Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaar de Serengeti tijdens een safari in een heteluchtballon

De zon komt langzaam op en de Serengeti wordt rustig wakker! Nijlpaarden zoeken verkoeling in de rivier, zebra's trekken verder op zoek naar vers gras en een cheeta inspecteert de horizon, op zoek naar zijn volgende prooi! Laat je verrassen door deze schitterende taferelen tijdens een balloonsafari. Vanuit de mand van de luchtballon spot je wildlife zonder het geluid van jeeps en ervaar je de totale stilte van de Serengeti. Vlieg rakelings over het gras van de savanne om die ene perfecte wildlife foto te trekken en enkele minuten later op 100m hoogte voor een panorama over de savanne om "u" tegen te zeggen. Een absolute once-in-a-lifetime ervaring!

Rond 5u word je opgehaald in je hotel of op de campsite en naar de lanceerplek gebracht. De ervaren piloot geeft de nodige veiligheidsinstructies en de ballon wordt klaargemaakt voor vertrek. Nadat je hebt plaatsgenomen in de mand, geniet je van een onvergetelijke ballonvlucht en vertelt de gids meer over de Serengeti en het wildlife dat je onderweg tegenkomt. Na de balloonsafari toast je met een glaasje champagne in de hand op de succesvolle vlucht en rij je naar de ontbijtplek, midden in de savanne. Geniet na tijdens een royaal English Breakfast met alles erop en eraan. Na het ontbijt rij je met de jeep terug naar het kantoor van Serengeti Balloon Safari’s in de centrale Serengeti waar je driver/guide je staat op te wachten. Rond 10u kan je dan opnieuw op safari vertrekken met je driver/guide.

Praktisch

Deze excursie is dagelijks mogelijk maar is wel sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te veel wind of neerslag wordt de ballonvlucht geannuleerd.

In de ruime mand van de ballon is er plaats voor maximum 16 personen. Dit is een excursie in internationale groep.

De ballonvlucht zelf duurt ongeveer 1 uur. Afhankelijk van de wind kan dit iets korter of langer zijn aangezien ze niet zomaar overal kunnen landen met de ballon.

Prijs

€ 555 per persoon

Meer Tanzania?

Krijg je maar niet genoeg van safari's in Tanzania? Bekijk dan zeker ook onze individuele rondreizen naar Tanzania.