Overslaan en naar de inhoud gaan

Woestijnzand en bergen met sneeuwtoppen. Rode klif kloven en zee paden. Haarspeldbochten en bergpassen. Ontdek ze allemaal op de meest meeslepende manier tijdens deze 14-daagse fietstocht door Marokko, een land dat overloopt van mysterie, geschiedenis en cultuur. Een plek waar de mensen je verwelkomen met eindeloze verhalen en het landschap eindeloze diversiteit biedt. Waar je stranden, woestijnen, bossen, bergen en boomgaarden kan zien. Vanuit Marrakech doorkruis je het land via Tanger, Chefchaouen, het middeleeuwse Fes, de koelte van het Hoge Atlasgebergte en de hitte van de Sahara, en de oude stad Ait Benhaddou.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1 -2
Marrakech
22 km

Na landing in Marrakech staat onze begeleider ons op te wachten. Samen nemen we de transfer naar het hotel waar we elkaar beter leren kennen. Afhankelijk van het uur van aankomst, hebben we nog de tijd om een eerste verkenning van de stad te doen.

Op dag 2 stappen we voor het eerst op onze fiets voor een tochtje door de stad. We starten bij de koninklijke olijfgaarden van de Menara Tuinen en rijd naar bekende plaatsen als de Koutoubia Moskee en de Medina van Marrakech. Eindig uw fietstocht in de Palmeraie, een oase met palmbomen. Keer terug naar Djemaa el-Fna voor een middaghapje van een straatkraampje met een glas vers sinaasappelsap. s Middags is er voldoende tijd om je op te frissen voordat we vanavond aan boord gaat van de slaaptrein naar Tanger.

Inbegrepen maaltijden: Avondmaal en ontbijt op dag 2

2 Dag 3
Tangier
500 hoogtemeters en 30 km

Normaal komen we rond 8u 's morgens aan in Tangier. In het hotel ontmoeten we de rest van de crew die ons tijdens de reis gaat bijstaan.

Zadel op voor een rit van 30 kilometer, te beginnen met een gemakkelijke rit van 10 kilometer naar de Grotten van Hercules. Volgens de legende verbleef Hercules in deze grot voordat hij zijn 11e werk deed - het verzamelen van de gouden appels uit de tuin van Hesperiden. Het moderne gebruik ervan is zeer gevarieerd, van een bordeel tot een concertzaal voor Def Leppard. Vanaf hier golft en klimt de weg en springen we weer op de fiets om Cap Spartel te verkennen, bij de Romeinen en Grieken bekend als de 'Kaap van de Wijnranken'. Stop bij de 19e-eeuwse vuurtoren. Misschien is er een mogelijkheid om naar de top te klimmen voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Geniet hier van een snelle lunch en vervolgens van een aangename afdaling terug naar de mediterrane haven van Tanger. Ontspan na de rit en trakteer uzelf op een muntthee in het dakcafé Salon Bleu, dat uitkijkt over de medina en de oceaan.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

3 Dag 4 - 5
Chefchaouen
680 hoogtemeters en 45 km

We verlaten Tangier met het busje en rijden anderhalf uur naar het kustdorpje Azla van waaruit naar Oued Laou fietsen. Dit is een golvende rit, met het glinsterende water van de Middellandse Zee aan onze linkerhand, steile bergen aan de andere kant, en kleine baaien met prachtige stranden ertussenin. Er zijn vier beklimmingen, maar het zal allemaal de moeite waard zijn wanneer we stoppen voor de lunch bij een van de stranden en genieten van een verfrissende duik. Na de lunch is het nog een 60tal kilometer met het busje naar de 'blauwe stad' Chefchaouen. 

Op dag 5 maken we voormiddag een wandeling door de stad, in de namiddag is iedereen vrij om de stad verder te verkennen of om te bekomen van de eerste fietsdagen in een lokale Hammam.

Inbegrepen maaltijden: 2x Ontbijt en lunch op dag 4

4 Dag 6-7
Fes
37 km

Met onze volgwagen rijden we 2 uur zuidwaarts waar we een 40km rijden langs de El Wahda Dam waarna we terug in de volgwagen springen voor het laatste stuk richting Fes.

Op dag 7 laten we onze fietsen een dagje aan de kant en starten de dag met een gegidste wandeling door de stad. In de namiddag is iedereen vrij om de stad verder te ontdekken of gewoon in het hotel wat te relaxen.

Inbegrepen maaltijden: 2x Ontbijt

5 dag 8
Midelt
600 hoogtemeters en 65 km

Vermijd het verkeer en de hitte met een vroege start. Laat Fes achter u en rijd het Midden-Atlasgebergte in, om in Dayet Aoua aan uw rit te beginnen (ongeveer 20 kilometer rijden). Begin uw rit door het hooggebergte, langs huizen met rode daken en een groene omgeving. Na een snelle koffiestop klimt u met de fiets door de beboste heuvels van Ifrane National Park. Al snel vlakt de weg af en geniet u van een uniek uitzicht op het Midden-Atlasgebergte. Rijd zachtjes bergafwaarts naar het stadje Timahdte en beëindig de rit voor vandaag. Rijd naar het Aguelmame Sidi Ali meer, een helderblauw meer en een wetlandreservaat waar u kunt genieten van een welverdiende lunch. Actievelingen kunnen nog 15 kilometer verder fietsen naar het Timahdte-gedeelte van het meer. Na de lunch rijdt u 90 kilometer naar de Kasbah stad Midelt. Midelt ligt in een vallei en wordt omringd door landbouwgrond en boomgaarden. De rest van de dag is vrij om te verkennen of te ontspannen. Misschien verken je het nabijgelegen dorp Bremmem of bezoek je een lokale borduurcoöperatie ten bate van de Amazigh (Berber) vrouwen. U kunt ook een optionele traditionele muziekvoorstelling in Midelt bijwonen.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en lunch

6 Dag 9
Merzouga
300 hoogtemeters en 70 km

Midelt naar Merzouga is een lange reis (270 kilometer), dus begin vroeg en leg de afstand af in twee aparte ritten, met een voertuigtransfer om de gaten op te vullen. Rijd de eerste 30 kilometer bergopwaarts naar de Tizi n Talrhemt-pas, en rijd dan licht bergafwaarts naar Er-rich (ongeveer 45 kilometer). U hoeft het grootste deel van deze rit niet te trappen - dat en een goede koffiestop maken dit een vrij gemakkelijk begin van de dag! Vanuit Er-rich fietst u verder (ongeveer 25 kilometer) bergafwaarts naar de oevers van de Ziz-rivier en de spelonkachtige Tunnel Zaabal. Stap weer in het voertuig en rijd door grensstadjes zoals Erfoud die het decor waren voor films als 'The Mummy' en James Bond's 'Spectre'. Kom aan in Merzouga, laat uw spullen achter in uw overnachtingskamp en stap aan boord van een heel ander vervoermiddel - een kameel! Rijd naar de rand van de Sahara-woestijn en geniet onderweg van een spectaculaire zonsondergang. Keer terug naar je kamp en geniet van een fantastische lokale keuken terwijl je rond een open vuur zit, geniet van levendige muziek en dans onder de sterren.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en avondmaal

7 Dag 10
Todra kloof
300 hoogtemeters en 15 km

Rit naar Tinghir (ongeveer 3-4 uur/200 kilometer). Tinghir is uw toegangspoort tot de opmerkelijke Todra-kloof, een enorme geul met steile rotswanden die meer dan 300 meter hoog zijn en een van de meest dramatische en spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van Marokko vormen. Stap in Tinghir in het zadel en train uw benen na de lange rit. Een traject van 14 kilometer voert u langs de route van de Todgha-rivier die de canyon in slingert. De kalksteenbergen maken dit gebied echter het best te voet te ontdekken, dus u kunt deelnemen aan een optionele wandeling door de omliggende landbouwgronden en een vervallen dorp. Na de wandeling kunt u de rest van de dag rustig aan doen in uw spectaculaire, in de kloof gelegen Kasbah, met rode rotswanden die boven u uittorenen en omringd door palmbomen. Je hebt de rust nodig om je voor te bereiden op een meer uitdagende rit morgen.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

8 Dag 11
Dades kloof
740 hoogtemeters en 50 km

Stap in de volgwagen voor een rit (ongeveer 1 uur) naar de groene Dades-vallei. Dit is een van de mooiste stukken weg in Marokko en we beginnen onze onvergetelijke rit bij de fantastische haarspeldbochten van de Dades-kloof. We laten het groen achter ons en nemen een kleine grindweg diep in de verlaten Mgoun-vallei bij Bou Tharar (ongeveer 12 km). Onderweg stoppen we bij het huis van een lokale familie en delen we een traditioneel kopje thee met de gastheren. Dit is een echte kans voor lokale interactie met een nomadenfamilie die hun leven doorbrengt in dit afgelegen land. Uw leider zal er altijd bij zijn om u te helpen communiceren en elkaar te begrijpen. Later in de middag neem je afscheid van je nieuwe vrienden, en maak je nieuwe vrienden in de accommodatie van vanavond. U verblijft in een berggite en geniet van een traditioneel Marokkaans geitendiner.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt en avondmaal

9 Dag 12
Ait Benhaddou
340 hoogtemeters en 50 km

Een rit door een dorre omgeving brengt u naar het dramatische meer van El Mansour (ongeveer 100 km), dat tussen de zandrotsen rond Ouarzazate ligt. Pak de fietsen en begin aan een rit van 50 kilometer naar het mythische Ait Benhaddou, langs oude Kasbah-ruïnes, voormalige koloniale militaire posten en strenge bergen. Pauzeer voor de lunch in Ouarzazate, waar 'Lawrence of Arabia' en 'Black Hawk Down' werden opgenomen. Als de tijd het toelaat, bezoek aan de Atlas Movie Studios. Breng een kort bezoek aan Horizon Association for People with Disabilities, een organisatie die zich inzet voor de revalidatie, gezondheid en empowerment van mensen met een handicap. Ze bieden essentiële diensten zoals prothesen, fysio en sociale therapie, maar ook opleidingen in vaardigheden zoals pottenbakken of metaalbewerking. Het is een project dat de Stichting Intrepid met trots steunt. Vervolg met een wandeling van ongeveer 2 uur naar Ait Benhaddou. Eeuwen geleden was dit een belangrijke halte voor karavanen die zout vervoerden door de Sahara. Vandaag de dag is de grote Kasbah, een mooi voorbeeld van klei-architectuur, een Werelderfgoedlocatie en ster van films en tv-shows als 'Gladiator', 'Games of Thrones' en 'The Living Daylights'. In de late namiddag kiest u of u wilt genieten van een kookdemonstratie om de geheimen achter Marokko's beroemdste keuken te leren kennen: couscous en tajine.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

10 Dag 13-14
Marrakech
800 hoogtemeters en 40 km

We beginnen aan de lange, bochtige rit naar het Atlasgebergte en het stadje Anmiter. Hier eindigt het fietsgedeelte van ons avontuur als we in onze volgwagen stappen en met een flinke klim naar de spectaculaire Tizi n'Tichka-pas rijden. Met zijn 2260 meter boven de zeespiegel is dit de hoogste grote bergpas van Noord-Afrika. Na een korte pauze voor een verfrissing en een fotostop sluit u zich weer aan bij de volgwagen en daalt u vanuit het Hoge Atlasgebergte af naar Marrakech, zo'n 100 kilometer verderop. Eenmaal terug in Marrakech neem je afscheid van je volgwagen en heb je wat vrije tijd om te ontspannen. 's Avond gaan we eten in het ViaVia reiscafé van Marrakech

Na het ontbijt op dag 14 is het tijd om terug naar de luchthaven te gaan voor de terugvlucht naar België

Inbegrepen maaltijden: 2x Ontbijt en 1x avondmaal

Data en prijzen

Vertrek: 06/10/2024
Terug: 19/10/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Marrakesh en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen in 2-persoonskamers
 • Maaltijden: 13x ontbijt, 2x lunch en 4x avondmaal
 • Transfer bij aankomst en vertrek
 • Lokaal transport
 • Huur van de fiets
 • Volgwagen tijdens de fietstochten
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een lokale Engelstalige reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor andere activiteiten, fooien, toegangsgelden en niet inbegrepen maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Tegen een meerprijs kan je ook een E-Bike huren in Marokko. De prijs is steeds op aanvraag.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 26 / 09 / 2023
Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".