deze vestingstad van het Chachapoyas volk. We ontdekken aan de lijve waarom dit volk zich de krijgers van de wolken noemden. Door de reeds aanzienlijke hoogte, het vele klimmen en de staat van de paden, is deze trekking een stevige uitdaging.

3 Dag 10-11
El señor de Sipán

In Chachapoyas-stad nemen we de nachtbus naar Chiclayo want een bezoek aan de koninklijke tombes van El señor de Sipán mogen we echt niet overslaan. Het museum dat de vondsten van de Moche-cultuur in Sipán toont, is wereldklasse.

4 Dag 12-20
Welkom in de Cordillera Blanca

Een lange busrit brengt ons naar Huaraz in de adembenemend mooie Cordillera Blanca. We nemen onze tijd om deze wonderschone regio goed te leren kennen. Met collectivo’s verkennen we de dorpjes aan de voet van berg Huascarán voor een stevige dosis ‘het leven zoals het is in de Cordillera’. Liefhebbers van precolumbiaanse culturen kunnen kiezen voor een daguitstap naar Chavín de Huantar.

Onze homestay in Vicos geeft ons de gelegenheid om het dagelijks leven van de bergbewoners te leren kennen. Onmogelijk om geen respect te krijgen voor Pacha Mama en de mensen die haar bewerken wanneer je even deel uitmaakt van het leven in de cordillera. We gebruiken onze tijd daar ook om aan de hoogte te wennen en doen een stevige dagtocht.

Het Parque Nacional Huascarán is dé setting voor onze tweede meerdaagse trekking. Besneeuwde bergtoppen, gletsjers en meren zijn het decor van deze stevige kuitenbijter. Bereid je voor op heel mooie maar zware wandeltochten met dagrugzak op grote hoogte (tot 4600 meter). We overnachten in een tentje in dit prachtige berglandschap. Je goeie conditie en stevige portie doorzettingsvermogen neem je best mee. We eindigen ons verblijf in de Cordillera in de omgeving van Huaraz aan een knetterend haardvuur.

 

5 Dag 21-23
Afscheid in Lima

We stoppen nog even in Lima om ons een laatste keer culinair te laten verwennen. Zo kunnen we met een goed gevulde maag terug naar huis!

Vertrekdata en prijzen

Je zinnen gezet op een groepsreis in het najaar? Wacht dan niet langer om je nog in te schrijven of een optie te nemen. Ook sneeuwreizen boek je best nu al, zo ben je zeker van je plaats (en een voordelig vliegticket wanneer dit niet inbegrepen is). Vragen? Contacteer onze reisexperts

Op dit moment zijn er (nog) geen vertrekdata beschikbaar.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Lima en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar we geven ook wereldwijde opleidingen, zetten ons eigen solidariteitsfonds in en realiseren meer Duurzame Ontwikkelingsdoelen dan de VN gemiddeld op rekenden. Om van de Happy Elephants nog maar te zwijgen! Iets concreter, dat wordt het in dit blogartikel over al onze duurzame initiatieven.

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".