Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze reis richt zich op skiërs en snowboarders waarvoor de piste niet uitdagend genoeg meer is en die klaar zijn voor de volgende stap: skiën of snowboarden in de diepsneeuw! Tijdens deze backcountry-initiatie leer je alles wat je moet weten over off-piste skiën of snowboarden. Onder leiding van een erkende UIAGM-berggids volgen we lawinetraining en schaven we onze techniek in de diepsneeuw bij. Afsluiten doen we met een 3-daagse skitour waarbij we van hut naar hut trekken. Kortom: de ideale kennismaking tot het off-piste gebeuren!

Programma

Programma

1 Dag 1
Aankomst

We brengen onze eerste nacht door in de charmante herberg die de komende dagen de uitvalsbasis wordt voor onze initiatie-week.

2 Dag 2
Lawinetraining

Na een korte kennismaking met onze gids trekken we de berg op en leren we hoe we het lawinemateriaal moeten gebruiken. We oefenen op een 'search and rescue', en leren hoe we iemand in de sneeuw kunnen opsporen. 

Dag 3
Off-piste-initiatie

Met de lift gaan we naar de top van het skigebied van Saint-Véran. Onze gids kent dit gebied als zijn broekzak en neemt ons mee naar de mooiste off-piste afdalingen die hier te vinden zijn. Skiën of snowboarden in diepsneeuw eist een andere techniek dan op de pistes, en ook hierin is onze gids een expert. Na deze dag heeft skiën of snowboarden in diepsneeuw voor ons geen geheimen meer!

2 Dag 4
Skitour/splitboard-initiatie

Vandaag maken we voor het eerst kennis met het echte skitouren/splitboarden. Vanuit Saint-Véran vertrekken we voor een dagje gewenning en les. We testen het materiaal, en maken ons zo klaar om 100% voorbereid te beginnen aan de komende 3 dagen.

2 Dag 5-7
Huttentocht

Gewapend met een splitboard of tourski's vertrekken we voor een 3-daagse tocht door de wildernis van het nationale park Queyras. Stevige wandelingen tussen besneeuwde bergtoppen wisselen zich af met afdalingen in maagdelijke poedersneeuw. Met wat geluk zien we een gems. 's Avonds worden we een heerlijke maaltijd geserveerd in de berghut waar we de nacht doorbrengen. 

3 Dag 8
Vertrek

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we terug richting het thuisfront.

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Op dit moment zijn er (nog) geen vertrekdata beschikbaar.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle transporten ter plaatse
 • 5 overnachtingen in een herberg
 • 2 overnachtingen in een berghut
 • Alle maaltijden
 • Organisatiekosten
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het programma
 • De diensten van een erkende UIAGM High Mountain Guide
 • Lawine veiligheidsmateriaal (sonde, schopje, zender)
 • Skipas voor het Saint-Véran gebied waar nodig voor programma 
 • KBC-reisbijstandsverzekering

 

Niet inbegrepen 

 • Transport naar het skigebied en terug
 • Skitour / splitboard materiaal 

Bijkomende info

Je kan je eigen skitour/splitboard-materiaal meenemen. Wij kunnen dit echter ook voor je reserveren, je dient dit dan ter plaatse te betalen. Reken op 35€ per dag voor skiërs, en 46 tot 56€ per dag voor snowboarders.  

Een fotoverslag van onze trip van vorig jaar vind je hier: https://www.joker.be/nl/reisblog/fotoverslag-backcountry-initiatie-de-franse-alpen 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 07 / 11 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie.
De Franse Alpen schreeuwen naar actie. We beginnen met een lawinetraining waarbij we met de schop in de hand op zoek gaan naar een verstopt zendertje. De volgende dagen volgen we onze gids naar de mooiste off-piste stukken om te eindigen met een huttentocht waarbij we stevige wandelingen afwisselen met uitdagende afdalingen.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken.
Overdag gaan we waarschijnlijk niet veel andere mensen tegen het lijf lopen. 's Avonds hebben we echter wel tijd om bij een deugddoende maaltijd en wat drankjes contact te leggen met de uitbaters van de gezellige herbergen en berghutten waar we de nacht doorbrengen.

Documenten

Voor Frankrijk volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.

Transport

Heen en terug

Eens de reis gegarandeerd is nemen we contact met jullie op om tot een carpool-regeling te komen. Dit is niet enkel beter voor het milieu, het drukt de prijs ook. Mensen die met plezier hun auto ter beschikking stellen kunnen zich hiervoor reeds kenbaar maken bij hun Joker-reiskantoor. Indien we niet tot een regeling kunnen komen zijn er nog andere opties die we met plezier met je bekijken (trein, bus of vliegtuig).

Ter plaatse

Alle transporten ter plaatse gebeuren per minibus.

Logies

De overnachtingen zijn op voorhand gereserveerd: hier primeren eenvoud en gezelligheid, er wordt altijd gestreefd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Je overnacht 5 nachten in een comfortabele herberg. De herberg is gezellig ingericht en is ideaal om te vertoeven na een vermoeiende dag op de sneeuw.

Tijdens de driedaagse huttentocht slapen we in typische berghutten, hoog in het gebergte.

Maaltijden

's Ochtends staat er altijd een lekker ontbijt op je te wachten. Aangezien we steeds verblijven op basis van halfpension kunnen we ook 's avonds genieten van een heerlijke maaltijd in de herberg, of de berghut. 'S middags kan je genieten van een lunchpakket dat inbegrepen is in de basisprijs.

Bagage

Voorzie kledij die je op je normale ski/snowboard-trips zou voorzien. Volgende zaken heb je minimaal nodig:

 • Een ski-jas en ski-broek
 • Skisokken
 • Thermisch ondergoed
 • Sneeuwbril
 • Zonnebril
 • Fleece
 • Helm
 • Avondkledij
Geldzaken

Budget ter plaatse

Dranken, persoonlijke uitgaven en maaltijden die niet inclusief zijn kunnen ter plaatse met je bankkaart betaald worden. In de berghutten aanvaard men enkel cash.

Fooien

Gezondheid

Er zijn geen verplichte inentingen voor Frankrijk.

Conditie

Een minimale conditie voor deze trip is zeker vereist. Tijdens de huttentocht wisselen uitdagende wandel-onderdelen zich af met moeilijkere afdalingen. Je moet in staat zijn om een aantal uur aan een stuk bergop te kunnen wandelen. Per dag staan er zo'n 1000 hoogtemeters gepland.

Er is geen voorafgaande diepsneeuw-ervaring vereist, al heb je wel een zeker niveau van skiën of snowboarden nodig. Rode pistes mogen geen enkele uitdaging vormen en ook zwarte pistes moet je zonder vallen vlot kunnen afdalen. Dit is geen trip voor beginners.

Dit programma is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Reisperiode en klimaat

Onze trip vertrekt vanuit Saint-Véran, wat bekend staat als het hoogst gelegen dorpje van Europa. Dit zorgt er dan ook voor dat het aangrenzende skigebied enorm sneeuwzeker is.

De kans is zeer groot dat het dorpje nog in een mooie witte sneeuwlaag gehuld is wanneer wij er toekomen. Hogerop, op de skipistes en erbuiten, is er vaak tot laat in het seizoen poedersneeuw te vinden. Ideaal voor onze backcountry-initiatie week!

De reisbegeleider
Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Over Frankrijk
Geografie

De totale oppervlakte van Frankrijk bedraagt 643.801 km², dit is inclusief de overzeese gebieden Freans Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte en Reunion. Als we deze gebieden niet meerekenen, is de oppervlakte van Frankrijk 551.500 km².

Het Franse vasteland grenst aan België, Luxmburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Spanje en Andorra.

Langs de kusten (buiten Bretagne) en in het noordoorsten liggen de laaggelegen gebieden, hoe meer men naar het centrum van het land gaat, hoe geaccidenteerder het terrein wordt. De Elzas en de Vogezen, tegen de Duitse grens, kennen toppen tot 1.400 m. Meer naar het zuiden komen we in de uitlopers van de Alpen met de Mont Blanc, 4.807 m, als hoogste top van het land en van Europa. De Pyreneeën vormen in het zuidwesten de grens met Spanje. In deze bergketen bevindt zich de hoogste waterval van Europa, de Grande Cascade de Gavarnie.

Fauna en flora

Wegens de uitgestrektheid van Frankrijk komen er verschillende vegetatiezones voor. In het noorden waren vroeger uitgestrekte wouden waarvan er nog enkele terug te vinden zijn zoals Compiègne bij Parijs en in Normandië. Meer naar het zuiden worden de bossen afgewisseld met heidegebied om verder over te gaan in wijngebieden en olijfgaarden tot citrusgaarden. Helemaal in het zuiden vindt men de maquis en de garrigue. In de berggebieden komen, eens boven de boomgrens, bergweides voor met vooral in de zomer prachtige bloemen. De nationale bloem van Frankrijk is de iris.

De fauna is vrij gelijkaardig met dat van ons. In de Pyreneeën en de Alpen komen nog een aantal wilde bruine beren voor. Typisch voor de Pyreneeën is de lammergier, de grootste Europese gier met een spanwijdte tot 3 meter. In de Elzas vindt men veel ooievaars. Het nationale dier van Frankrijk is de haan.

Staatsvorm

Frankrijk viert zijn nationale feestdag op de quatorze juillet, een herinnering aan de bestorming van de Bastille die het einde van de Franse monarchie inluidde. Sindsdien is Frankrijk voornamelijk een republiek geweest. Op 4 oktober 1958 werd de 5de Franse republiek gesticht.

In 2017 werd Emmanuel Macron verkozen als nieuwe president van Frankrijk. Een Franse president wordt door het volk verkozen voor een termijn van 5 jaar en kan maximaal 1 keer herkozen worden. De president stelt de premier aan en momenteel is dit Edouard Philippe.

Het parlement bestaat uit 2 kamers, de Senate met 348 zetels en Assemblee Nationale met 577 zetels. In de senaat zijn er 328 zetels voorzien voor het vaste land en 10 zetels voor de overzeese gebieden. Senatoren worden voor 6 jaar verkozen, maar om de 3 jaar wordt één derde van de senatoren verkozen. In de Assemblee Nationale zijn er 555 zetels voor het vasteland en 22 voor de overzeese gebieden.

Bevolking

In Frankrijk wonen ongeveer 66,8 miljoen mensen waarvan een goede 3 miljoen in de overzeese gebieden. Frankrijk staat op de 2 plaats in Europa qua bevolkingsaantal, maar bijna helemaal onderaan de ladder naar bevolkingsdichtheid.

85% van de Fransen wonen in de steden. In Parijs telt meer dan 10 miljoen inwoners, Lyon is de 2de grootste stad met 1,6 miljoen inwoners op de voet gevolgd door Marseille.

Frankrijk telt een groot aantal inwoners uit de voormalige (Noord)Afrikaanse kolonies.

Economie

Frankrijk is het meest door toeristen bezochte land te wereld. Ieder jaar bezoeken bijna 80 miljoen toeristen Frankrijk.

De belangrijkste industriën van Frankrijk zijn de dienstensector, goed voor bijna 80% van het bbp. Ook de industrie is belangrijk met als grootste exportproducten vliegtuigen, auto's, elektrische apparaten en natuurlijk wijn.

In Frankrijk betaalt men met de euro.

Religie

Sinds 1905 is er in Frankrijk een scheiding tussen kerk en staat. Daarvoor was het katholicisme de staatsgodsdienst, tussen 1309 en 1377 verbleven ook pausen in Frankrijk, meer bepaald in Avignon.

Nog steeds is het katholicisme de grootste godsdienst in Frankrijk, ongveer 80% van de inwoners noemt zich katholiek. Ongeveer 10% van de Fransen is moslims, voor soennieten.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Frankrijk en België.

Elektriciteit

In Frankrijk gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Frankrijk deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme.

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk hebben de Franse autoriteiten bijzondere maatregelen genomen, die kunnen leiden tot verscherpte grenscontroles en een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Maatregelen die het verkeer beperken kunnen worden genomen, ook wat het openbaar vervoer betreft, alsook beperking van parkeerruimte. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Toeristen vormen geen specifiek doelwit van criminaliteit, maar opgelet voor zakkenrollers en diefstal in geparkeerde wagens, alsook voor diefstallen door motorrijders in wagens die in de file staan te wachten. In de grootsteden en voorsteden kunnen er ten tijde van betogingen spanningen optreden tussen de betogers en de ordediensten.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips