Overslaan en naar de inhoud gaan

De beklimming van een iconische berg staat op het lijstje van velen. Van de Kilimanjaro tot de beroemde Mount Everest. Dit is jouw kans om een van deze kleppers van je lijstje te schrappen. Mount Fuji, de meest iconische berg van Japan, ligt voor je klaar. 

Mount Fuji, met z'n 3.776 meter de hoogste berg van Japan, staat niet voor niets op de wishlist van tal van reizigers en locals! Hieronder vind je een mogelijkheid om zelf bovenop Mount Fuji te staan. Boek je een individuele reis naar Japan, dan kan je namelijk deze twee-daagse tocht aan je programma toevoegen. Onder begeleiding van ervaren berggidsen trek je over de Yoshida Trail, helemaal naar de kraterrand op de top van Mount Fuji. Liever op eigen houtje Mount Fuji beklimmen? Dan plannen wij voldoende tijd in je programma in en leggen we je berghut vast.

Beklim Mount Fuji met Engelstalige gids

Je vertrekt de wijk Shinjuku, in Tokyo, en reist per bus naar het 5de station van de berg. Van het Yoshida 5th Station wandel je naar de top van de meest iconische berg van Japan: Mount Fuji. Onder begeleiding van een lokale berggids en Engelstalige gids, bereik je de top en keer je terug naar de voet van de berg op zo'n twee dagen. Hieronder vind je een overzicht van wat je je mag voorstellen bij een beklimming van Mount Fuji:

 

Dag 1
Tokyo → Mount Fuji 7th Station
09u00 Bus van Shinjuku naar Fuji Subaru 5th Station (180 min.)
13u00 Beklimming naar 7th Station 
  Lunchpauze (60 min.)
  Klim (240 min.)
18u00 Aankomst aan berghut voor avondmaal en overnachting
23u30 Beklimming naar bergtop
  Klim (300 min.)
   
Dag 2
Mount Fuji 7th Station → Mount Fuji top → Tokyo
04u30 Aankomst en vrije tijd op bergtop (120 min.)
  Ontbijt met bentobox
06u30  Afdaling naar Fuji Subaru 5th Station
  Afdaling (180 à 240 min.)
11u00 Rit naar Lake Yanaka (90 min.)
12u30 Bezoek aan Benifuji-no-Yu voor onsen en vrije tijd voor lunch (120 à 150 min.)
18u00 Aankomst in Shinjuku Station

 

Praktisch
 • Voeg 2 extra dagen toe aan je reis om Mount Fuji te kunnen beklimmen
 • Vertrek en einde in de wijk Shinjuku in Tokyo
 • Beschikbaar op een selectie van dagen in juli en augustus
 • Ideaal voor de actieve reiziger!

 

Inbegrepen
 • Japans sprekende berggids
 • Engelstalige gids
 • Logies in de berghut
 • Retourticket voor de bus
 • Toegang tot de onsen van Benifuji-no-Yu
 • Diner op dag 1
 • Ontbijt op dag 2

 

Goed om weten
 • Je klimt van 2.300 meter naar 3.500 op de top.  Het temperatuurverschil tussen het 5th station waar je start en de top kan oplopen tot 15°, met vaak een temperatuur van minder dan 5° boven op de top. Voorzie dus voldoende kledij in laagjes.
 • Het doel van de tocht is om de zonsopgang te bewonderen vanaf de top van Mount Fuji. Er zal dus overnacht worden in een hut op het 7th Station. Hou er rekening mee dat de zonsopgang mogelijks niet te zien zal zijn op de top omwille van het weer, of opstopping onderweg. 
 • De tour zal doorgaans altijd plaatsvinden, ook bij regen. Zou het weer echter de veiligheid onderweg in gevaar kunnen brengen, kan de berggids de tocht annuleren. 
 • Veel onsen en badhuizen, zowel openbaar, als in ryokan of hotels, zijn tattoo-schuw. Dit geldt ook zo voor de onsen van Benifuji-no-Yu. Deze kan je helaas niet bezoeken indien je tattoos hebt.

 

Beklimming op eigen houtje

Onderneem je deze tocht liever op een zelfstandige manier, zonder begeleiding? Geef ons een seintje en we voorzien de nodige tijd in je programma, net als de overnachting in de berghut tijdens je tocht!

Mount Fuji in beeld

Kan je niet wachten om bovenop Mount Fuji te staan?

Deze unieke ervaring kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies en activiteiten voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen.

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Alle praktische informatie op een rijtje

Heb je wat meer praktische informatie nodig om je voor te bereiden op je tocht? Of vraag je je af of een beklimming van Mount Fuji iets voor jou is?

Of je de berg nu liever vanop afstand bewondert, of je jezelf liever in het zweet werkt om Japan van bovenop Fuji-san te aanschouwen; wij brachten alle informatie voor je samen in een blog.