Overslaan en naar de inhoud gaan

Op groepsreis gaan we voluit voor avontuur. Activiteiten en vervoersmiddelen die je voor het eerst probeert, proeven van de lokale keuken, the road less travelled: daar kicken wij op! Het zijn meestal net déze grensverleggende ervaringen die je reis zo memorabel maken. Dit samen met een groep en een ervaren reisbegeleider kunnen beleven, maakt dat je je met een gerust hart in het avontuur kan storten. Omdat we soms toch vragen krijgen, hieronder 7 antwoorden:

1. Hoe weet Joker of een bestemming veilig is?

Het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken is ons kompas. We houden hiermee rekening bij de samenstelling van ons aanbod, zowel bij bestaande als nieuwe bestemmingen of regio's. Bij twijfel contacteren we de plaatselijke Belgische ambassadeur of consul, en bewijzen onze lokale contacten weer eens dat ze goud waard zijn. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren.

2. Hoe weet Joker of het transport veilig is?

Onze reisbegeleiders kennen de checklist op hun duimpje:

 • samenwerken met organisaties die aangeraden werden door lokale partners of andere reisbegeleiders
 • licenties opvragen bij gecharterd vervoer
 • bij voorkeur overdag rijden

Bovendien heeft elke bestemming specifieke aandachtspunten. Je reisbegeleider brengt je hiervan op de hoogte en leert je hoe je hiermee moet omgaan voor een vlotte reis.

3. Kan ik me voorbereiden op het avontuur?

Ja! Dat is ook meteen één van de redenen waarom we bij Joker veel belang hechten aan de vertrekvergadering enkele weken voor je reis. Kom hier zeker naartoe want je reisbegeleider informeert je dan over allerlei praktische zaken:

 • Wat moet er zeker in je bagage en reisapotheek zitten?
 • Hoe kan je vermijden dat je ziek wordt op reis door enkele preventieve basisregels (hygiëne,      voedsel, zon, hoogte...) na te leven?
 • Hoe draag je zorg voor je eigen geld, documenten en ander waardevol materiaal ?
 • Hoe gedraag je je in bepaalde regio's best om van een vlotte doortocht te kunnen genieten?

Tijdens de reis geeft de reisbegeleider briefings waarin deze info nog eens aangehaald wordt.

Lees ook zeker alle details van het reisprogramma en de praktische infofiche op de reisdetailpagina van elke reis, in het gele kader bij "Wat je moet weten over deze reis".

Sarah Demetsenaere – Thailand
"Voor mij is het gevoel van veiligheid in een groep belangrijk. Dat je niet "alleen" in een vreemd land bent."

4. Wat doe ik als ik iets écht niet zie zitten?

Zie je een bepaald onderdeel van het programma echt niet zitten, praat er dan op de vertrekvergadering of tijdens de reis met je reisbegeleider over. Dan kan hij of zij een oplossing zoeken waarin je je kan vinden! Is raften bijvoorbeeld niets voor jou, ook niet als je het samen met de groep probeert, dan laat je die activiteit aan je voorbijgaan (en betaal je er ook niet voor).

5. Wat doe ik als 100% avontuur niet genoeg is voor mij?

Ben je een echte adrenalinejunkie, dan zijn er op je bestemming vast wel wat extra kicks om je honger te stillen. Wil je graag een bungeesprong wagen of gaan paragliden? Je reisbegeleider gaat de mogelijkheden voor je na.

6. Wat als...?

Wat als er iets gebeurt? Dan staan we bij Joker klaar, met al onze ervaring, contacten en procedures. Zo organiseren we ons:

 • Er is een noodtelefoon waarop reisbegeleiders ons dag en nacht kunnen bereiken
 • Het volledige draaiboek van de reis met alle praktische gegevens maakt dat we de groep vanuit België altijd kunnen bereiken. Faalt de moderne technologie omdat er geen bereik is, dan zetten we onze contacten in de buurt van de groep in om bij te springen. 
 • Alle reisbegeleiders krijgen een EHBO-opleiding, die regelmatig opnieuw gevolgd moet worden.
 • De inbegrepen KBC-reisbijstandsverzekering is op maat gemaakt van het avontuurlijke karakter van onze reizen. Geen onaangename verrassingen dus.
 • Niet onbelangrijk: er zit veel reiservaring in de hoofden van 80 medewerkers, meer dan 500 reisbegeleiders en 35 jaar aan contacten in de toeristische sector, wereldwijd.

7. Waar kan ik terecht met bijkomende vragen?

In onze 10 Joker-reiskantoren kan je terecht met elke kleine of grote vraag. Mail, bel, kom eens langs!

Ook handig: onze enthousiaste Facebookgroep voor Joker Groepsreizigers, waar je je vragen aan andere Joker-reizigers kan stellen.