Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanuit België reizen we per minibus naar Jutland, Denemarken, de ideale vakantiebestemming voor strand- en natuurliefhebbers. We verkennen het gebied te voet of met de fiets, ontdekken de beroemde vuurtoren Rudbjerg Knude en duiken in het rijke verleden van de Vikingen.

Bij Grenen ervaren we het unieke fenomeen van twee zeeën die samenkomen. Hier genieten we van de zilte zeelucht en smullen we van verse vis. Afsluiten doen we in het historische Aalborg, dat 100% hygge uitstraalt.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Denemarken Jutland, Comfort

De strandwandeling naar het meest noordelijke punt van Denemarken waar de golven van de Noordzee samenvloeien met die van het Kattegat

groepsreis Denemarken

Het bezoek aan het Vikingmuseum

groepsreis Denemarken

De kanotocht op de fjorden 

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Met de minibus naar Denemarken

We rijden met onze minibus van België door Nederland en Duitsland naar Denemarken.

Overnachting in het Danhostel Esbjerg.

2 Dag 2
Fietsen op Fanø

Met de veerboot steken we over naar Fanø, het noordelijkste van de Waddeneilanden, voor een actieve dagtocht. We verkennen het eiland per fiets, afwisselend trappend tegen de wind in of zalig met de wind in de rug.

De fietstocht is vlak, maar kan uitdagend zijn bij sterke tegenwind. Voor deze fietstocht is het mogelijk om een elektrische fiets te huren. Als je hier gebruik van wilt maken, informeer dan de reisbegeleider bij de vertrekvergadering.

Overnachting in het Danhostel Esbjerg.

3 Dag 3
Tocht naar het noorden

We rijden verder met onze minibus langs de westkust van Denemarken. Na een fotostop bij 'Men meets the sea' - vier witte reuzenbeelden die uitkijken over zee - trekken we verder naar het noorden.

Bij een gezellige jachthaven halen we onze picknick tevoorschijn en genieten we van de ontspannen sfeer. We doorkruisen de naaldwouden van Thy National Park, waardoor we ons echt in Scandinavië wanen. We reizen verder langs verlaten stranden om uiteindelijk Nykøbing te bereiken. 

Overnachting in Danhostel Nykøbing Mors.

4 Dag 4
Limfjorden

Dit waterrijke fjordengebied werd door de Vikingen gebruikt als uitvalsbasis voor hun plundertochten naar de omringende gebieden. Tijdens ons verblijf hier zijn er tal van activiteiten mogelijk; voor ieder wat wils. We kunnen bijvoorbeeld kanoën in de fjord, een fantastische ervaring. Wie het liever rustig aan doet, kan simpelweg genieten van het strand en het water. Daarnaast is Spottrup Borg met zijn prachtige kasteeltuinen ook zeker een bezoekje waard! 

Overnachting in Danhostel Nykøbing Mors.

5 Dag 5
Wandeling naar Rubjerg Knude

Voor onze volgende slaapplaats gaan we verder noordoostwaarts naar Skagen, het uiterste puntje van Noord-Jutland. Maar eerst stoppen we bij de 'bedreigde vuurtoren' van Rubjerg Knude. Naarmate de duinen landinwaarts opschuiven en de toren zelf steeds dichter bij de zee komt te staan, zal hij op een dag onvermijdelijk in zee storten. Het duinlandschap waarin we wandelen is wonderschoon en de Noordzee met zijn bulderende golven maakt het plaatje compleet.

Overnachting in Color hotel Skagen.

6 Dag 6
Kunstenaarsdorp Skagen en wandeling naar Grenen

We rijden helemaal naar het uiterste noorden van Denemarken. Hier bezoeken we het kunstenaarsdorp Skagen en maken we een strandwandeling tot aan Grenen, waar de golven van de Noordzee en het Kattegat samenvloeien.

Overnachting in Color hotel Skagen.

7 Dag 7-9
Aalborg

Voor een bezoek aan Aalborg, de enige echte stad van de reis, hebben we 2 dagen vrijgemaakt. Liefhebbers van moderne kunst komen hier aan hun trekken in het MoNa. Wie van geschiedenis houdt, moet zeker het museum over de Vikingen bezoeken.

Op de laatste dag rijden we terug naar huis.

We verblijven 2 nachten in het Phoenix hotel Aalborg.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Deze reis is helaas volzet. Vind je geen alternatief in het Joker-aanbod, contacteer dan gerust een Joker-reiskantoor. Tussen de groepsreizen van onze internationale partners (G Adventures, Exodus, Intrepid Travel enz.) vinden we misschien een interessante reis voor jou! 

Vertrek: 13/07/2024
Terug: 21/07/2024
Basisprijs: €1.685
+ 495 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Wie gaat mee?
Leeftijd
36-451
46-552
56-654
+651
Geslacht
mannen2
vrouwen6
Vertrekvergadering op: 15/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 10/08/2024
Terug: 18/08/2024
Basisprijs: €1.605
+ 495 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-351
36-452
46-552
56-652
+651
Geslacht
mannen4
vrouwen4
Vertrekvergadering op: 06/07/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • 9 dagen minibus omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art. 15)
 • Brandstof minibus
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-begeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Btw en bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 550 (afreis juli) of €415 (afreis augustus) extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 13 / 03 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Denemarken heb je een geldige identiteitskaart nodig.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Als je (co)chauffeur bent tijdens deze reis, heb je een geldig Belgisch rijbewijs nodig (vernieuwd bankkaartmodel).  

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

We reizen heen en terug vanuit België met onze minibus. Het uur en de plaats van vertrek worden op de vertrekvergadering meegedeeld door de reisbegeleider.

Ook tijdens de reis maken we vooral gebruik van onze minibus. Daarbuiten verplaatsen we ons met de fiets en te voet.

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Het definitieve vertrekuur vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

·        Grote rugzak of soepele reistas 

·        Dagrugzak

·        Goede jas tegen regen en wind

·        Wandelsokken en wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen

·        Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen

·        Eventueel fietsbroek en fietshelm

·        Wandelstokken (indien gewenst)

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame worden afgeraden. 

Duurzame Tips:  

·        Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

·        Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

·        Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 's morgens ontbijten we in onze accommodatie, 's middags zullen we regelmatig picknicken.

In de Deense keuken primeert gezond, vers en eenvoudig. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen.

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

We logeren in eenvoudige maar gezellige pensionnetjes en ho(s)telletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

Bovendien verblijven we altijd twee nachten in elke accommodatie.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie. Er staan wandelingen en fietstochten met dagrugzak op het programma. De fietstocht op Fano is vlak, maar kan bij stevige tegenwind wel pittig zijn. Voor deze fietstocht is het mogelijk om een elektrische fiets te huren. Indien je hiervan gebruik wil maken, kan je dit aan de begeleider melden tijdens de vertrekvergadering.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de vermoeidheid na geleverde inspanningen en het drukke reisprogramma beter te verteren.

 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Denemarken heeft net als wij een zeeklimaat: meestal zachte winters en warme, maar zelden hete zomers. Zomeravonden kunnen nogal eens koel zijn. De beste reismaanden zijn juni tot september, de gemiddelde temperatuur bedraagt tussen 18°C en 25°C.

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Jutland groepsreis

Wat andere reizigers vinden

Het was een leuke reis mede dankzij de medereizigers. Het samen koken en eten was altijd gezellig en ook in de auto met de liedjes meezingen was supertof.

Helga De Smedt

Een wondermooie natuur met een oase van rust tussen zee en landschap. Het hoogtepunt van de reis voor mij was in Grenen: in zee staan waar de twee zeestromen samenkomen. Dit was een bijzondere fijne ervaring om nooit meer te vergeten. Lekker Deense gerechten en een fijne groepservaring!

Marleen Vandewoude

Dit was mijn 1ste keer met Joker comfortreizen. Wat een ervaring, het was geweldig, zooo genoten. 8 mooie mensen leren kennen, elk met hun eigen karakter, interesse en kennis. Het was een geweldige groep, het was een fantastische reis!!Zeker voor herhaling vatbaar.

Nancy Maris

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".