Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef van het echte leven in een Sri Lankaans dorpje onder het motto "live like a local". Je kan meehelpen in de keuken met het bereiden van lunch of diner, je kan een kijkje nemen en eventueel de handen uit de mouwen steken op de boerderij en melkerij van het dorp. Ga samen met een visser het Victoria Reservoir en neem een duik in het meer en misschien vraagt één van de locals wel of je zin hebt in een spelletje of sportactiviteit, … alles kan, niets moet! Het verblijf is eenvoudig maar hier kom je voor de authentieke ervaring want je staat dicht bij de lokale bevolking. Voor vele Joker reizigers is dit één van de hoogtepunten van hun Sri Lanka reis.

Tamarind Gardens is een community-based project waarbij een deel van het dorp leeft en werkt op de boerderij, de homestay of één van de verschillende projecten van Tamarind Gardens. Er is een grote gemeenschappelijke moestuin waar groenten worden verbouwd waarbij de oogst zowel naar de lokale bevolking als naar de homestay gaat. Daarnaast hebben ze ook een project opgericht waarbij lokale vrouwen hippe, herbruikbare zakken maken van oude rijst- en meelzakken. De twee Sri Lankaanse eigenaars proberen op deze manier een zo duurzaam mogelijke manier van samenleven te creëren om de lokale bevolking een betere toekomst te geven. Op tien jaar tijd hebben ze hier dan ook al grote stappen gezet in de goede richting en laten we Joker reizigers hier heel graag mee kennismaken.

 

Praktisch:
  • Voeg 2 nachten toe aan je reis om optimaal te genieten van een verblijf en de activiteiten
  • Echt iets voor Joker reizigers die hun grenzen willen verleggen
  • Aanrader voor gezinnen
  • Door de afgelegen ligging verblijf je hier op basis van half-pension ipv kamer met ontbijt
 
Waar slaap je?

De acht chalets van Tamarind Gardens homestay zijn eenvoudig ingericht. De interieur elementen zijn door de lokale ambachtslui ontworpen en gebouwd. Elke chalet heet z’n eigen badkamer. Verwacht hier geen grote luxe maar wel basiscomfort.

Kan je niet wachten om nog meer van het échte Sri Lanka te proeven?

Deze unieke ervaring kan je enkel boeken bij een individuele Sri Lanka rondreis van Joker. In onze individuele programma's stellen we regelmatig extra activiteiten voor die wij, afhankelijk van je reiswensen, niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen en je reis zo helemaal te personaliseren!

Je kan deze extra activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een voor jou op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.